Czyli nie przeczytałeś ;). Nie ma drugiej strony medalu. Jest demokratyczne PAŃSTWO PRAWA lub jest państwo autorytarne(gdzie jednostka jest takowego pozbawiona), tyle. Jeżeli żyjemy we wspólnocie zachodniej to mamy inną mentalność od kultury wschodniej(gdzie jednostka jest niczym, a jedynie mięsem). Niestety u niektórych ta przemiana jeszcze nie nastąpiła i to co wpajał Stalin dalej żywe.
Jaki fikołek? Terroryści i członkowie organizacji przestępczych mają $, i mogą dzięki temu(polskim wizom) wjechać na terytorium UE. Po kiego mają Ci źli ludzie przepychać się na jakiejś granicy polsko-białoruskiej :D? Wytłumacz to w prostych słowach? LEGALNY WJAZD vs pewnie zostanie na Białorusi, a jeśli się uda przekroczyć granicę to zatrzymanie i niezbyt przyjemne rzeczy(kiedy uda się ustalić, że jesteś terrorystą).
@forfun
Trochę jednostronnie przestawiłeś tę sprawę.. Otrzymałeś w lipcu bana za te określenia, których używałeś nagminnie (co zresztą w tym samym wątku Ci napisałem, a ty to tam również w wątku skomentowałeś, broniąc się, że w sumie to nie jest problem, jak ktoś inny robi coś innego - czyli przyjąłeś linię obrony, która jest ulubiona dla każdego moderatora).
Równocześnie z Tobą bany dostały osoby, które rzucały rasistowskimi tekstami — jedna perma (nicku nie pamiętam), jedna na miesiąc (crush). Ta, która dostała perma lata sobie obecnie po sieci, podszywając się pode mnie i wypisując jakieś bzdury o różnych firmach i ludziach. Także, jak ktoś zobaczy mój nick i awatar na innej stronie, to będzie to on. crush z kolei wie, że jest na ostatnim banie.
Druga sprawa — nie usunąłem żadnych postów. Z tego, co sobie przejrzałem, to część jakichś dziwnych tekstów ukrył @Zhao. (ukrył, nie usunął). Nie że go teraz wrzucam pod pociąg, ale to jest suwerenna decyzja konkretnego moderatora i ja nie miałem z nią nic wspólnego. Jeśli on nie widział tam złamania regulaminu (w tym ciągle przywoływanym wszędzie duchu wymiany zdań), to ja wierzę w jego osąd.
Też mnie to założenie, że ja coś ukrywałem, czy usuwałem dziwi, bo każdy z moderatorów może potwierdzić, że robię to naprawdę bardzo rzadko. Raczej zostawiam, żeby przy jakichś dziwnych problemach i odwołaniach było wszystko czarno na białym. Dlatego też raczej w ogóle teraz nic nie usuwamy, chyba że podwójne posty, a zalecane jest najwyżej ukrywanie.
Nie wiem, ile wam mogę powiedzieć i czy przypadkiem nie mówię za dużo, ale na forum będą zmiany regulaminowe (uściślające wykroczenia, także właśnie te związane rasistowskimi tekstami - już linia obrony "to był żart" raczej nie przejdzie) i była już przez prawników podnoszona sprawa działów offtopowych, w tym właśnie tych najgorętszych. Na razie przekazałem, że dobrze by było, gdyby te wątki w przyszłości zostały zachowane, a co będzie, to zobaczymy. Widzę po wielu wypowiedziach, że będzie trudno ciągnąć temat o migracji, bo tam nawet w najnormalniejsze osoby, pomocne w tematach sprzętowych i growych, wstępuje coś złego.
Sprzeczności, błagam, wykaż je :D. I czy Ty potrafisz czytać ze zrozumieniem? Nie pisałem o cytatach z Adolfa Hitlera, ale o dzieleniu jego poglądów przez takiego czy innego użytkownika... Tutaj kilku dawało wywody np. na temat. niższości danego zabarwienia skóry(zazwyczaj czarnej i śniadej). Mówimy tu o wypowiedziach kopiujących zachowania NSDAP z lat '30 u naszych zachodnich sąsiadów względem Żydów. Szukam kontekstu słowa "ciapak" i to jest najdelikatniejsze, które pojawiało się i pojawia w wątku o imigrantach. Czy według Ciebie jest to słowo dopuszczalne? Jeśli tak to masz ze sobą poważny problem. Ja tam bym banował na miesiąc, a przy recydywie perm. Dla Ciebie rozumiem można dyskutować :D...
Jeszcze raz, usiądź na spokojnie. Piszę wyraźnie o wypowiedziach jawnie antysemickich, rasistowskich, ksenofobicznych, nazistowskich/faszystowskich. Zrozumiałeś? Kurde, dyskusja jak ze ścianą. Nie ma tu SUBIEKTYWNEGO podejścia. Nie wyjdziesz na ulicę i legalnie nie będziesz mógł wypowiadać takich zdań, jakie pojawiają się czasami na tym forum dyskusyjnym i często w przestrzeni internetowej.
P.S - Serio, nie dojdziemy do porozumienia, bo spłycasz temat, który jest olbrzymim problemem. Aż takim, że na wielu portalach jest zakaz komentowania, bo wszelkiej maści frustraci tworzą takie komentarze, że nie ma czasu tego usuwać.
Ciesze się że mam stary model LG z Web OS 2.0, gdzie jeszcze nie wpadli żeby pakować pakować reklamy gdzie popadnie, chociaż przy aktualizacjach coś tam jest ze zgodami marketingowymi na sprzedawanie danych innym firmom, ale nie trzeba na to wyrażać zgody.
Takie coś znalazłem:
https://www.reddit.com/r/OLED_Gaming/comments/zatptx/how_do_you_turn_off_ads_notifications_on_lg_c2/j1zjhb4/?utm_source=share&utm_medium=web3x&utm_name=web3xcss&utm_term=1&utm_content=share_button
https://www.youtube.com/watch?v=NkOP6N6F_jY
@tomcug to przecież on napisał, że DLAA to jest TAA ze sztuczną inteligencją. 😁 Dobra, koniec tematu.
A ja właśnie sprawdzam czy da się uruchomić RR w natywnej rozdzielczości.