Cześć, kupiłem obudowę Aerocool Hive ARGB Hive-G-BK-v1 no i w sumie nie spodziewałem się, że będę miał problem z podłączeniem wentylatorów.
Otóż owa obudowa ma 3 wentylatory, wszystkie z nich są ARGB. Dwa z nich mają wtyczkę 4 pinową, ale ten jeden ostatni ma takie wyjścia
Jak podłącze tylko SATA, to wentylatory działają z pełną mocą i świecą z pełną mocą.
Jak podłącze dodatkowo ARGB connector i próbuję ustawić kolory w MSI Mystic Light to nic się nie zmieniają, a jak podłącze tylko ARGB (bez sata) to nawet nie świecą. Po co więc to złącze ARGB?
Czy jest jakaś szansa, aby je tak podłączyć, żeby sterować oświetleniem, albo przynajmniej obrotami z poziomu BIOSu/systemu?
Na każdej da się pograć - z mniejszą ilością FPSów lub większą - równie dobrze mogę kupić 1030 skoro nie ma różnicy
A nak na serio - UV jest teraz praktycznie podstawą i to jest trochę smutne.
Panowie z x-kom się zreflektowali i wspomniana EVGA już 1376 euro w DE. Raczej nam chodziło o to, żeby w PL było taniej, niż w DE drożej
Edit: już 1309 - karuzela cenowa
Jak się nie dzieje w grach i codziennym użytkowaniu i np cinebench23 w pętli przechodzi tak 10 minut to bym się nie przejmował.
Masz hwinfo, zobacz czy nie masz błędów whea, albo podgląd zdrazeń windows, masz raport crasha?