https://www.videogameschronicle.com/news/uk-regulator-suggests-removing-call-of-duty-from-microsofts-activision-blizzard-acquisition/
Robi się ciekawie w tym temacie. Oni myśleli, że naprawdę tak łatwo im pójdzie w EU gdzie mieli już kilka postępowań antymonopolowych?
Monitor przyszedł i jest do zwrotu/reklamacji. Po podłączeniu odpalił, ale nie reagował na jostick na spodzie, a po zainstalowaniu sterowników i oprogramowania OSD nie można było zmienić niczego poza screen split. Odłączyłem monitor od zasilania, podłączyłem z powrotem i teraz jedyne co mam to czarny podświetlony ekran Reinstalacja sterowników grafiki, żonglerka kablami, DP, HDMI, oryginalne, od innego monitora, różne porty na karcie, podłączenie do laptopa - wszędzie to samo. Także ciekawie się zaczyna przygoda z 1440p
Ktoś poradzi jak to najlepiej ugryźć? Reklamować z tytułu rękojmi? Po prostu zwracać?
Masz dwie opcje, a nawet trzy, wszystkie banalne, ale wiążą się z utratą danych z nośnika, z którego chcesz zrobić instalator Windowsa.
1) Tworzysz za pomocą Media Creation Tool nośnik instalacyjny, czy to będzie pendrive czy dysk HDD na USB nie ma znaczenia, nośnik zewnętrzny to nośnik zewnętrzny (USB).
2) Pobierasz za pomocą ww. narzędzia obraz, zapisujesz najpierw jako ISO i teraz masz dwa wyjścia:
a) formatujesz nośnik zewnętrzny ustawiając system plików na FAT32 i wypakowujesz ISO na ten nośnik
lub
b) formatujesz nośnik zewnętrzny programem Ventoy, następnie po prostu kopiujesz ISO na ten nośnik.