Ja swoja najtansza 4080 dzis zamowilem wiec jak sprawdze i potestuje to dam znac Swoja droga Palit ghaming Pro byl ost w xkom za 5999zl a w nowej dostawie 6599zl We wtrorek sa planowane wieksze dostawy gpu w calej poslce.
O to jest ta cała "zabawka" chcesz hbao? To sorka ale mamy dla Ciebie wersję z RT, a jak nie to klops, trudno się mówi, to samo mamy w DL2, gdzie tak samo brak hbao+. Muszą jakoś wymusić robienie upgradu sprzętu, przy okazji twórcy gier stali się leniwi i wolą wprowadzać hbao w formie RT, taki trend i nie będzie inaczej.
Ja nie mówię o działaniu, ale o samym projekcie gry. DS nie udaje niczego. Jest tym czym był oryginał, czyli shooterem w klimatach SF. Nie straszy owszem tak samo jak nie straszył pierwowzór. I to strzelanie jest bardzo dobre. Różnorodność broni, różnorodność przeciwników. Callisto chciało połączyć walkę wręcz i strzelaniem i wyszło to marnie. Zasada jak coś jest do wszystkiego to i do niczego sprawdza się tu niestety idealnie. Przez głupkowato ograniczony ekwipunek przez ponad połowę gry strzelanie nie ma sensu a walka wręcz nudzi po 2 godzinach. Ciągle to samo, lewo prawo i palą, powtórz 100 razy. I ta głupkowata praca kamery oraz babole, że przeciwnicy bez kończyn rozszarpują bohatera. Sorry, ale to bylo komiczne i ewidentnie niedorobione. Ta gra mnie strasznie wymęczyła i w pewnym momencie jak miałem znowu okładać wrogów tą palą to autentycznie mnie odrzucało. Gdyby nie to, że zapłaciłem pełną kwotę to bym jej nie skończył. Bardzo żałuję zapłacenia pełnej kwoty. Miałem przez chwilę wahania czy nie dokonać zwrotu i szkoda, że tego nie zrobiłem. Fabula w ogóle nie wciąga. Callisto to pusta wydmuszka dla mnie.
Odnośnie działania. Calisto działało fatalnie na premierę. Nawet po latkach nie jestem w stanie odpalić tej gry na max detalach w zadowalającej płynności. Dead Space też przycina, nie bronię tego. Ale po pierwszej łatce mogę uruchomić na max detalach i mam 80-100 fps.