Skocz do zawartości
Zamknięcie Forum PC LAB

Szanowny Użytkowniku,

Informujemy, że za 30 dni tj. 30 listopada 2024 r. serwis internetowy Forum PC LAB zostanie zamknięty.

Administrator Serwisu Forum PC LAB - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie: wypowiada całość usług Serwisu Forum PC LAB z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia.

Administrator Serwisu Forum PC LAB informuje, że:

1. Z dniem 29 listopada 2024 r. zakończy się świadczenie wszystkich usług Serwisu Forum PC LAB. Ważną przyczyną uzasadniającą wypowiedzenie jest zamknięcie Serwisu Forum PC LAB
  2. Dotychczas zamowione przez Użytkownika usługi Serwisu Forum PC LAB będą świadczone w okresie wypowiedzenia tj. do dnia 29 listopada 2024 r.
  3. Po ogłoszeniu zamknięcia Serwisu Forum od dnia 30 października 2024 r. zakładanie nowych kont w serwisie Forum PC LAB nie będzie możliwe
  4. Wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, tj. dnia 29 listopada 2024 r. nie będzie już dostępny katalog treści Forum PC LAB. Do tego czasu Użytkownicy Forum PC LAB mają dostęp do swoich treści w zakładce "Profil", gdzie mają możliwość ich skopiowania lub archiwizowania w formie screenshotów.
  5. Administrator danych osobowych Użytkowników - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie zapewnia realizację praw podmiotów danych osobowych przez cały okres świadczenia usług Serwisu Forum PC LAB. Szczegółowe informacje znajdziesz w Polityce Prywatności

Administrator informuje, iż wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, dane osobowe Użytkowników Serwisu Forum PC LAB zostaną trwale usunięte ze względu na brak podstawy ich dalszego przetwarzania. Proces trwałego usuwania danych z kopii zapasowych może przekroczyć termin zamknięcia Forum PC LAB o kilka miesięcy. Wyjątek może stanowić przetwarzanie danych użytkownika do czasu zakończenia toczących się postepowań.

Camis

Ukraina - Rosyjska inwazja 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Cytat

Osiemnaście odrzutowców transportowych Ił-76 wyleciało z Pskowa w kierunku Kijowa – poinformował szef portalu śledczego Bellingcat Christo Grozew powołując się na źródła we władzach ukraińskich. "Rosjanie chcą zająć Kijów, żeby już dziś stworzyć marionetkowy rząd" - dodał Grozew.

Wygląda na spadochroniarzy + pewnie jakiś ciężki sprzęt i zajęcie Kijowa.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ruskie zajęli Czarnobyl i elektrownie 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Armage169 napisał:

U mnie w okolicy na BP kolejki na 2h co najmniej.

Gdzie wy mieszkacie ?? u mnie 4 stacje na odcinku 2km i w sumie tylko  na jednej była kolejka 4-5 aut pod  dystrybutor

1 minutę temu, Kaiketsu napisał:

Szybko poszło. Dowiozą wojsko, zajmą Kijów, obalą rząd. Jutro wskoczy nowy - marionetkowy - przywódca. I koniec inwazji.

Żartujesz czy może jakiś zakład ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, Klakier1984 napisał:

Gdzie wy mieszkacie ?? u mnie 4 stacje na odcinku 2km i w sumie tylko  na jednej była kolejka 4-5 aut pod  dystrybutor

Nie spinam sie za bardzo, kumpel ze stacji pisze ze raczej nie powinno byc jutro problemu z paliwem, a do tego Obajtek oświadczył, że jest duzy zapas i spokojnie wystarczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wierzyłem że putin może być tak głupi. Ale skoro to już się stało to rosję i białoruś:

- wywalić z swift
- zerwać stosuki dyplomatyczne
- zamknąć granice
- NS 1, 2 i gazociąg Jamalski wysadzić
- znacjonalizować wszystkie ruskie firmy
- zająć wszystkie ruskie konta bankowe
- a za łeb samego putina wyznaczyć nagrodę.

• Like 4
  • Upvote 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Kaiketsu napisał:

Szybko poszło. Dowiozą wojsko, zajmą Kijów, obalą rząd. Jutro wskoczy nowy - marionetkowy - przywódca. I koniec inwazji.

Kijów ma pod 3mln ludzi.  Nie jestem pewny czy sobie nawet kilka tysi spadochroniarzy poradzi.

Szkoda że ich nie mogą zaorać kasetową amunicją- wiem niehumanitarne, ale była by rąbanka na lotnisku....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, Suchy211 napisał:

Ale o to właśnie chodzi. Wywalić że Swift, wydalić ambasady, zabronić podróży międzynarodowych, wywalić z zawodów sportowych i tak dalej.

A Putin? Oskarżyć o ludobójstwo i wydać list gończy z adnotacja poszukiwany żywy lub martwy, albo strzelać przy kontakcie wzrokowym.

Jak chodzi o swift to technicznie zgoda Niemiec nie jest potrzebna. Chyba jest to zasadniczo postanowione, tylko nie jest jasne czy od zaraz czy na razie zapowiedź, że "za tydzień". Musi się zgodzić USA oraz Szwajcaria żeby to się mogło udać. Są jeszcze centra danych w Hong Kongu oraz w Holandii. Gdyby Niemcy doprowadziły do tego, że centrum w Holandii by nie wykluczyło rosyjskich podmiotów to by naprawdę było ciekawe i nie wiem co by to w praktyce oznaczało (komunikaty w strefie europejskiej są częściowo przetwarzane przez to centrum w Holandii a częściowo przez centrum w Diessenhofen - Szwajcaria).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 minut temu, Tomcat napisał:

https://www.rt.com/russia/550505-kremlin-presents-demands-kiev/

Warunki skandaliczne ale już Putin chce się układać ?
chyba nie do końca mu idzie tak błyskawicznie  jak się temu wariatowi wydawało...

Ja bym powiedział że jest bardzo pewny swego i chce zastraszyć Ukrainę. To brzmi jak ultimatum - poddajcie się albo będzie gorzej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 minut temu, lukadd napisał:

Przecież Putin od samego początku miał swoje żądania i chciał rozmawiać. Tylko, że nikt z świata nie chciał się zgodzić na jego propozycję  i go olewano.

Nie żądania tylko absurdalne fantasmagorie względem suwerennego państwa, na które nikt nie miał prawa się zgodzić. To Putin nie chciał negocjować tylko parł do wojny.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Zdzisiu napisał:

Nie wierzyłem że putin może być tak głupi. Ale skoro to już się stało to rosję i białoruś:

- wywalić z swift
- zamknąć granice

Proste, a dobre :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ogładałem filmy z zajmowania tego lotniska, ukraińska armia nie istnieje podobnie jak OPL, ciężkie mało manewrowe mi 8 latały jak u siebie, tam nie ma żadnego oporu,i to na lotnisku praktycznie w stolicy gdzie wojska powonno być sporo, jakiejkolwiek OPL brak, 10-20 manpads załatwiałoby sprawe tego desantu,  3 dni góra i będzie po zawodach

• Sad 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ruscy Żydzi w Izraelu palą paszporty.
FMYTvZKXwAU4j24?format=jpg&name=medium
Ilu by ich nie było i jak pusty nie jest to gest, to szacunek :thumbup:

Edytowane przez Tomcat
  • Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, samsung70 napisał:

Niemcy, Węgry, Cypr i Włochy zablokowały odłączenie Rosji od systemu SWIFT.

Nie wiem jak Cypr ale pozostała trójka krajów jakoś tak zawsze bruździ w Europie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, Tomcat napisał:

Kijów ma pod 3mln ludzi.  Nie jestem pewny czy sobie nawet kilka tysi spadochroniarzy poradzi.

Kijów to teraz miasto duchów przypomina. Cywile nawiali, albo siedzą w metrze.

Precyzyjny wjazd na polityków i pozamiatane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, samsung70 napisał:

Niemcy, Węgry, Cypr i Włochy zablokowały odłączenie Rosji od systemu SWIFT.

Incredible. Germany, Italy, Hungary and Cyprus are blocking a decision to disconnect Russia from the SWIFT network.
I expected Italy, Hungary and Cyprus. But GERMANY? Shameful.

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2022-02-24/wojna-rosja-ukraina-rosja-zaatakowala-eksplozje-w-kijowie-relacja-na-zywo/?ref=slider

i wlasnie tak się jednoczy europa... 

Oj coś mi te niemcy zaczynają śmierdzieć ... ja wiem ze maja interesy z putinem i kasa musi się zgadzać  ....ale tu już idzie to  krok dalej .

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Biden szykuje kolejne sankcje, podobno mają być dość mocne pod względem ekonomicznym. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chiny szykują się podobno na Tajwan, wiadomo nie od dziś że Chiny uważają za swój.

Podobno  prawie cała Rosyjska 74 Brygada zmotoryzowana dostała się do Ukraińskiej niewoli, ciekawe ile ich było? ale wiadomo  może być fake.

Edytowane przez frog67

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, Zdzisiu napisał:

- wywalić z swift
- zamknąć granice

To czy putin jest glupi czy jednak cale nato i unia to sie dopiero okaze po jakosci sankcji jakie wprowadza.

Bo jak sie okaze ze putin zdobedzie cala ukraine jako ulegle mu panstwo za niewielka cene(jakies mniejsze sankcje itp) to glupim bym go nie nazwal......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, frog67 napisał:

Chiny szykują się podobno na Tajwan, wiadomo nie od dziś że Chiny uważają za swój.

No to paru polskich celebrytów  szybko wróci z raju do Polski . Ale niestety  wszystko idzie w stronę 3 WŚ :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chiny od zawsze spółkowały z Rosją. Wróg mojego wroga jest moim przyjacielem ?

10 minut temu, Zdzisiu napisał:

- wywalić z swift
- zamknąć granice

Nie wiem czy wiesz, ale w Rosji i Chinach są wszystkie pierwiastki występujące na Ziemi. Nie jest to taka prosta sprawa jak Ci się wydaje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Otoczenie prezydenta Ukrainy Wołodymyra Zełenskiego poinformowało, że siły rosyjskie zajęły lotnisko w Hostomlu pod Kijowem. 

Z kolei agencja Reuters donosi, że miasto portowe Mariupol znalazło się pod zmasowanym ostrzałem. 

Niestety to kwestia czasu i Ukraina nie ma żadnych szans...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, lukadd napisał:

Jechać teraz na Ukrainę i walczyć z Ruskimi to w sumie podobnie jakby wyskoczyć z 70kilo wagi bez znajomości sztuk walki na solówkę do jakiegoś Pudziana i mieć nadzieję, że jakoś to będzie.

Przykre, ale tak to wygląda.

Kop w jaja nie jednego poskłada :P 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, frog67 napisał:

Podobno  prawie cała Rosyjska 74 Brygada zmotoryzowana dostała się do Ukraińskiej niewoli, ciekawe ile ich było? ale wiadomo  może być fake.

Brygada to pewnie kilka tysięcy ludu, więc wątpliwe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miasteczko w woj. Lubuskim. 10 tysięcy ludzi, trzy stacje, wszystkie zamknięte. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi