Skocz do zawartości
Berwixx

Problem z Windows 10

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć. Zacznę od początku. Mam płytę główną Gigabyte B450 DS3H (AM4) z 4 bankami na RAM. Miałem 2 kości po 4 gb, wczoraj dołożyłem kolejne 2, takie same (3200Mhz). Zrobiłem aktualizację BIOSu, ponieważ nie działał profil XMP pamięci, po uptade'cie działało. Zakualizowalem Windowsa i sie zaczęło. Dostawałem blue screeny, po którymś zaczęło normalnie działać. Dzisiaj dostawałem crasha prawie wszystkiego (Teams, karty w przeglądarce, Minecraft i jeszcze parę). W końcu dostałem blue screena i nie mogę wejść z powrotem wejść do komputera. Pokazuje się okno Odzyskiwanie i mam coś takiego: Nie można załadować systemu operacyjnego, ponieważ nie ma kluczowego sterownika systemowego lub zawiera on błędy. Kod błędu: 0xc0000221.

Nic nie mogę dalej zrobić. Jest to wina Windowsa, czy też RAMu? Co powinienem zrobić?

Edit. Udalo mi sie wyjść z tego pierwszego blue screena, o którym jest mowa, ładował się Windows, a kiedy już mial sie pokazać pulpit dostałem blue screena.

Edit2 Czasem zamiast tego Nie mozna zaladowac systemu.... Jest Nie mozna załadować systemu, ponieważ nie ma jądra lub zawiera ono błędy.

Edit3 Wyjąłem ten RAM, który założyłem wczoraj i wszystko działa poprawnie

Edytowane przez Berwixx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wygląda na to, że aktualizacja systemu coś nabroiła.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
9 godzin temu, Berwixx napisał:

Edit3 Wyjąłem ten RAM, który założyłem wczoraj i wszystko działa poprawnie

Musisz zrezygnować z tej kości i spróbować z inną.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Tematy

• Odpowiedzi

• Patrzę na to nowe Diablo i widzę trójkę ze zdjętą cukierkowatością. Modele rodem z Disneya, te same animacje, jakoś tandetnie mi to wygląda. Nie wiem czy kupować, bo od czasów trójki ten styl mnie odrzuca. 
    • Boli tych którzy nie potrafią zrozumieć jak to działa , dlatego Bartłomiej Sienkiewicz świetnie to podsumował Polska istnieje tylko teoretycznie, tutaj jedyne co można zrobić to zapisać się do partii i pchac się do sitwy , albo kombinować na jakiś karuzelach vatowskich , tym uczciwym zostaje emigracja lub pogodzenie się z losem że lepiej już było
    • Mówiąc z kim chce miałem na myśli wszystkich oprócz zbrodniarzy. Choć to oczywiste, że Lewy nie chciałby fotki z Putinem.
    • - Programowy pomiar 0.1% i 1% low można sobie włożyć... wiadomo gdzie - Stutter w TLoU na RTX 3060Ti równie dobrze może wynikać z przekroczenia zapotrzebowania na VRAM, Jedi Survivor i Hogwarts Legacy są optymalizacyjnie zwalone W multi, w zależności od tytułu, ten "mulasty" Ryzen 5600 robi ~200-500fps. W wymagających grach single i karcie ze średniej półki (przedział 3060Ti/3070Ti/6600XT/6700XT) to nawet w 1080p najczęściej GPU będzie ograniczeniem, a nie CPU (pomijając zwalone tytuły). Podsumowując- 5800X3D jest niewątpliwie wyraźnie wydajniejszy i wystarczy na dłużej, ale R5 5600 wciąż jest ok. Wybór zależy od budżetu. Choć przy budowaniu komputera od podstaw, to zamiast 5800X3D bardziej opłaca się już teraz iść w AM5 (Asrock B650M-HDV/M.2 za 675zł + Ryzen 5 7600 za 999zł + 2x16GB RAM DDR5 6000MHz za ok. 500zł).
    • Poczytaj sobie opinie zanim się zapiszesz na Beta testy: https://www.amazon.pl/ASUS-Gaming-B650-Plus-90MB1BZ0-M0EAY0-Glówna/product-reviews/B0BHJKR3BV/ref=cm_cr_arp_d_viewopt_sr?ie=UTF8&reviewerType=all_reviews&filterByStar=critical&pageNumber=1 https://www.newegg.com/asus-tuf-gaming-b650-plus-wifi/p/N82E16813119595 Dysk można znaleźć lepszy w tej cenie: https://www.morele.net/dysk-ssd-adata-legend-960-2tb-m-2-2280-pci-e-x4-gen4-nvme-aleg-960-2tcs-12192147/ https://www.morele.net/dysk-ssd-kingston-kc3000-2tb-m-2-2280-pci-e-x4-gen4-nvme-skc3000d-2048g-5949890/
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...