Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Trzeba było jeszcze picodi dorzucić to może 100zl cashback by wpadł choć pewnie trzeba by było do supportu pisać bo coś ten cashback z allegro się nie nalicza automatycznie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, gret napisał:

No właśnie po włączeniu FG myszka pływa okropnie. Może jest jakiś konflikt z Rivatunerem? Bez FG masz 40-50kl i nie ma płynności to może tego tak nie widać? 

FPS limiter z RT gryzie się z FG. Chcesz limitier, to ustaw sobie w sterowniku albo grze. 

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, gret napisał:

No właśnie po włączeniu FG myszka pływa okropnie. Może jest jakiś konflikt z Rivatunerem? Bez FG masz 40-50kl i nie ma płynności to może tego tak nie widać? 

Oczywiscie ze jest z riva, pisalem o tym, ze jak dobije ci FG do limitu riva to obraz plywa jak 500ms ;)

Testowalem to w spiderku a tam klatki bez FG sa po 120-140 i z FG leca pod 200fps. Wylacz riva i sprawdz ponownie, tzn nie rob limitu klatek.

Zadnych lockow do FG nie polecam robic ;)

• Like 1
  • Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, smilehunter napisał:

na dlugo ten 4070ti nie starczyl. Karta na tu i teraz do medium bez RT :E

Nie no teraz to jest moc. A na Radeonach jak macie. Pewnie gorzej? Rtx power XD 

• Haha 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
24 minuty temu, Dżony Bi napisał:

Kupilem. Moze na moim zasilaczu bedzie inaczej gralo. W tej cenie warte sprawdzenia. Wyszlo 7999 i chcialem MSI. Dwie pieczenie na jednym ruszcie. Zobaczymy..

Jeśli wszystko z kartą będzie ok to super deal... :)
Tym bardziej, że ceny wydają się znowu leciutko rosnąć.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 minut temu, Phoenix. napisał:

Oczywiscie ze jest z riva, pisalem o tym, ze jak dobije ci FG do limitu riva to obraz plywa jak 500ms ;)

Testowalem to w spiderku a tam klatki bez FG sa po 120-140 i z FG leca pod 200fps. Wylacz riva i sprawdz ponownie, tzn nie rob limitu klatek.

Dziś akurat kupiłem Dying light 2 tam też jest FG i DLSS będę testował :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, gret napisał:

Dziś akurat kupiłem Dying light 2 tam też jest FG i DLSS będę testował :)

Wylacz wszystkie locki oraz v-syn itp i sprawdz. Daj znac ;)

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 minut temu, Phoenix. napisał:

Niby reflex z fg i g sync sam powinien robić lock -3 max refresh rate i to jest najlepsza opcja z tego co na reddicie czytałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
49 minut temu, Lifusiek napisał:

Niby reflex z fg i g sync sam powinien robić lock -3 max refresh rate i to jest najlepsza opcja z tego co na reddicie czytałem.

Samo się nic nie zrobi ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Zrobi o tak:

Cytat

For G-SYNC gamers who don’t want to tear, keeping VSYNC ON while using NVIDIA Reflex or NVIDIA Ultra Low Latency Mode, will automatically cap the framerate below the refresh rate, preventing VSYNC backpressure, eliminating tearing, and keeping latency low if you become GPU bound below the refresh rate of your display. 

W tych dwóch trybach włączenie VSYNC w sterowniku tak naprawdę nie włącza VSYNC, tylko limiter FPSów. 

Edytowane przez someI
  • Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
40 minut temu, someI napisał:

W tych dwóch trybach włączenie VSYNC w sterowniku tak naprawdę nie włącza VSYNC, tylko limiter FPSów.

Sprawdziłem u mnie w Cyberpunku na moim monitorze 1440p 144Hz zrobiło się stałe 138 klatek.

Edytowane przez Mistol
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
Godzinę temu, someI napisał:

Zrobi o tak:

Daje ponoć -1 ponizej odświeżania locka.

Edytowane przez Phoenix.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Jak miałem RTX 2060 to ustawiałem G-sync compatible, Reflex On, Low Latency mode i dodatkowy limiter w sterowniku w zależności od potrzeb. I tak powinno chyba działać poprawnie również z FG.

Swoją drogą skorzystałem z promki na Phantoma, zobaczymy czy było warto. 

Edytowane przez galakty
  • Like 2
  • Haha 1
  • Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, MSky7 napisał:

W Dead Space to dobrze widać. DLSS nie ma wyostrzania i nawet tryb Jakość jest gorszy niż natywne 4K.

Ale wystarczy Reshade i odrobina "luma sharpen" i obraz jest nie od odróżnienia. 

Widzę podobne gusta :] luma to też mój ulubiony wyostrzacz był od zawsze, suwak ze sterownika jakiś inny efekt daje nie ważne ile bym tam ustawiał

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, galakty napisał:

Jak miałem RTX 2060 to ustawiałem G-sync compatible, Reflex On, Low Latency mode i dodatkowy limiter w sterowniku w zależności od potrzeb. I tak powinno chyba działać poprawnie również z FG.

Tego za 4099? Też się nad tym zastanawiam, ale kurczę, boli mnie ta granica 4k, za 3999 bym pewnie wziął.  Obym nie żałował, jeśli za chwilę cena podskoczy 🙈

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, Stona napisał:

Tego za 4099? Też się nad tym zastanawiam, ale kurczę, boli mnie ta granica 4k, za 3999 bym pewnie wziął.  Obym nie żałował, jeśli za chwilę cena podskoczy 🙈

Tak, właśnie ten.

Obserwuję ceny i dostępność od 3 tygodni i szczerze mówiąc zamiast spadać to ceny lekko rosną, do tego PLN słabnie w stosunku do $... Jak mam się czaić miesiącami żeby oszczędzić 200 zł, to wolałem zaryzykować. Wierzyłem do niedawna w te 3600 zł za jakiś paździerz Inno3D, ale nie czuję żeby to się wydarzyło przed majem/czerwcem, a tyle czekać nie będę :E

• Like 2
  • Sad 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@X-KOM.PL a gdzie TUF'y i inne fajne 4070 Ti w promocjach :E

• Haha 2
  • Sad 1
  • Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, galakty napisał:

Tak, właśnie ten.

Obserwuję ceny i dostępność od 3 tygodni i szczerze mówiąc zamiast spadać to ceny lekko rosną, do tego PLN słabnie w stosunku do $... Jak mam się czaić miesiącami żeby oszczędzić 200 zł, to wolałem zaryzykować. Wierzyłem do niedawna w te 3600 zł za jakiś paździerz Inno3D, ale nie czuję żeby to się wydarzyło przed majem/czerwcem, a tyle czekać nie będę :E

Nie chodzi nawet o te 200pln (jedna gra w te czy wewte) tylko moje poznańskie skąpstwo przywiązanie do gospodarności :D Postawiłem sobie barierę na 4K

Gratki zakupu, oby fajnie służył 👍

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czekaj, czekaj zaraz zrobią promocje na walentynki :E

• Haha 5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, galakty napisał:

Tak, właśnie ten.

Ja tam obserwuje 4090 to tak szczerze te wyzsze, teortycznie lepsze modele typu suprim, tuf, aorus potaniały, msi trio to tak w sumie lekko w góre bo juz po 9300-9400 latały, a te tansze to lekko do góry podskoczyły, GB gaming oc juz dalo sie kupić za 8400 na allegro czy 8700 w sklepie, aktualnie w 1 sklepie jest za 8900, reszta juz podbila ceny do 9k+, na allegro 8900 najtaniej i to 2 sztuki zostały tylko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej, od wczoraj mam rtx 4080 i pojawiła się zagwozdka z kablami psu. Polecacie jakiś kabelek ze zintegrowanymi 3 liniami tak żeby pasił do rm850x? Na ten moment karta podłączona na dwóch, ale dobrze byłoby to wyprostować :E 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, galakty napisał:

Zaglosowal w koncu :szczerbaty:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Phoenix. napisał:

Zaglosowal w koncu :szczerbaty:

Ta... i to za wysokimi cenami... Buuuuu.... ! 

;)

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyszedł nowy laptop Razer Blade 16 z rtx 4090 ale jakaś wersja 175W chciałem zobaczyć testy w porównaniu ze zwykłymi kartami graficznymi ale nigdzie nie ma. Są tylko inne laptopy w stawce.

Sprzęt nie taki drogi raptem 23k zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi