No nie wiem, nie ma dnia bym nie stresowal sie z powodow finansowych. Nie ma dnia bym nie patrzyl na swoj czas, na swoje zainteresowania czy to pozwoli mi sie utrzymac.
Ostatnie dwa lata to na prawde nie mily czas dla psychiki, dla mnie i osob z ktorymi mam kontakt, kazdy ma stres z powodu wzrostu wydatkow, kazdy ma spalone plany na rozwoj w zyciu, bo nawet gdy zaplanujesz sobie ze uzbierasz na cos w ciagu dwoch lat okazuje sie ze po pol roku jestes dalej od tego niz gdy zaczales zbierac...
Bez znaczenia czy mowimy tu o osobach zarabiajacych 5k Czy 15k, obie osoby czuja ze musza pilnowac by utrzymac sie w tempie chorych podwyzek, obie musza regularnie zabiegac o podwyzke albo rozgladac sie za inna praca chcac realizowac swoje plany, Ci z wyplata 5k chcac zrobic elewacje domu a Ci z 15k chcac kupic sobie auto z salonu.
Coś tam na yt może znajdę Niektórzy to mają problem podzielić się takimi sprawami 🤦♂️
Zastanawiałem się jeszcze nad tymi 6000 cl 30-38-38 , ale odlecieli z ceną na ponad 1000 cebulionów
Cytując test z ithardware:
"Koniec końców G-Master GB2770QSU Red Eagle już na domyślnych ustawieniach prezentuje się naprawdę dobrze i choć w bardziej profesjonalnych zastosowaniach wymaga kilku korekt, to jednak relatywnie niedużych. Co istotne z punktu widzenia gracza, obraz prezentuje się bardzo przyjemnie dla oka (subiektywnie oczywiście), kolory są naturalne, a iiyamie udało się uniknąć cukierkowego przesycenia, które tak często widujemy w gamingowych monitorach."
Może ten komentujący co mu oczy wypalało używał monitora na pełnej jasności? Wtedy faktycznie może dawać po oczach szczególnie grając po ciemku.
Przy pojedynczym etacie tyle mniej więcej wychodzi po 30 latach, ale że nauczycielski to 18h tablicowych + nielimitowana praca własna, zazwyczaj przy etacie wychodzi 30-35h pracy. Te 60-65h to dwa etaty "na papierze" i tylko stąd te podawane przeze mnie kwoty. Nie zmienia to faktu, że 4k po 30 latach pracy to żart, nawet gdyby to miało być układanie pojedynczych ziaren ryżu według ich długości