> Nie schłodzisz i9-13900K w pełnym obciażeniu bez limitów mocy nawet prawodpodobnie po UV tym chłodzeniem, i ogólnie w ITX będziesz miał z tym problem.
Z https://www.youtube.com/watch?v=IawfrWLDN4U wynika, że bez UV niczym się nie schłodzi i9 pod pełnym obciążeniem - wąskim gardłem zdaje się jest przepływ ciepła z krzemu na metalową płytkę. Liczę się z tym, że będzie trzeba pokombinować z napięciem i limitem mocy żeby utrzymać stosunkowo dużą, ciągłą i stabilną wydajność.
Alternatywą pewnie byłby Ryzen 9 7950X, ale i tak 230W, więc podejrzewam, że będzie podobnie.
> Jaki masz dokładnie model tej GPU?
Gigabyte Turbo i Zotac Trinity, użeje tej która wypadnie korzystniej.
Troje ludzi wyskoczyło z transparentami że są z Putinem i od razu piszą że są wszyscy z nim. Było to właśnie widać choćby po pierwszych poborach na front.
A z drugiej strony = z d00py argument, bo jak ja sprzedawałem mońka, to w trosce o jego stan, zawinąłem go w 2 koce! dla bezpieczeństwa.
I o czym (dziwna) waga paczki miałaby świadczyć w tym wypadku?
1, nie cytuj posta pod postem, to bez sensu..
2. widzę że dopuszczasz używane,
za 1700zł kupisz 60ti jakieś premium, typu asus TUF czy MSI Gaming Trio z długą gwarancją, żeby miała jeszcze ze 2l i więcej gwarancji i była z polskiego sklepu, dokument sprzedaży na pojedyńczą sztukę itd.. od prywatnego właściciela..
choć chyba bym teraz bardziej poszedł w 6700XT, te 12GB robi robotę,przyda się na dłużej, a używane można utrafić w dobrej kasie.
tylko nie wiem jak się sparuje radeon z twoim starszym intelem, różnie piszą. nvidia chyba lepiej, choć takie i7 4xx będzie dusić te karty...