cyberpunk2020 999 Napisano 13 Lutego Co oni odwalaja to nie wiem 288gb/s 8gb. Te karty beda slabsze i drozsze niz konsole, po 2 latach od ich premiery. No ale kupujecie ten szajs to macie. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukadd 7846 Napisano 13 Lutego 37 minut temu, kadajo napisał: No, kombinuj kombinuj... Pewnie spadnięta z Tira 1 2 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
galakty 4679 Napisano 13 Lutego Jeszcze tak odnośnie ilości VRAM, zauważyłem coś ciekawego... 6700XT miał 12 GB, 4070 Ti ma 12 GB. W teorii to samo nie? No nie, bo AMD alokowało więcej pamięci, w kilku grach dobijało do max czyli 12 GB. 4070 Ti około 10-10.5 GB. Więc AMD ma więcej, ale też więcej "zużywa". Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Minciu 5368 Napisano 13 Lutego (edytowane) Na stronie Corsaira dzisiaj dość spory ruch dostępności, jakby ktoś chciał się obkupić w kabelek 12pin https://forum.pclab.pl/topic/1300505-nvidia-gtx-rly-rtx-30x0/?do=findComment&comment=16961107 6 minut temu, galakty napisał: Jeszcze tak odnośnie ilości VRAM, zauważyłem coś ciekawego... 6700XT miał 12 GB, 4070 Ti ma 12 GB. W teorii to samo nie? No nie, bo AMD alokowało więcej pamięci, w kilku grach dobijało do max czyli 12 GB. 4070 Ti około 10-10.5 GB. Więc AMD ma więcej, ale też więcej "zużywa". Spokojnie, 7700XT pewnie będzie mieć z 16GB a nie 12GB. I na pewno wyjdzie wtedy lepiej niż zielona bieda. Z perspektywy dostępnej pamięci oczywiście. Edytowane 13 Lutego przez Minciu 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MrKetiw 1693 Napisano 13 Lutego Godzinę temu, kadajo napisał: Cena kontrowersyjna bo wyszło taniej niż nowy RTX 3070 Ti ale brak gwarancji... Szemrane interesy, towar na bank z Afryki 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stjepan666 5689 Napisano 13 Lutego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzkra 1237 Napisano 13 Lutego Gdzie tu 100 koła? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
galakty 4679 Napisano 13 Lutego 25 minut temu, Minciu napisał: Spokojnie, 7700XT pewnie będzie mieć z 16GB a nie 12GB. I na pewno wyjdzie wtedy lepiej niż zielona bieda. Z perspektywy dostępnej pamięci oczywiście. Jak dla mnie to może mieć i 24GB VRAM, widać ewidentnie że AMD więcej używa mimo identycznych warunków. Mogliby popracować nad wydajnością albo poborem prądu, bo RDNA3 przy RDNA2 wygląda jak żart. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kadajo 15051 Napisano 13 Lutego 48 minut temu, lukadd napisał: Pewnie spadnięta z Tira Skądś na pewno 30 minut temu, MrKetiw napisał: Szemrane interesy, towar na bank z Afryki 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wkamil73 1075 Napisano 13 Lutego (edytowane) 1 godzinę temu, kadajo napisał: Cena kontrowersyjna bo wyszło taniej niż nowy RTX 3070 Ti ale brak gwarancji... Kupno GPU bez gwarancji, to jak z seks bez prezerwatywy, taniej, ale niebezpieczniej (kto zgadnie z czego to przerobiony cytat ) Edytowane 13 Lutego przez wkamil73 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Minciu 5368 Napisano 13 Lutego 16 minut temu, galakty napisał: Jak dla mnie to może mieć i 24GB VRAM, widać ewidentnie że AMD więcej używa mimo identycznych warunków. Mogliby popracować nad wydajnością albo poborem prądu, bo RDNA3 przy RDNA2 wygląda jak żart. A zieloni mogliby popracować nad narzutem CPU, bo jeśli się nie mylę, to kiedy CPU stanowi bottleneck, to AMD nieraz potrafi wybijać się do przodu. Wydajność RNDA3 jest całkiem OK. RT ssie. Pobór prądu ssie. O ile z RT nie ma zaskoczenia, to pobór prądu jest tragiczny. Zrobili ulepa żeby było tanio i wciąż eko. A jest drogo i nie eko 29 minut temu, Krzkra napisał: Gdzie tu 100 koła? https://www.ceneo.pl/137062508 RTXy z blokami i juz masz prawie stówkę 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wkamil73 1075 Napisano 13 Lutego 8 minut temu, Minciu napisał: A zieloni mogliby popracować nad narzutem CPU, bo jeśli się nie mylę, to kiedy CPU stanowi bottleneck, to AMD nieraz potrafi wybijać się do przodu. Wydajność RNDA3 jest całkiem OK. RT ssie. Pobór prądu ssie. O ile z RT nie ma zaskoczenia, to pobór prądu jest tragiczny. Zrobili ulepa żeby było tanio i wciąż eko. A jest drogo i nie eko W czystej rasteryzacji to są spoko wydajne karty, RT wiadomo, do zapomnienia, ale energetyka leży i kwiczy... 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
galakty 4679 Napisano 13 Lutego 35 minut temu, wkamil73 napisał: Kupno GPU bez gwarancji, to jak z seks bez prezerwatywy, taniej, ale niebezpieczniej (kto zgadnie z czego to przerobiony cytat ) A to trzeba zgadywać? Klasyka Ja tylko dodam "Między bogiem a prawdą, gratis to uczciwa cena". Wracając do GPU bez gwary, dla mnie słaby deal, ale pewnie i tak się nie przyzna jak za rok padnie 1 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dżony Bi 360 Napisano 13 Lutego (edytowane) Godzinę temu, galakty napisał: (..) bo AMD alokowało więcej pamięci, w kilku grach dobijało do max czyli 12 GB. 4070 Ti około 10-10.5 GB. Więc AMD ma więcej, ale też więcej "zużywa". Technika AMD Smart Access Memory to rozwiązanie wykorzystujące jeden z elementów specyfikacji interfejsu PCI Express, a konkretnie Resizable BAR. Dzięki jego wykorzystaniu procesor (CPU) może uzyskiwać dostęp na raz do całej pojemności pamięci na karcie graficznej. Edytowane 13 Lutego przez Dżony Bi 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Phoenix. 9537 Napisano 13 Lutego 35 minut temu, Dżony Bi napisał: Technika AMD Smart Access Memory to rozwiązanie wykorzystujące jeden z elementów specyfikacji interfejsu PCI Express, a konkretnie Resizable BAR. Dzięki jego wykorzystaniu procesor (CPU) może uzyskiwać dostęp na raz do całej pojemności pamięci na karcie graficznej. Urzekla nas ta historia 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stona 297 Napisano 13 Lutego W końcu przyszedł ten Zotac od X-koma. Już dziś się nie będę bawił, jutro podłączę i przekonam się, czy zrobiłem interes miesiąca, czy leci zwrot 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Minciu 5368 Napisano 13 Lutego 3 minuty temu, Stona napisał: W końcu przyszedł ten Zotac od X-koma. Już dziś się nie będę bawił, jutro podłączę i przekonam się, czy zrobiłem interes miesiąca, czy leci zwrot outlet? Jak tani to skutecznie otępia zmysły Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stona 297 Napisano 13 Lutego 3 minuty temu, Minciu napisał: outlet? Wiadomo 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wkamil73 1075 Napisano 13 Lutego Godzinę temu, galakty napisał: A to trzeba zgadywać? Klasyka Ja tylko dodam "Między bogiem a prawdą, gratis to uczciwa cena". Wracając do GPU bez gwary, dla mnie słaby deal, ale pewnie i tak się nie przyzna jak za rok padnie A jak się nie zepsuje, to powiem, "hmmhmmhmm, czyli inwestycja zaczyna się zwracać" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
*** ChOpLaCz *** 3013 Napisano 13 Lutego Godzinę temu, galakty napisał: (...) Ja tylko dodam "Między bogiem a prawdą, gratis to uczciwa cena" (...) ? https://sjp.pwn.pl/poradnia/haslo/Bogiem-a-prawda;767.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cyberpunk2020 999 Napisano 13 Lutego (edytowane) Ja mam na to sposob jak reklamowac bez papierka z gwarancja, jakby ci sie kiedys @kadajo karta zfajczyla to pisz na priv. Edytowane 13 Lutego przez cyberpunk2020 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dżony Bi 360 Napisano 13 Lutego (edytowane) 57 minut temu, Phoenix. napisał: Urzekla nas ta historia Moze cos przeoczylem, ale czytam post o rozkmince zuzycia wiecej vramu w RX 6700XT. Wystarczy wylaczyc SAM w biosie i magicznie karta bedzie zuzywac tyle samo pamieci vram co RTX 4070 Ti. Edytowane 13 Lutego przez Dżony Bi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
galakty 4679 Napisano 13 Lutego 4070 Ti nie może używać SAM? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dżony Bi 360 Napisano 13 Lutego (edytowane) 9 minut temu, galakty napisał: 4070 Ti nie może używać SAM? Nvidia ma swoj Resizable Bar, ale domyslnie jest on zawsze wylaczony w biosie, a SAM AMD jest domyslnie czesto wlaczony, stad roznica w alokacji vramu na obu kartach. Edytowane 13 Lutego przez Dżony Bi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mistol 279 Napisano 13 Lutego 2 minuty temu, Dżony Bi napisał: Nvidia ma swoj Resizable Bar, ale domyslnie jest on zawsze wylaczony w biosie Bzdura. Może w jakichś starszych płytach głównych. Ja nie grzebałem nic. Domyślnie była włączona. MSI PRO Z690-A No chyba że to zależy od producenta płyt głównych. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach