Mam dokładnie ten sam dylemat. Teraz ram u mnie dziala w xmp 3600 cl 16 na plycie B450 . Jakie jest ryzyko że dokładając 2 kości ram nie ruszy na takich parametrach xmp? Druga sprawa że ciężko mi znaleźć identyczne kości, moje to F4-3600C16-8GVK, natomiast jak przegladalem neta to wszedzie sa F4-3600C16-16GVKC - czym się one różnią?. Jesli mialbym kupic nowe 2x16Gb to chcialem 3600mhz , ale zastanawiam sie czy jest sens brac cl16 i doplacac 30% ceny? W grach chyba cieżko bedzie zauważyć różnicę? Procek to ryzen 5600 - za jakis dłuższy czas może 5800x3d.
Cześć, od dłuższego czasu borykam się z wyżej wymienionym problemem. System co i rusz wyrzuca taki komunikat w dzienniku zdarzeń. Próbowałem już wielu rzeczy - całkowitego przeinstalowania systemu, postawienia 7, potem 10, oczywiście na czysto, odpinania pozostałych dysków, zmiany kabli, zmiany podpięcia pod wejścia SATA, reinstalacji sterowników... Ponoć to problem związany z Intel Rapid Storage - próbowałem się tym bawić, bez skutku. Zmieniałem w ustawieniach zasilania wyłączanie dysku po 0 minutach. Fast startup wyłączony i ciągle to samo. Nie jest to kwestia dysku, sprawdzałem na kilku, kupiłem 3 dodatkowe różnych firm i jest to samo.
Dzieje się to zawsze w przypadku większego obciążenia np. w grach, często przy korzystaniu z przeglądarki, po prostu system się zawiesza na równo 30 sekund, a następnie działa dalej.
Białoruś jest już jedną nogą częścią Rosji. Trzeba było mieć klapki na oczach, żeby nie przewidzieć, że Putin prędzej, czy później pozbędzie się baćki. Teraz gdy Polska totalnie się rozbroiła zostaliśmy na lodzie.