Skocz do zawartości
Zamknięcie Forum PC LAB

Szanowny Użytkowniku,

Informujemy, że za 30 dni tj. 30 listopada 2024 r. serwis internetowy Forum PC LAB zostanie zamknięty.

Administrator Serwisu Forum PC LAB - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie: wypowiada całość usług Serwisu Forum PC LAB z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia.

Administrator Serwisu Forum PC LAB informuje, że:

1. Z dniem 29 listopada 2024 r. zakończy się świadczenie wszystkich usług Serwisu Forum PC LAB. Ważną przyczyną uzasadniającą wypowiedzenie jest zamknięcie Serwisu Forum PC LAB
  2. Dotychczas zamowione przez Użytkownika usługi Serwisu Forum PC LAB będą świadczone w okresie wypowiedzenia tj. do dnia 29 listopada 2024 r.
  3. Po ogłoszeniu zamknięcia Serwisu Forum od dnia 30 października 2024 r. zakładanie nowych kont w serwisie Forum PC LAB nie będzie możliwe
  4. Wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, tj. dnia 29 listopada 2024 r. nie będzie już dostępny katalog treści Forum PC LAB. Do tego czasu Użytkownicy Forum PC LAB mają dostęp do swoich treści w zakładce "Profil", gdzie mają możliwość ich skopiowania lub archiwizowania w formie screenshotów.
  5. Administrator danych osobowych Użytkowników - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie zapewnia realizację praw podmiotów danych osobowych przez cały okres świadczenia usług Serwisu Forum PC LAB. Szczegółowe informacje znajdziesz w Polityce Prywatności

Administrator informuje, iż wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, dane osobowe Użytkowników Serwisu Forum PC LAB zostaną trwale usunięte ze względu na brak podstawy ich dalszego przetwarzania. Proces trwałego usuwania danych z kopii zapasowych może przekroczyć termin zamknięcia Forum PC LAB o kilka miesięcy. Wyjątek może stanowić przetwarzanie danych użytkownika do czasu zakończenia toczących się postepowań.

GS01

NVIDIA RTX 40x0

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 28.07.2024 o 23:56, Send1N napisał:

Co do uv rdzenia to każda sztuka jest inna więc nie ma się co pytać innych jak mają ustawione :] pamięci możesz podnosić ile wlezie do momentu aż nie zacznie się niestabilność (jak coś to ich oc nie ma związku z napięciem rdzenia) na forum już jedna karta była dla której skończył się suwak w afterburnerze a pamięci dalej były stabilne :E 

+ 950 na pamięciach robi prawie każda sztuka  rtx 40  ,  +1200 w górę tylko golden sample

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Phoenix.

Tak czy siak, wystarczy nadal stare dobrze do do końca włożyć aby nie mieć problemów :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po cholerę cytujesz film, który jest dosłownie 2 posty wyżej zamiast tylko zatagowac nick osoby, która go zalinkowała. Robisz burdel w temacie w ten sposób.

Popraw to.

• Like 1
  • Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co Ty się tak bulwersujesz na mnie? Napraw to upośledzone forum gdzie nic nie działa, to edytuje. Tego filmu w ogóle miało nie być. Nie jestem w stanie go usunąć w edycji z przeglądarki w telefonie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wideo z 5 dni temu.

• Thanks 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, PiPoLiNiO napisał:

Co Ty się tak bulwersujesz na mnie? Napraw to upośledzone forum gdzie nic nie działa, to edytuje. Tego filmu w ogóle miało nie być. Nie jestem w stanie go usunąć w edycji z przeglądarki w telefonie. 

To nie cytuje tego wcale tylko taguj, chyba napisałem. Czy to za trudne dla ciebie. Ile razy można pisać, żeby nie cytować linków z poziomu telefonów.

A z tym naprawieniem to coś ci się chyba pomyliło, ja jestem moderatorem a nie adminem czy koderem tego forum. Ja wiem ze część z was myśli ze moderzy to mogą matrixa zmieniać i wogle, ale tak nie jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardziej chodziło o to, żebyś nie czepiał się czegoś na co nie mam wpływu. Ten post mial być pustym cytatem. Ale po dodaniu jednak pojawił się film którego nie jestem w stanie usunąć. 

Technicznie to forum jest w strasznym stanie, więc czepianie się ludzi o to, że nie robią czegoś czego nie mogą zrobić, mija się z celem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@PiPoLiNiO proszę, zajęło mi to 5 sekund. Naucz się tego.

Ja też odpisuje czasem z telefonu i jakoś potrafię sobie radzić z takimi rzeczami. Ale to trzeba trochę chcieć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@kadajo Tyle razy już Cię oznaczyłem, że powinieneś wiedzieć iż umiem. Pierwszy raz mi się filmik zacytował, a Ty mi psujesz nastrój i znowu skończę u psychoterapeuty... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chcesz mi powiedzieć ze nie byłeś w stanie edytować już tego posta w żaden sposób, nie mogłeś usunąć całego cytowania ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie tak. Ale to tylko jedna z przypadłości tego forum. Np na opera na kompie w oknie edycji nie działają strzałki aby przesuwać się między znakami. Na telefonie w przeglądarce samsung często enter przestaje działać. Mógłbym tak wymieniać i wymieniać :D

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Z poziomu telefonu czasami nie da rady usunąć cytatu z filmem. Jak również nie można zaznaczyć gdzie chce się pisać :) 

Edytowane przez TheMr.
  • Like 1
  • Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mogę edytować post, ale nie mogłem usunąć cytatu z filmem ani samego filmu. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra faktycznie, nie da się nawet przełączając się na desktopowa wersje. Zgłoszę to, bo nie bylem tego świadomy ze czasem nie da się tego dziadostwa usunąć jak już się je zacytuje. 🙁
@PiPoLiNiO sorki za kazanie, nic nie mogłeś już zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

No widzisz. Znowu... Zacznę sobie screeny robić Twoich przeprosin. Więcej zaufania 🤣🤣🤣 "ale to trzeba trochę chcieć" 😎

Zgłoś żeby zatrudnili kogoś kto się zna. Bo obecni się nie znają biorąc pod uwagę co tu się dzieje. 

Edytowane przez PiPoLiNiO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Leonardo Dicaprio Maybe GIF | GIFDB.com

Zgłoszę, ale nie liczę na cuda :E

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, kadajo napisał:

A z tym naprawieniem to coś ci się chyba pomyliło, ja jestem moderatorem a nie adminem czy koderem tego forum. Ja wiem ze część z was myśli ze moderzy to mogą matrixa zmieniać i wogle, 

Z M I E N I A J !
;)

3 godziny temu, kadajo napisał:

Dobra faktycznie, nie da się nawet przełączając się na desktopowa wersje. Zgłoszę to, bo nie bylem tego świadomy ze czasem nie da się tego dziadostwa usunąć jak już się je zacytuje. 🙁

Tak tak. Ja też razy kilka zapędziłem się w kozi róg i nie mogłem odkręcić tematu. :(

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nGreedia chce wypuścić RTX 4070 z GDDR6 (związane z brakami GDDR6X):

https://videocardz.com/newz/nvidia-could-launch-geforce-rtx-4070-with-gddr6-memory

- przyzwoitość by nakazywała, odjąć minimalną ilość CUDA (wzgl. RTX 4070) i wypuścić to pod nazwą RTX 4060Ti SUPER 12GB. ... ale nShitia i przyzwoitość nie idą w parze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prędzej wypuszczą 4070 Lite :) większy numerek lepiej brzmi.

• Like 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 27.07.2024 o 17:00, kadajo napisał:

Pamiętające, aby po sprzątaniu kompa czy ogólnie robieniu czegoś w budzie sprawdzić tą wtyczkę, czy się nie wysunęła albo coś. Bo się można zdziwić.

Ja mam kabel od Fasgear i nie ma bata żeby się poluzowała sama z siebie... Wyjąć rękami to wyzwanie, siedzi ciasno jak cholera, strach żeby gniazda w GPU nie wyrwać :szczerbaty:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

No to cyk.

Przyszła dziś karta - ASUS TUF RTX 4070 Super, wersja z fabrycznym OC. Pierwsza sprawa to sprawdzenie czy wtyczka od nowego przewodu Seasonica wchodzi - z lekkim oporem ale jest git, niestety sam przewód jak to u Seasonica TWARDY jak kamień, nie ma mowy o jakimś fikuśnym ułożeniu. Przed montażem zrobiłem porównanie obu moich kart, RTX 3070 idzie na sprzedaż do kolegi i w sumie to był decydujący czynnik dlaczego zdecydowałem się jednak na zakup.

Zrobiłem też słynny w pewnych kręgach seasonicowy test tętnień zasilacza autorstwa @dawidoxx - czyli Battlefield 5 na max detalach na mapie Sztorm na Pacyfiku - wygląda na to, że wszystko ok i zasilacz jest stabilny, ograłem dwa mecze do końca bez czarnych ekranów czy restartów PC.

Potem odpaliłem Cyberpunka 2077 ze wszystkim na max + pathtracing + generator klatek i wszędzie płynne masło, żadnych spadków fps nawet na terenie DLC - wiadomo, że bez generatora klatek wydajność będzie niższa - około ~60fps w 1080p z tego co zauważyłem.

Sprawdziłem też temperatury i moim zdaniem jest dobrze, nie ma co narzekać i żadne UV nie potrzebne. Ogólnie to testuję dalej ale pierwsze wrażenia jak najbardziej pozytywne.

p6KsooQ.jpeg

g5hDH64.jpeg

bbdjLW6.jpeg

KZI3BbJ.jpeg

Edytowane przez caleb59
  • Like 7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawiałem się między ASUSem a MSI, ale Ci producenci mieli w poważaniu konsumentów w wielu sprawach - MSI zablokował aktualizację monitorów z niższego segmentu, ASUS nie dał termopadow i gotował sekcje zasilania w niektórych modelach. Tuf nawet dostał „nerfa” w modelach 4xxx i jest słabszym chłodzeniem niż w 3xxx (tak mi się obiło o uszy). Ale Panther zaczyna mnie jednak trochę irytować niską jakością wentyli :E 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Tutaj nie mam prawa narzekać, karty nie słychać nawet z uchem przyłożonym do PC, bardziej słyszę wentylatory samej budy jak tłoczą powietrze. W temacie cewek póki co za wcześnie pisać ale na pierwsze wrażenia w ogóle ich nie słychać nawet kiedy specjalnie wyłączę głośniki i znowu przyłożę ucho do budy.

Edytowane przez caleb59

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

No i kolejny złamany przez nvidię kupił przepłacone 40xx :E

A tak na serio gratki. Cewki zobacz w czymś wymagającym przy dużym poborze, możesz też odpalić Wiedźmina 3 w menu na odblokowanym fps. Skręć sobie na czas testów cewek wentyle w budzie i możesz też manualnie dać na GPU niżej wentyle, aby w pełni móc ocenić ich "melodyjność".

Edytowane przez lukadd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi