Z tymi nowymi GPU PNY w kulki poleciało i mają jakoś minimum 1500-1600rpm na biosie z tego co pamiętam Czyli sieczkarnia. Nie wiem czy do tych superek 4080 od PNY też idzie dorwać bios zmniejszający rpm do 1k. Ale nawet jeśli dla części użytkowników może to być problematyczne.
Zresztą 1k rpm minimum to też bez rewelacji. Ja bym nie kupił GPU co nie schodzi do tych 700-800rpm, bo w mniej wymagające gierki można na luzaku wtedy sobie na niższym rpm śmigać.
MSI Pro Z790-A MAX Wifi to aktualnie najlepiej wyceniona plyta (mozna wyrwac w promocjach za ok 1050zl). Stosunek cena/jakosc jest nie do przebicia.
Chyba, ze chcesz swiatelka to wtedy doplata +300zl. Za logo ROG kolejne +300zl
No powinno działać Tak samo jak regulacja FOV być powinna. Szczególnie, że jest tu z tego co piszą tryb 21:9, a to nic innego niż szerszy FOV tylko z obciętą górą i dołem względem 16:9.
Ja kupię pewnie za pół roku, albo rok TLoU remake też dopiero jakoś po 10 miesiącach od premiery zakupiłem
Mnie zastanawia dlaczego ta gra nagle zajmuje 3x tyle co poprzedni God of War, wymagania też znacznie się zwiększyły, to co wcześniej było jako rekomendowane teraz jest w minimalnych a gra wygląda jak rozbudowane DLC.