U mnie tak po godzinie gry w cyberpunka jest 75-80*C rdzeń i hot spot ok. 85-93*.
Ja mam tak:
Rdzeń 2000MHz 1050mV
Pamięć 1750MHz
Power Limit +20%
Czytałem w jakimś poradniku, że 5700XT najlepiej chodzą jak się obniży rdzeń do 2000MHz (realnie jest wtedy ok. 1960MHz) - coś w tym jest bo lepszy wynik w 3DMark i takty tak nie latają tylko jest stabilnie.
Hej, posiadam CPU 13700k na Z790, chłodzenie to Navis 240mm i obudowa to meshify 2.
Komputer głównie używany do gier, sporadyczne streamy i dziesiatki otwarych zakładek na 2 monitorze. Czy będzie potrzeba bawic się w UV tutaj?
Żeby pobrać stery z Armory Crate też trzeba mieć dostęp do neta, mało tego nie zainstalujesz tego bez neta bo próbowałem 😛 oddałem kompa do serwisu i podobno sobie poradzili, dzisiaj go odbiorę i zobaczę jak to wygląda. No kurwa to są jakieś jaja, place 2800zl za płytę i sterowniki nie działają ze strony producenta.. inni za takie kwoty całe kompy składają i wszystko im działa, a ja płacąc za takiego "Bentleya" dostaje liścia w ryj😑 widzę że kolega Moskil ma taki sam problem ale na nieco innej płycie, więc problem sięga głębiej... Postaram się jeszcze zadzwonić do Asusa i zapytać o chuj chodzi, ale to musze znaleźć czas na to