Send1N 2944 Napisano 5 Lipca W dniu 30.06.2022 o 11:25, Kynareth napisał: Dodatkowo nie znam nikogo kto gra w gry z włączonym RT Przeszedłem całe metro exodus od początku z RT w dodatku na 2070S miło poznać 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Send1N 2944 Napisano 5 Lipca W dniu 4.07.2022 o 13:02, jurekk napisał: 40k w time spy. Marzenie xd Chciałbym mieć takie marzenia nie są zbyt wygórowane jakieś punkciki w programie które nie dają zupełnie nic a człowiek w życiu spełniony 😎 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukibossss 420 Napisano 5 Lipca 37 minut temu, Send1N napisał: Przeszedłem całe metro exodus od początku z RT w dodatku na 2070S miło poznać Ja cyberpunka z DLSS + RT przeszedłem na 3070Ti, także dla mnie RT to nie jest tylko bajer, jak jest to korzystam. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kynareth 786 Napisano 5 Lipca https://www.techpowerup.com/gpu-specs/geforce-gtx-750-ti.c2548 vs https://www.techpowerup.com/gpu-specs/geforce-gtx-1630.c3916 minimalny postęp przez ponad 8 lat jak im tak kurde nie wstyd czy seria 40x0 będzie kontynuacją tego co się dzieje z cenami? bo jak tak to słabo widzę sprzedaż, chyba że krypto znowu skoczy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sideband 3073 Napisano 5 Lipca Skończyły się czasy więcej za mniej. A o sprzedaż to się nie martw Jak nie będą w nieskończoność opóźniać wprowadzenia ETH 2.0 to o krypto można zapomnieć Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzkra 708 Napisano 5 Lipca 3 godziny temu, Kynareth napisał: https://www.techpowerup.com/gpu-specs/geforce-gtx-750-ti.c2548 vs https://www.techpowerup.com/gpu-specs/geforce-gtx-1630.c3916 minimalny postęp przez ponad 8 lat jak im tak kurde nie wstyd czy seria 40x0 będzie kontynuacją tego co się dzieje z cenami? bo jak tak to słabo widzę sprzedaż, chyba że krypto znowu skoczy 1630 to GPU do biurowych desktopów, daj że se spokój już z tą kartą. Jakoś nV od 99 roku wiąże koniec z końcem to pewnie wiedzą co i za ile się sprzeda, ile wyprodukować i zarobić i jakie ceny są optymalne. Krypto to nawet ich zaskoczylo przy premierze 3000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SylwesterI. 363 Napisano 5 Lipca 7 godzin temu, lukibossss napisał: Ja cyberpunka z DLSS + RT przeszedłem na 3070Ti, także dla mnie RT to nie jest tylko bajer, jak jest to korzystam. słowo klucz , z dlss , teraz kończy się już 2 generacja kart z rt i co z tego mamy ? 3 GRYWALNE gry (metro i cyber , plus ewentualnie control bo gra jako taka szału nie robiła , no cyber zresztą podobnie ) gdzie te efekty naprawdę widać ? po stokroć wolał bym w następnej gen. mniej watuff i szybszą rasteryzację , bez konieczności korzystania z rozmydlaczy od zielonych i czerwonych 1 1 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kadajo 7617 Napisano 6 Lipca Z połączenia koloru zielonego i czerwonego otrzymamy kolor brązowy... przypadek ? Nie sądzę 🤣 1 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
*** ChOpLaCz *** 470 Napisano 6 Lipca (edytowane) 9 godzin temu, SylwesterI. napisał: słowo klucz , z dlss , teraz kończy się już 2 generacja kart z rt i co z tego mamy ? 3 GRYWALNE gry (metro i cyber , plus ewentualnie control bo gra jako taka szału nie robiła , no cyber zresztą podobnie ) gdzie te efekty naprawdę widać ? Powtórzę się i będę to podkreślał. RT nie zostało ani wymyślone (od zawsze w CGI!), ani wprowadzone do gamingu dla... graczy. To jest technologia (bez odwrotu), która ma służyć developerom i twórcom, a nie graczom i ich radości albo "efektom". Gry ma się tworzyć łatwiej, szybciej, wiarygodniej oświetleniowo. Nie traktujmy RT, jako "bajeru" do gierek i na potrzeby gierek. RT jest stare, jak najstarsi forumowicze. TERAZ (bo sprzęt zaczyna deeeelikatnie na to pozwalać swoimi mocami) wrzucono je w gaming, ale to nie jest "growa zabawka" ani ficzer. To jest symulator (a bardziej kalkulator) oświetlenia. Edytowane 6 Lipca przez *** ChOpLaCz *** Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Minciu 3625 Napisano 6 Lipca 4 minuty temu, *** ChOpLaCz *** napisał: Gry ma się tworzyć łatwiej, szybciej, wiarygodniej oświetleniowo. Nie traktujmy RT, jako "bajeru" do gierek i na potrzeby gierek. Na ten moment jedynie jest dłużej i trudniej. Bo trzeba robić podwójna robotę z oświetleniem aby wyglądało z i bez RT, oraz dochodzi optymalizacja aby działało. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kadajo 7617 Napisano 6 Lipca Najlepsze w RT jest to... że można go wyłączyć 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
*** ChOpLaCz *** 470 Napisano 6 Lipca 5 minut temu, Minciu napisał: Na ten moment jedynie jest dłużej i trudniej. Bo trzeba robić podwójna robotę z oświetleniem aby wyglądało z i bez RT, oraz dochodzi optymalizacja aby działało. 1. Nie od razu Kraków zbudowano, 2. GPU RT są jednak drogie, wiec zanim zawitają pod każdą strzechę, trochę potrwa (stąd "podwójna" robota) - nie mogą sobie wyciąć całego rynku nieRT (póki co). 3. Za 10 lat nawet nie będziemy się zastanawiać (albo będziemy wręcz z nostalgią wspominać (!), jak dziś 3dfx) czasy, "gdy gierki robiło się bez RT" ;). 1 minutę temu, kadajo napisał: Najlepsze w RT jest to... że można go wyłączyć Jeszcze... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Minciu 3625 Napisano 6 Lipca 36 minut temu, kadajo napisał: Najlepsze w RT jest to... że można go wyłączyć Do czasu aż nie będzie można włączyć gierki na GPU/iGPU bez RT 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
*** ChOpLaCz *** 470 Napisano 6 Lipca 1 minutę temu, Minciu napisał: Do czasu aż nie będzie można włączyć gierki na GPU/iGPU bez RT na moje (szklane) oko = 5 lat. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sideband 3073 Napisano 6 Lipca 1 godzinę temu, *** ChOpLaCz *** napisał: Powtórzę się i będę to podkreślał. RT nie zostało ani wymyślone (od zawsze w CGI!), ani wprowadzone do gamingu dla... graczy. Od n-lat brano uwagę wykorzystanie RT/PT w grach. Jako, że nie było takich mocy obliczeniowych oraz technik przyśpieszających RT to grafikę oparto na wielokrotnie szybszej rasteryzacji. Między CGI, a grą jest ta różnica, że jedno możesz liczyć kilkanaście-kilkadziesiąt godzin, a gra ma działać w czasie rzeczywistym Jak sobie sobie poszukasz to pewnie znajdziesz na YT dość długi film Carmacka, który nawijał też o RT. Ten film z tego co pamiętam ma ponad dwie dekady W 14 letnim Mirror's Edge RT zostało wykorzystane do globalnego oświetlenia jako, że nie było takich mocy GPU to zostało "wypieczone" i przeliczenie jednej sceny w tamtych latach trwało ok 20h Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Minciu 3625 Napisano 6 Lipca 34 minuty temu, sideband napisał: Jak sobie sobie poszukasz to pewnie znajdziesz na YT dość długi film Carmacka, który nawijał też o RT. Ten film z tego co pamiętam ma ponad dwie dekady Serio? To pewnie jest zadowolony bo jego najlepsze dzieł Quake2 jako pierwsze i chyba jedyne dostało RT bez kompromisow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kynareth 786 Napisano 6 Lipca 6 godzin temu, *** ChOpLaCz *** napisał: 2. GPU RT są jednak drogie, wiec zanim zawitają pod każdą strzechę, trochę potrwa (stąd "podwójna" robota) - nie mogą sobie wyciąć całego rynku nieRT (póki co). No właśnie, a powinny tanieć, bo karty z RT wyszły w 2018 i były drogie na premierę. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FynyxDuppelExpert 1479 Napisano 7 Lipca Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
someI 118 Napisano 7 Lipca Ten sam gość dwa lata temu twierdził, że niedobory kart graficznych zaraz się skończą i lada moment nVidia zasypie nas kontenerami RTX30xx na święta. https://www.youtube.com/watch?v=zmbvUK93npo 1 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Phoenixsuple 5658 Napisano 7 Lipca (edytowane) Ten gosc robi filmy do nabijania lajkowi i zarabiania na YT, zero wiedzy merytorycznej, tym bardziej konkretnych przeciekow w tych filmach. No ale krzykliwe tyt lubia przyciagac Edytowane 7 Lipca przez Phoenixsuple 1 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kynareth 786 Napisano 7 Lipca 4 godziny temu, someI napisał: Ten sam gość dwa lata temu twierdził, że niedobory kart graficznych zaraz się skończą i lada moment nVidia zasypie nas kontenerami RTX30xx na święta. https://www.youtube.com/watch?v=zmbvUK93npo Tak było, potwierdzam. Ja w 2020 mówiłem i pisałem wszystkim na około, że 2021 będzie idealnym rokiem do kupowania peceta lub laptopa z nowymi Ryzenami 5000 (które stanieją) i RTXami 3000 (które stanieją). Dobrze, że kuzyn mnie nie posłuchał i złożył peceta w 2020 kiedy ceny był najniższe. 1 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sideband 3073 Napisano 7 Lipca Ada is on track. AD102 A1 silicon has been qualified and is entering HVM right now Zaczęto masową produkcje AD102 1 1 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Armage169 395 Napisano 8 Lipca 8 godzin temu, sideband napisał: Ada is on track. AD102 A1 silicon has been qualified and is entering HVM right now Zaczęto masową produkcje AD102 Z tego co pamiętam to były ploty ze w połowie lipca rozpocznie się masowa produkcja, a jest nawet tydzień wcześniej jeżeli wierzyć temu cytatowi. Fajno może akurat będzie co robić w sezonie ogórkowym. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Minciu 3625 Napisano 8 Lipca 11 minut temu, Armage169 napisał: . Fajno może akurat będzie co robić w sezonie ogórkowym. Nie wiem czy w jeden sezon ogórkowy da się dorobić na RTXa 4090. Może szparagi u Niemca wystarczą? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SZAFIR00 82 Napisano 8 Lipca Minimalna w de kręci się ok 1500eu, więc nawet bez wydatków może być słabo w miesiąc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach