to jest nisza - musisz trafic na odpowiedniego kupca - ja streacoma pasywnego mialem na allegro wystawionego rok za 600zł, zszedlem nawet na 500 , a dawali mi 300 (z blokiem z heatpipami) - zrozumialem tez ze nie ma sensu obnizac ceny - bo jak nowa kosztuje 1200 to jak bedzie ktos kto bedzie szukał to nawet 300zł mniej niz nowa jest ok, podnioslem do 700- albo 750 znowu i w koncu poszla
Zapraszam na północ Polski
Wiesz, tu sprowadza się wszystko do tego ile możesz przeznaczyć na remont, bo to nie tak że ludzie z własnego wyboru chcą siedzieć w takim zapyziałym domu. Po prostu zarabiając te 3k na rękę nawet we dwie osoby to nie ogarniesz wszystkiego, gdzie na samo jedzenie 2k pęknie, coś na opał, na stare auto bo dojechać do pracy, nie wspominając o dzieciach.
No i tu się kończy sen o ekologii, dlatego to co proponują to utopia.
Ło panie drogi dopiero teraz się zorientowałem że ta gra w rekomendowanych do Ultra 1440p ma zasysać ~ 32GB Ramu
Poszukiwane szare ballistixy 16GB CL 15 @ 3000MHz DDR4 w trybie pilnym
Takie testy sam możesz zrobić, co to za problem na nowych dyskach? Tylko nie testuj durnego bufora, bo te testy 1 GiB są guzik warte (tylko 64 GiB, można też kopiować ogromne pliki między dyskami).
Ja testowałem na dyskach używanych 2 i 5 lat, testy bardzo brutalne z zostawianiem krytycznie mało miejsca (31 GB dla AS SSD i 65 GB dla Crystal - takie partycje), ale też na partycji C zostawiłem 0,5 GB (już Windows płakał i włączył czujnik). Nie ma różnicy, dyski chodzą jak nowe, partycje nie mają wpływu na wyniki. Ważne jest ogólne miejsce na dysku, więc mając 0,5 GB wolnego nie mieli w kółko tym 0,5 GB, korzysta z innych partycji. Straty szybkości (głównie zapis) są przy mocno zapchanym dysku (ogólnie suma wolnego na wszystkich partycjach), mocno zależne od modelu itp. Niektóre mają DRAM, inne pseudobufor SLC, wyjście poza bufor od razu mocno zwalnia, ale też mocniej zwalnia gdy masz 31 GB wolnego na całości i robisz test 30 GB (u mnie to było bodajże ok. 40%).