Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Zgodnie z plotkami większa dostawa ma być w lutym, więc czekania dużo nie będzie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, Fikołek napisał:

Gratulacje dla wszystkich którym się udało kupić w tej promocji. ;)

522x0.jpeg

Nie próbowałeś pisać do nich? Ktoś na peoperze napisał i przywrócili mu jedno zamówienie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Lifusiek napisał:

Nie próbowałeś pisać do nich? Ktoś na peoperze napisał i przywrócili mu jedno zamówienie.

Nie, szkoda nerwów. Będzie jeszcze pełno takich okazji a to nie jest rzecz którą muszę mieć natychmiast. 

• Upvote 5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
32 minuty temu, galakty napisał:

Zgodnie z plotkami większa dostawa ma być w lutym, więc czekania dużo nie będzie. 

Tym bardziej, że luty krótki. Później marzec, zaraz Wielkanoc i już z górki. Wakacje, Blak Frajdej i zaraz RTX 50XX wchodzi :D

Śmieszkuję, jak wiesz, sam czekam :F

• Haha 1
  • Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 25.01.2023 o 11:59, Griszah napisał:

Zapytałem
image.png.eb1aa53ea0e8206fe114f84e8e346771.png

... motyla noga 

image.png.dfd0e91f28c826bcee8d582b97b57f19.png

• Haha 10

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, Stona napisał:

Tym bardziej, że luty krótki. Później marzec, zaraz Wielkanoc i już z górki. Wakacje, Blak Frajdej i zaraz RTX 50XX wchodzi :D

Śmieszkuję, jak wiesz, sam czekam :F

Ja do końca lutego dam czas na rozwój sytuacji, ale dłużej chyba czekać nie będę... Tak to można czekać do kolejnej generacji właśnie, zamiast mieć już i korzystać. 

• Like 3
  • Haha 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Moja już jest. Cicha, chłodna, cewki  słychać jak przyłożysz prawie ucho. Do 10 zmiany w testach Heaven nawet nie włączyła wentylatorów.

IMG20230126132143-Easy-Resize-com.jpg   heaven.png

6900xt red devil ultimate idzie "for sale"

Edytowane przez ju-rek
  • Like 5
  • Upvote 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Gdzie kupiłeś i za ile?

Edytowane przez Mistol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

RTV EURO AGD - 7k.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dostałem przed chwilą maila z Euro, że skompletowali zamówienie na GB 4090, także jakaś dostawa była.

• Thanks 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to 4090 za ile? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
9 minut temu, nastiv napisał:

Dostałem przed chwilą maila z Euro, że skompletowali zamówienie na GB 4090, także jakaś dostawa była.

Też dostałem. Dostawa jutro

edit: Szkoda że nie skorzystałem z tego Cashbacka Picodi byłbym jeszcze 4 stówy do przodu

10 minut temu, C3Q napisał:

A to 4090 za ile? 

8299 zł

Edytowane przez Mistol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
38 minut temu, Griszah napisał:

... motyla noga 

image.png.dfd0e91f28c826bcee8d582b97b57f19.png

Napisz im "kurcze pióro!" :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
13 minut temu, C3Q napisał:

A to 4090 za ile? 

8300 przez promocje 50 za kazde wydane 500zł, dodatkowo szło uzyć cashback picodi by zbić cenę do 7985 ale szczerze to poza mną nikt chyba tego nie zrobił xD

Akurat dzień wcześniej picodi dało promocję 5% cashback w euro rtv agd zamiast 1 czy tam 2%.

Właśnie przyszła, już w obudowie

onOtXbN.jpeg

MOi7tpB.jpeg

Edytowane przez Lifusiek
  • Like 2
  • Upvote 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja przed chwilą także dostałem SMS z euro, aby wybrać datę dostawy na Palita 4080.

Wybrałem jutro i czekam na dziwną weryfikację mojego przelewu, który doszedł do nich zaraz po zakupie i nawet mi przysłali maila z potwierdzeniem, że kasa dotarła......a teraz sprawdzają czy dotarła raz jeszcze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, Lifusiek napisał:

8300 przez promocje 50 za kazde wydane 500zł, dodatkowo szło uzyć cashback picodi by zbić cenę do 7985 ale szczerze to poza mną nikt chyba tego nie zrobił xD

Akurat dzień wcześniej picodi dało promocję 5% cashback w euro rtv agd zamiast 1 czy tam 2%.

Zaje.... strzał. Niech służy dzielnie. :)

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Generalnie to co mówią to prawda że w Gigabyte cewki dużo mniej słychać, powiedziałbym że 2-3x mniej slychać je niz w asus tuf i msi trio, teraz podczas cyberpunka slychac je minimalnie gdy otworze okno i to muszę w sumie do pc głowe przyblizyć, przy zamknietej obudowie cewki nie przebijaja sie przez wentyle phanteks p500a. W porównaniu do 2x trio i 1x tuf oc gdzie normalnie pod obciązeniem cewki w cyberpunku było slychać bez słuchawek przy zamkniętej budzie w Cyberpunku, nawet lekko przez słuchawki otwarte się przebijały gdyby grę się wyciszyło.

5 minut temu, kamyk155 napisał:

Ja przed chwilą także dostałem SMS z euro, aby wybrać datę dostawy na Palita 4080.

Wybrałem jutro i czekam na dziwną weryfikację mojego przelewu, który doszedł do nich zaraz po zakupie i nawet mi przysłali maila z potwierdzeniem, że kasa dotarła......a teraz sprawdzają czy dotarła raz jeszcze.

Też tak miałem, to przez to że wybrałeś dostawę, a ona ma cenę 0zł, w któreś dni płatna jest i pewnie przez to znowu "potwierdza".

@ju-rek

7895, nie 7985, źle napisałem ?

16 godzin temu, krukkpl napisał:

@nastiv @Lifusiek dajcie znać jaki macie boost na Gigabyte Gaming 4090 na stockowych ustawieniach

Podobno pierwsze serie kart miały wyższy (ok. 2800), a najnowsze niższy (ok. 2700).

2790 w 1440p w CP

Edytowane przez Lifusiek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, Lifusiek napisał:

Generalnie to co mówią to prawda że w Gigabyte cewki dużo mniej słychać, powiedziałbym że 2-3x mniej slychać je niz w asus tuf i msi trio, teraz podczas cyberpunka slychac je minimalnie gdy otworze okno i to muszę w sumie do pc głowe przyblizyć, przy zamknietej obudowie cewki nie przebijaja sie przez wentyle phanteks p500a. W porównaniu do 2x trio i 1x tuf oc gdzie normalnie pod obciązeniem cewki w cyberpunku było slychać bez słuchawek przy zamkniętej budzie w Cyberpunku, nawet lekko przez słuchawki otwarte się przebijały gdyby grę się wyciszyło.

Też tak miałem, to przez to że wybrałeś dostawę, a ona ma cenę 0zł, w któreś dni płatna jest i pewnie przez to znowu "potwierdza".

@ju-rek

7895, nie 7985, źle napisałem ?

A jak z głośnością wentylatorów, bardzo źle w porównaniu do Asus czy MSI, ew. kombinowałeś z krzywą?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, Lifusiek napisał:

2790 w 1440p w CP

A wrzuciłbyś screena z GPU-Z z wersją biosu?
Jestem ciekaw jaki trafiłeś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
5 minut temu, nastiv napisał:

A jak z głośnością wentylatorów, bardzo źle w porównaniu do Asus czy MSI, ew. kombinowałeś z krzywą?

Jest głośniej ale to musiałbym się pobawić bo tylko sprawdziłem jak cewki w CP słychać, według testu techpowerup przy 35DBa jest po prostu trochę cieplej, 65c zamiast 62/60c w odpowiednio x Trio i TUF.

Wiem że GB ma krzywą dużo bardziej agresywną ustawioną i to widać bo karta stara się trzymać ~~55C zamiast jak w Tuf i Trio trzymać RPM na 1100-1300 i pozwolić karcie się rozgrać do tych 63-68C.

4 minuty temu, krukkpl napisał:

A wrzuciłbyś screena z GPU-Z z wersją biosu?
Jestem ciekaw jaki trafiłeś.

Właśnie to robiłem, zaraz screen wrzucę ?

HLz5ezL.png

F2

Edytowane przez Lifusiek
  • Thanks 1
  • Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
10 minut temu, Lifusiek napisał:

Wiem że GB ma krzywą dużo bardziej agresywną ustawioną i to widać bo karta stara się trzymać ~~55C zamiast jak w Tuf i Trio trzymać RPM na 1100-1300 i pozwolić karcie się rozgrać do tych 63-68C.

Wg. Video Blog Tech wystarczy zmienić bios na silent. Zmienia się wtedy tylko krzywa wentylatorów. Boost pozostaje bez zmian

Edytowane przez Mistol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
41 minut temu, Lifusiek napisał:

Jest głośniej ale to musiałbym się pobawić bo tylko sprawdziłem jak cewki w CP słychać, według testu techpowerup przy 35DBa jest po prostu trochę cieplej, 65c zamiast 62/60c w odpowiednio x Trio i TUF.

Właśnie to robiłem, zaraz screen wrzucę ?

HLz5ezL.png

Daj jeszcze screena z temperatur gpu, pamięci i Hot spot

Edit: Miałem edytować poprzedni post a wziąłem przypadkowo nowy

Edytowane przez Mistol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
32 minuty temu, Mistol napisał:

Daj jeszcze screena z temperatur gpu, pamięci i Hot spot

Zaraz wrzucę 30min furmarka, w furmark cewek wcale nie słychać. Zmieniłem bios na silent ale w CP i tak karta starała się trzymać 57-58C i Rpm podbijała do 1500-1700, ewidentnie krzywą trzeba ustawić.

image.png.6ae20206e16d7225f45e7cc754eab245.png

Edytowane przez Lifusiek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Nieźle ten 4090 - tylko 376W pobiera.

Dla porównania - mój Trio 2080ti po godzince w BF2042 - max 303W. 

Czyli 303W GPU max  + 150W CPU max + reszta kompa =  średnio w trakcie gry 550W z gniazdka (z monitorem i głośnikami).

Edytowane przez kamyk155

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
8 minut temu, kamyk155 napisał:

Nieźle ten 4090 - tylko 376W pobiera.

Dla porównania - mój Trio 2080ti po godzince w BF2042 - max 303W. 

Czyli 303W GPU max  + 150W CPU max + reszta kompa =  średnio w trakcie gry 550W z gniazdka (z monitorem i głośnikami).

To furmark, jakbym odpalił A plague tale w 4k z RT to pewnie momentami do 450w by dobijało.

//Jak się ręcznie ustawi wentyle na te 60% czyli ~~1250rpm to w sumie karta jest cichutka, nie słyszę zbyt dużej różnicy między nią, a TUF/Trio/

Edytowane przez Lifusiek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi