Witam
Dzisiaj niechcący skasowałem sobie całą zawartość karty SD. Od tego czasu nic na dysku nie zostało zapisane.
Robiłem głębokie skanowanie programem Recuva, znalazł chyba wszystkie pliki, ale większość z nich (w tym te na których mi zależy) pokazuje jako nadpisane, ale innymi plikami które się znajdowały na dysku. To niemożliwe, od skasowania zawartość nie zostało nic wykonane na tej karcie.
Co robić dalej? To było zwykłe skasowanie, żaden format.
5700X nie grzeje się specjalnie, ale i nie jest dużo szybszy od 5600 - wystarczy małe OC tego ostatniego do podobnych zegarów (lub nawet samo włączenie PBO+OC) by uzyskać podobną wydajność.
13500 z DDR4 jest niewiele szybszy (~5%) od Ryzenów 5700X/5800X i dostaje oklep od Ryzena 7600. PRocek kosztuje 1000zł, płyta min. 700zł, 32GB RAMu (DDR5 6000CL36) ok. 500zł.
Szykujesz coś specjalnego,jak Ci twoje HDD wybije 100000 tys. godzin przepracowanych?
Ostatnio dołączyły do mnie takie dyski.
Ciekawy dla mnie jest Kingston powyżej,dla wersji 1 TB współczynnik TBW wynosi dokładnie 1600 TB,więc całkiem sporo. Szkoda,że takich dysków już nie robią,bo dzisiejsze nowe dyski SSD mają gwarantowany TBW na poziomie 600 TB bądź mniej dla pojemności 1 TB.
Hola,hola to tak nie do końca i nie pisze tego bo mam 7600x akurat to mam we 4 literach który co i jak jest szybszy lub wolniejszy , nie gram a 7600x służy do przeglądania neta ale testy się śledzi więc jak już być tak troszkę bardziej obiektywny to porównując te dwa proce to w jakiejś części gier 5800x3d jest szybszy o te kilka fps ale jest sporo gier gdzie jest słabszy i jakaś część na równi więc w moim odczuciu 7600x 6 rdzeniowiec vs 5800x3d 8 jajek z masą keszyyy wcale nie jest lepszejszy jak najbardziej inne czynniki wpływają na to np ddr5 6000mhz nie zmienia to faktu że seria 7xxxx to powiedzmy że to porządne proce ,pomijam już jakieś jednostkowe występowanie dragon fire