Hej, otrzymałem już dotację i chciałem wrócić do tematu, ponieważ ceny trochę się pozmieniały + nie wszystkie części były na stanie. To jest finalny zestaw: https://www.x-kom.pl/lista/8tlnzghyn
Czy ten zasilacz wystarczy? Muszę jeszcze policzyć pozostały sprzęt, ale jeśli znajdę kilka kilka stówek, to pewnie zamienię GPU na 4070. Zmieni to coś w kontekście zasilacza?
To mogłoby wyeliminować tą niepłynność z FastSync ... ale z drugiej strony, nie będzie tak obniżonego InputLAG (jakby GPU waliło 150fps przy tym ekranie 60Hz fastSync).
Przypatrz się dobrze i potestuj. Bo to widać na różnych TV bądź monitorach, testowane tex na roznych zestawach PC.
Mam takie pytanko może nie związane z grami odnośnie C2. Mam zrobioną profesionalna kalibrację na expert ciemne pomieszczenie. W Disney mogą wlaczyc ten tryb, a nie ma go jak odtwarzam pliki z dysku w domyślnym odtwarzaczu w tv, czy muszę pobrac jakiś dodatkowy program jak tak to jaki? Na Sony Tv android nie było takiego problemu.
Chłodzenie na pewno nie jest aktualnie wąskim gardłem, klima w pokoju utrzymuje 19st plus ramy mają stały nadmuch z wentylatora, w VST nie przekraczają 45 stopni.
O potencjale mojego CPU to możemy porozmawiać, ale od tyłu... SP77
Na razie szukam punktu wyjścia, 7200 nie jest stabilne a te A-Die kompletnie nie skalują się z napięciem, powyżej 1.44/1.46 stabilność szybko ucieka, albo kontroler wymięka, albo g.skill tak dobrze binuje że nawet A-Die wrzucają słabe do niższych binów.