Skocz do zawartości
Hegari

problem z klawiaturą Genesis Thor 200

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,
od półtora roku mam klawiaturę Genesis Thor 200, nie jest to może najlepsza klawiatura, ale działała mniej więcej bez zarzutów. Ostatnio jednak musiałem ciągle przełączać klawiaturę pomiędzy dwoma komputerami i chyba jej się to nie spodobało, często trzeba było wielokrotnie ja podłączać, ale teraz problem się powiększył.
Jeszcze wczoraj klawiatura działała bez zarzutów ale dzisiaj po przełączeniu klawiatura była martwa, próbowałem każde gniazdo USB, resetowanie komputerów , podłączenie do trzeciego komputera, nic. Powiedziałbym że się zepsuła, ale dziwią mnie dwie rzeczy, po pierwsze hub USB klawiatury działa, miałem do niej podłączony mikrofon myszkę oraz głośnik do klawiatury i one przełączają się bez przeszkód, jedynie sama klawiatura ma problem. Po drugie, klawiatura jest plug and play, sterowniki same się instalowały natomiast aktualnie klawiatura jest widoczna jako urządzenie wejściowe USB i nic nie mogę z tym zrobić.
Szukałem na różnych forach ale nic nie pomogło. Liczę na pomoc forumowiczów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, mam ten sam problem, czy znalazłeś rozwiązanie???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Tematy

• Odpowiedzi

• Slyszałem, ale gry finalnie ważące ponad 100GB już byly, więc i te 193GB wcale by nie nie zdziwiły.
    • Odpowiadam na wasze pytania: 1. Karta  była przez rok w zamkniętej obudowie i nie wiedziałem że ta karta ma jakieś ledy. Dopiero po wymianie komputera mam szklany przezroczysty bok to zauważyłem. 2. Celowo szukałem karty bez ledów lub z manualnym przełącznikiem. Wszystkie podzespoły w komputerze mam bez światełek bo komputer stoi w sypialni tuż koło łóżka i często go zostawiam na noc włączonego. Gdybym wiedział że ma ledy to bym jej po prostu nie kupił. 3. Nie da się odłączyć ani ledów ani wentylatorów bez rozbierania karty, oglądałem ją dokładnie i trzeba ją rozkręcić. 4. Tak lepiej olać sprawę, i obkleić kartę jaką wstrętną taśmą by to było widać przez obudowę  Panowie to sprzedawca nawalił, jeśli nie potrafi opisu aukcji poprawnie napisać to ponosi za to konsekwencje. A wy mi tu piszecie że ja mam ponieść konsekwencje jego pomyłki, moim zdaniem trochę to niepoważne z waszej strony    Wydałem kupę kasy i teraz mam się bawić w jakieś kombinacje ryzykując utratę gwarancji zamiast skorzystać z rękojmi  Przecież sporo sprzedawców z allegro tylko czeka na to żeby odrzucić reklamację z powodu widocznych śladów rozbierania karty, sam też jej nie może rozbierać ponieważ warunki gwarancji producenta na to nie pozwalają. 
    • Czyli masz dwa wysysające powietrze z obudowy, przy jednym jak to jest standardowo na tylnym panelu, byś stworzył nadciśnienie i efekt byłby gorszy niż przy trzech wentylatorach, dwa wdmuchujące jeden na tyle wydmuchujący. 
    • Też mnie to kiedyś zastanawiało skąd oni mają tę kasę. Pewnie wielu ludzi w Polsce tyle nie ma. Zapewne sponsoring jest prowadzony przez takich Sorosów, którzy chcą „ubogacać” dalej nasz kontynent.
    • Zależy, część wyprzedaję cały swój majątek, aby nazbierać na bilet u przemytnika, często się dodatkowo zapożyczając lub po prostu rodziny składają się, aby wysłać tego jednego wybranka w podróż życia licząc, że w przyszłości wspomoże funciakami czy pomoże innym członkom rodziny dostać się do lepszego świata.
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...