Ja oprócz strategii/rpg gdzie gram na monitorze: myszką to reszta gier: symulatory gram na TV wyłącznie za pomocą pada. Padem od xbox one gra mi się mega wygodnie i komfortowo. W FPS grywałem kiedyś, ale mało i jakbym miał wrócić to tylko klawiaturą i myszką. Padem kompletnie nie ogarniam akurat tego gatunku.
Modowanie to nie spolszczenia bo chyba obecnie to 99% ma jęz. polski. Mody to po prostu mody.... W Cities mody robią taką robotę, że bez modów to właściwie nie ma po co sięgać po tą grę. Do tego stopnia, że wyrzuciłem do śmieci swoją wersję za 200zł z wszystkimi DLC z Epic (no ok mam jak ktoś chętny za 120zł ) i kupiłem jeszcze raz na steam gdzie mody są bezproblemowe. A ta gra jest na PS5 gdzie nie dość, że jak w to grać na padzie to bez modów ? Z kolei w ETS2 mody dają Ci cały świat, piękną Polskę itd itd. Można i grać w tą grę bez modów, ale to i tak bez znaczenia bo tej gry po prostu nie ma na żadną konsolę
Jak gram na PS5 to widzę różnicę w grafie na korzyść PS5, ale dlatego bo tam mam skalowane w dół do 1080p- taki mam aktualnie ekran, więc wszystko jest wyostrzone jakbym odpalił DSR na PC, a na PC tego nie zrobię bo GPU nie podoła (żartuję, bo wiem, że na lepszej grafie będzie różnica nie do opisania)