Skocz do zawartości
azgan

Battlefield 2042 PC, XSX, PS5 - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj poznym wieczorem nie wyszukalo mi zadnej gry w zadnym trybie, czekalem tak dlugo az byl komunikat o przekroczonym czasie wyszukiwania :D Ale to bylo dosc pozno juz :D 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
11 godzin temu, Phoenix. napisał:

Kolejna proba az do przekroczenia czasu, zadnej gry nie znalazlo na wielu trybach lol

Mam prośbę . Ile FPS osiągasz na  Twojej konfiguracji sprzętowej na ustwieniach Ultra  + RTX ON i RTX OFF w 2K  , oraz czy występuje jakikolwiek stuttering.

Z góry dziękuję :)  

Edytowane przez VRilsky

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
32 minuty temu, caleb59 napisał:

Zacznie się sezon 5 i znowu sporo osób wróci, niektórzy nie potrafią grać dopóki nie mają jakiejś marchewki na kiju przed nosem.

Bo bez tej marchewki gra jest nudna. 

• Confused 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież to zwykłe skórki kosmetyczne, już nie przesadzajmy z tą "nudą". Gra po poprawkach i tak wygląda i działa lepiej niż śmierdzące CoD MW 2 2022.

• Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skórki mam gdzieś, przecież masz nowe bronie w sezonie i głównie to trzyma ludzi. A wbicie broni (RM68) to dosłownie chwila, potem nie ma co robić. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, galakty napisał:

Skórki mam gdzieś, przecież masz nowe bronie w sezonie i głównie to trzyma ludzi. A wbicie broni (RM68) to dosłownie chwila, potem nie ma co robić. 

To wbijaj pojazdy, jest co robić 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Pitt_34 napisał:

To wbijaj pojazdy, jest co robić 

Sporo już wbite (to co lubię, nie wszystko ofc). 

Na Suchoju mam AGMy i 30 mm, także kosa jest.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ktoś teraz nie ma już w miarę sensownie wymaksowanych pojazdów to lepiej sobie odblokować dodatki na botach. No chyba, że ktoś lubi zdechnąć zaraz po wylocie z bazy :szczerbaty:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Zależy od playstyle - ja osobiście gram tylko Dozerem i w ogóle nie wsiadam do pojazdów jak nie muszę. :E Mimo to mam ratio około 1.7 i dobrze mi się gra szturmowcem, innych klas nie tykam chyba, że wymaga tego jakieś zadanie tygodniowe.

Edytowane przez caleb59

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Drugi raz zasiadam pod wieczor do bfa i zadnych gier nie znajduje :szczerbaty:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Coś jest nie tak z serwerami albo lobby od 3 dni. O żadnej porze nie ma gry w żadnym trybie

EDIT: Jednak nie- cyrk z aktualizacjami. Napraw, aktualizuj, uruchom ponownie EA i jakoś ruszyło

Edytowane przez Marcusfff

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
50 minut temu, Marcusfff napisał:

Coś jest nie tak z serwerami albo lobby od 3 dni. O żadnej porze nie ma gry w żadnym trybie

EDIT: Jednak nie- cyrk z aktualizacjami. Napraw, aktualizuj, uruchom ponownie EA i jakoś ruszyło

Jakis babol byl, wywalilem gre, wrzucilem na nowo, pobral sie jakis patch i gre znajduje.

Ktos pamieta co dawalo ustawienie "jakosc siatki" ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakość siatki (Mesh Quality) – niezbyt znaczący wpływ na wydajność (2-3 fps), a nieco większy na jakość grafiki. Odpowiada za geometrię elementów otoczenia, dzięki czemu np. obiekty widziane z większej odległości są wyrazistsze i bardziej szczegółowe.

https://geex.x-kom.pl/wiadomosci/battlefield-2042-pc-ustawienia-grafiki-jak-zwiekszyc-fps/

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Phoenix. napisał:

Jakis babol byl, wywalilem gre, wrzucilem na nowo, pobral sie jakis patch i gre znajduje.

Takie coś dzieje się kiedy ktoś zapomina aktualizować manualnie EA App. Musicie wyrobić sobie nawyk by zawsze przed zagraniem odpalić aktualizator: Start -> Wszystkie aplikacje -> EA -> Aktualizacja EA App.

Launcher jest zabugowany i mimo zaznaczonej opcji dotyczącej automatycznej aktualizacji ten tego nie robi. :E

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, caleb59 napisał:

Takie coś dzieje się kiedy ktoś zapomina aktualizować manualnie EA App. Musicie wyrobić sobie nawyk by zawsze przed zagraniem odpalić aktualizator: Start -> Wszystkie aplikacje -> EA -> Aktualizacja EA App.

Launcher jest zabugowany i mimo zaznaczonej opcji dotyczącej automatycznej aktualizacji ten tego nie robi. :E

Ok tylko nie robilo mi zadnej akt aplikacji ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Robi robi, tylko trzeba w apce ręcznie wywołać aktualizację. 

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Robi robi, tylko trzeba w apce ręcznie wywołać aktualizację. 

Ty czytasz ze zrozumieniem co napsialem czy piszesz w ciemno ? Napisalem wyraznie, ze nie zrobilo mi zadnej akt aplikacji tylko gry.

Napisalem jasno, ze wywalilem, gre , pobralem jeszcze raz i po tym sciagnelo akt gry i tyle. Nie bylo zadnej akt aplikacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale było coś nie tak. Ja jakiś miesiąc prawie nie grałem, tylko aktualizacje ta dużą zrobiłem jak była.
Teraz jak próbowałem odpalić to wyskakiwał mi błąd za każdym razem już w grze ze nie może się połączyć z serwerem.
Wyszedłem i zrobiłem napraw grę. Okazało się że musiał dociągać ponad 6 GB... a niby gra była zaktualizowana.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, kadajo napisał:

Ale było coś nie tak. Ja jakiś miesiąc prawie nie grałem, tylko aktualizacje ta dużą zrobiłem jak była.
Teraz jak próbowałem odpalić to wyskakiwał mi błąd za każdym razem już w grze ze nie może się połączyć z serwerem.
Wyszedłem i zrobiłem napraw grę. Okazało się że musiał dociągać ponad 6 GB... a niby gra była zaktualizowana.

Cos w ten desen bylo u mnie czyli ponowna instalacja gry, wazne ze dziala. Czekam na sezon V :D Ale bardziej nie moge sie doczekac kolejnego bfa co tam wymysla.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na pewno nie będzie to poziom BF 3/4. Trzeba mentalnie szykować się na kolejnego gniota łatanego kilka lat i grywalnego dopiero pod koniec wsparcia.

Klasyk na dzisiejsze realia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, caleb59 napisał:

Na pewno nie będzie to poziom BF 3/4.

Zgadzam się, każdy kolejny BF to już nie to samo. O ile pamiętam premiera BF3 była w 2011 roku, serwery do dnia dzisiejszego działają i się mają dobrze.  Już 12 lat minęło i sam często z przyjemnością wracam do tych rozgrywek. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
33 minuty temu, caleb59 napisał:

Na pewno nie będzie to poziom BF 3/4. Trzeba mentalnie szykować się na kolejnego gniota łatanego kilka lat i grywalnego dopiero pod koniec wsparcia.

Klasyk na dzisiejsze realia.

Przeciez bf3/4 na premiere to byl smietnik :szczerbaty: Aktualizacje tylko wycaignely te gry na prosta.

To samo moze spotkac po drodze kazdego kolejnego bfa.

Ja nie licze na to, ze to bedzie poziom bf3/4 bo czasy sie zmienily i nie mozna ciagle zyc tym co kiedys bylo. Ale oczekuje po prostu solidnej gry z podstawowymi fundamentami serii.

I wyszukiwarka serwerow :lol2:

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyszukiwarka jest, problem w tym że zainteresowanie jest praktycznie zerowe. Do tego brak trybu przełamania, jest jedynie podbój i szturm. 

Jestem zdziwiony że Portal jest tak mało popularny, więc nie sądzę że kolejne odsłony pójdą w kierunku wyszukiwarek bo "przecie był Portal i nikt nie używał".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyszukiwarka jest, problem w tym że zainteresowanie jest praktycznie zerowe.

Zle po ujalem, przegladarka serwerow, nie ma ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, Phoenix. napisał:

Zle po ujalem, przegladarka serwerow, nie ma ;)

Mi się wydaje że oni chcieli ją zastąpić Portalem - w końcu możesz stworzyć serwer na własnych zasadach i nie musi to być piaskownica, a zwykła mapa i zwykłe bronie/ustawienia. Nie wyszło. 

Ja już złudzeń nie mam że takie coś powróci, cieszyłbym się gdyby po zakończonym meczu nie trzeba było wracać do menu i szukać kolejnego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi