Skocz do zawartości
azgan

Battlefield 2042 PC, XSX, PS5 - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 9.09.2023 o 15:54, caleb59 napisał:

Dalej się Wam zdarza, że gra raz na jakiś losowy czas nie chce się odpalić i po prostu się zamyka na starcie?

U mnie taka sytacja  chyba zdarzyła się tylko raz i  pomogło  kilkukrotne naprawianie na zmianę z klikaniem aktualizacji.  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na steamie promo 43zł. Jak to działa i czy warto? Jako że nie jestem majster w multi FPS, to mimo to czasem bym coś postrzelał, na ps5 nawet dobrze działa ale jednak wolałbym odpalić na kompie. Ktoś coś napisze?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Warto. Dobra gra! Tak po prostu, miło się w to gra (o ile nie masz refleksu dziadka bo jak giniesz non stop to żadna multi fps  nie będzie dobra)

• Like 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój skill jest taki sobie, do tego mając problem ze słuchem obustronnie uszkodzony nerw na 60-70%, miewam problem z pozycjonowaniem dźwięku, więc nigdy nie będę dobry w takie klocki; ja tu bardziej pytam o działanie gry, bo czasem odpaliłem na ps5 i tam nie ma problemu.

Edit

Powinno to w miarę chodzić, ale niby są problemy z launcherem itd. Raczej sprzętowo powinno dać radę nawet w 1440p

Edytowane przez Reddzik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ajjj nie ogarnąłem, że Ty już to znasz z konsoli. 

No to z mojego doświadczenia gra działa bardzo dobrze. Zresztą u mnie od premiery zawsze działała lux.  Raz czy dwa się zdarzyło, że się wyłączała po właczeniu, ale naprawiłem w minutę.

Działa lepiej niż nowy COD, a wygląda i brzmi przy tym kilka razy lepiej.

• Like 1
  • Thanks 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Reddzik napisał:

Jak to działa i czy warto?

Niestety nadal nie naprawili losowego "czarnego ekranu" po podsumowaniu meczu, strasznie to irytuje bo jedyne co można wtedy zrobić to ALT+F4, gra u mnie przez to poleciała z dysku - co prawda jest to rzadki problem i występuje losowo ale wiele osób tego doświadcza, kiedyś robiłem research - pytanie czy Cię to wybija z klimatów czy nie bo ja po tylu miesiącach miałem tego dosyć.

O co dokładnie chodzi?

"It only occurs is for whatever reason your game textures don't load completely before the end of the match. There is a bug that prevents certain textures to load completely during a match and if you complete the match you'll be forever stuck with a black screen after. I have it happen often. It's been a bug for at least 3 patches now."

43 minuty temu, MT®©™ napisał:

Raz czy dwa się zdarzyło, że się wyłączała po właczeniu, ale naprawiłem w minutę.

Nie gadaj głupot bo sam nic nie możesz - to był kolejny problem jaki trapił tą grę od wielu, wielu miesięcy i to też znak zapytania czy zostało naprawione czy nie - wiele osób wiązało to z EasyAnticheat - teraz kiedy jest nowy antycheat w grze być może problem już nie występuje - tak samo gra nie generuje już błędów w podglądzie zdarzeń spowodowanych właśnie inicjowaniem EasyAntycheata bo go już w grze nie ma i też mało kto o tym wie i zdaje sobie z tego sprawę.

Tam jest pełno takich gówno błędów z czapy, które są po prostu pominięte przez DICE mimo wielu zgłoszeń czy raportów.

Edytowane przez caleb59
  • Thanks 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale mówię jak było i jak jest. Naprawiłem to wymuszając aktualizację, naprawę, aktualizację, naprawę i gra działała normlanie.  U mnie ten BF zawsze działał dobrze i to jest fakt z mojej strony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie również ale odpały swoje miewa i to też jest fakt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tej cenie warto. Gra obecnie działa jak należy. Do postrzelania jak znalazł i nawet wygląda coś jak Battlefield 

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie, nigdy nie piszcie, że 2042 działa jak należy. Ona działa - owszem ale nadal daleko do ideału z chociażby BF V.

• Confused 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie działa. Odpalam, gram bezproblemowo, zamykam. Nigdy nic mi w rozgrywce nie przeszkadzało. Piechota biega, czołgi jeżdżą, samoloty latają. Wszystko strzela jak klikam LMP i umiera gdy trafiam. 

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kończąc pytanie o działanie gry. Czy gra zyskuje na nvme czy można instalować na zwykłym SSD? Jak wrócę 19tego to kupię, bo widzę że promocja jest dosyć długa, tylko nurtuje mnie, bo nvme mam tylko jeden 1TB na system i kilka gierek:szczerbaty: Miejsce mam w razie czego.

Teraz darmowy weekend ale nie przetestuję.

Edytowane przez Reddzik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie też bangla ale inne pytanie - działa wam afterburner? 

• Like 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na steamie temat w którym info, że po najnowszej aktualizacji antycheata przestał działać i zapewne Rtss nie bangla.

Czy w takim razie działa nakładka nvidii czy amd do pokazywania fps?

Edytowane przez Reddzik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, Ronin69 napisał:

działa wam afterburner? 

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, Reddzik napisał:

Czy w takim razie działa nakładka nvidii czy amd do pokazywania fps?

Można z konsoli w grze wyświetlić FPS. Niedogodność taka, że trzeba to zrobić przy każdym uruchomieniu gry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A w tym dawnym Origin nie idzie włączyć wyswietlania FPS ? Kiedyś było można.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W origin się dało w tej nowej kupie EA APP się nie da.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, skypan napisał:

U mnie ten sposób nie działa, korzystam awaryjnie z nakładki amd. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po ok 7 godzinach nie było żadnych problemów, rozgrywka bardziej płynna względem pierwszej bety. Mam porównanie z MW3 i jak dla mnie BF jest bardziej grywalny, nawet zastanawiam się nad zakupem bo jest po 43ziko. A tutaj perełka - przy zmianie celownika w STG44 na x4. 

30cdafe4a3914.png

Edytowane przez Ronin69

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Ronin69 napisał:

Mam porównanie z MW3 i jak dla mnie BF jest bardziej grywalny, nawet zastanawiam się nad zakupem bo jest po 43ziko.

No bierz, nad czym tu w ogóle myśleć.  BFa się odpali to ma to ręce i nogi, jest ten rozmach i możliwości, widać w tym jakiś sens i poukładanie gry, nie to co w tym dzikim archaicznie wyglądającym kiblu gdzie się ginie co chwila od przypadkowych scenariuszy na które nie ma się wpływu i to jeszcze taki recykling za tyle kasy.  

• Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gram od kilku dni i w moim przypadku puki co nie było żadnych problemów z grą. Sama gra działa płynnie i nic się nie zacina.

Edytowane przez sabaru
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi