Send1N 6677 Napisano 30 Lipca 41 minut temu, someI napisał: A to nie jest tak, że ten soft przeprogramowuje coś w UEFI albo nawet bezpośrednio któryś układ na płycie? W końcu jakoś musi sterować RGB od razu po włączeniu zasilania. To by było jedyne sensowne wytłumaczenie inaczej to tak jak tomcug pisał, jaki wpływ niby mógłby mieć program działający dopiero po załadowaniu windy na start kompa 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mimuszek 1202 Napisano 30 Lipca swego czasu był tu temat gdzie program do RGB asusa chyba właśnie, usuwał profile SPD w pamieciach z RGB wiec wszystko jest możliwe.... 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiPoLiNiO 1392 Napisano 30 Lipca W dziale intel otworzyłem Was na nowe horyzonty związane z gówno jakością i9, tu też już po 2 tygodniach możecie doświadczyć nowych, niezwykłych rzeczy uznawanych niemal za cuda... Nie musicie dziękować Musicie wiedzieć jedno, jeśli gdzieś coś nie działa, to ja to odnajdę 😎 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomcug 4640 Napisano 30 Lipca (edytowane) 49 minut temu, PiPoLiNiO napisał: Zajrzałeś chociaż do tamtego wątku na forum? Gość pisał, że po 2 latach działania, po aktualizacji apki Asusa zaczał dostawać 0d. Nie widzę powodu, dla którego miałbym to robić, samemu mając ASRocka X670E Steel Edytowane 30 Lipca przez tomcug Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sideband 9313 Napisano 30 Lipca 22 minuty temu, mimuszek napisał: swego czasu był tu temat gdzie program do RGB asusa chyba właśnie, usuwał profile SPD w pamieciach z RGB wiec wszystko jest możliwe.... Zacznijmy od tego, że musisz wyłączyć blokadę zapisu SPD by tego dokonać inaczej żaden soft nie może nadpisać ustawień. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mimuszek 1202 Napisano 30 Lipca (edytowane) @sideband przejrzyj temat : Edytowane 30 Lipca przez mimuszek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiPoLiNiO 1392 Napisano 30 Lipca 2 zimne starty, potem 15 restartów, 0 problemów z błędem 0d. Czyli to apka Asus. Co za tym idzie... 11 godzin temu, RTX4090 napisał: pisałem wcześniej zmieni CPU - ewidentnie coś z nim nie tak ...współczuję wszystkim słuchającym debilnych rad 3Kropka, zwłaszcza w tematach o Intel. No ale wiadomo, U NIEGO DZIAŁA Ja już kiedyś to pisałem, ale gdyby forumowi znawcy brali odpowidzialność finansową za swoje przygłupie rady, to ich ilość zmalałaby o jakieś 99 % Ale oczywiście, PEACE AND LOVE KROPUŚ. Pamiętaj, SEMPER FIDELIS 😎 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RTX5090 1024 Napisano 30 Lipca 1. Była prośba o kulturalne wypowiedzi, widać ciężko się dostosować. 2. To nie ja sobie zamówiłem nowe ramu do AMD bo coś tam już nie pasuje 3. Słuchając kolegi rad - należy zamknąć Intela, kupić udziały AMD i wszystkie ich procesory aby firma nie upadła. To tylko sprzęt a kolega się podnieca jakby od tego jego życie zależało. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MassTA 344 Napisano 30 Lipca 4 godziny temu, Phoenix. napisał: ASUS za prawie 4 kołoa Ciesz się że cała płyta nie jest wygięta od nowości, gdzie takie zdjęcia widziałem na tym forum w dziale Intel. https://rog-forum.asus.com/t5/intel-700-600-series/asus-z790-apex-aka-bendpex-poor-quality-at-a-premium-price/m-p/893277#M6224 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sniper76 156 Napisano 30 Lipca (edytowane) Kiedyś tym śmiesznym softem od RGB rozwaliłem windę 🤣 cały czas Asus wydaje poprawki i dalej z tego co czytam straszna lipa 🫣 Ustaw priotytet Cache dla CCD1, może poprawić prawidłowe zarządzanie kaszą 3D ( zakładka CPU) nie pamiętam tylko która 🤔 P.S. nigdy więcej już nie kupię mobasa marki Asus 🫡 Edytowane 30 Lipca przez sniper76 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiPoLiNiO 1392 Napisano 30 Lipca Asus, Gigabyte, Msi. Przecież oni wszyscy mają te apki na PC takie, że LOL. Kuzyn od roku walczy z MSI i tam to jest dopiero komedia. Ale fakt, braku bootowania to się nie spodziewałem z jej powodu 🤣🤣 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kelam 3705 Napisano 30 Lipca I normalnie ci teraz działa? Ładnie asus tam namotał. Coraz bardziej im się odkleja. Jakość w dół, a ceny coraz wyższe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiPoLiNiO 1392 Napisano 30 Lipca 2 minuty temu, Kelam napisał: I normalnie ci teraz działa No 27 resetów bez błędu. Na forum też piszą, że jak ręką odjął. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kelam 3705 Napisano 30 Lipca (edytowane) No to teraz możesz wrócić do optymalizacji ramu i szlifowania curvy (tylko nie naraz), albo nic nie robić i spokojnie używać kompa. Edytowane 30 Lipca przez Kelam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiPoLiNiO 1392 Napisano 30 Lipca To już zrobiłem wcześniej Curve stanęło na - 10 dla rdzeni 0-7 i - 15 dla 8-15 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jenot 266 Napisano 31 Lipca 20 godzin temu, PiPoLiNiO napisał: Asus, Gigabyte, Msi. Przecież oni wszyscy mają te apki na PC takie, że LOL. Kuzyn od roku walczy z MSI i tam to jest dopiero komedia. Ale fakt, braku bootowania to się nie spodziewałem z jej powodu 🤣🤣 Zainstaluj OpenRGB i tyle. Małe, szybkie, FLOSS i oprócz płyty głównej obsługuje masę innego sprzętu (klawiatury, myszki itp.). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kekeke 17 Napisano 31 Lipca 20 godzin temu, PiPoLiNiO napisał: To już zrobiłem wcześniej Curve stanęło na - 10 dla rdzeni 0-7 i - 15 dla 8-15 0 zostaw na -10, a z resztą jedź dalej z 1 CCD U mnie tak wygląda Rdzeń 0: -10 1-7 -25 lub -30 8-15 na -15 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
special5 10 Napisano 31 Lipca Witam.Pytanie pewnie z tyłka trochę ale i tak spytam.Warto się pchać w procka 7800x3d da radę jeszcze w miarę sensownie pociągnąć GTA 6 ? Czy najlepiej czekać na nowe procki intel/amd Nie składałem kompa od 2011 roku wypadłem z obiegu.A trochę mnie ciśnie na nowy sprzęt.Wiem że to głupie tak pytać jakby ktoś miał szklaną kulę,ale jeśli ktoś odpowie to super. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiPoLiNiO 1392 Napisano 31 Lipca 2 minuty temu, kekeke napisał: 0 zostaw na -10, a z resztą jedź dalej z 1 CCD Czemu? O co chodzi z 0? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kekeke 17 Napisano 31 Lipca Sprawdź, na AM4 w ten sposób uzyskiwałem lepsze wyniki. Obecny 7950x3d zachowuje się podobnie, -15 all core mam reset w pulpicie, -10 na 0, -15 na drugim CCD i -25 lub -30 na pozostałych rdzeniach z 1 CCD jest stabilne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kelam 3705 Napisano 31 Lipca (edytowane) Godzinę temu, special5 napisał: Witam.Pytanie pewnie z tyłka trochę ale i tak spytam.Warto się pchać w procka 7800x3d da radę jeszcze w miarę sensownie pociągnąć GTA 6 ? Czy najlepiej czekać na nowe procki intel/amd Nie składałem kompa od 2011 roku wypadłem z obiegu.A trochę mnie ciśnie na nowy sprzęt.Wiem że to głupie tak pytać jakby ktoś miał szklaną kulę,ale jeśli ktoś odpowie to super. Trochę takie pytanie do wróżenia z fusów, ale trochę nie. Spodziewam się powtórki z gta 5. Gta 6 będzie projektowane jako minimum pod konsole obecnej, lekko już przeterminowanej gen, gdzie siedzą mocno wykastrowane zenki 2 - ułomne wersje 3700x. Tak w ramach mechanik i założeń tej gierki - musi to na takim gratku działać w tych 30 fps pewnie. Będzie grafika przycięta względem ps5 pro (a tam wiele lepszy cep nie będzie, prawdopodobnie tylko trochę podpicowany) i jeszcze bardziej względem ostatecznie wersji pc, ale jednak. Także gdybym miał zgadywać, to na 7800x3d będzie śmigać. Ale do tej gry, zwłaszcza na pc jest bardzo daleko. Mimo wszystko poczekałbym na twoim miejscu i dla pewności brał 9800x3d (najprawdopodobniej będzie jeszcze w tym roku). Na podsumowanie, jeżeli chodzi o wydajność gratów w nowym gta, to raczej bardziej się martw o ogarniecie odpowiednio mocnego gpu. Edytowane 31 Lipca przez Kelam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiPoLiNiO 1392 Napisano 31 Lipca Do GTA VI na PC, wyjdzie rtx 70xx. Więc takie rozważania nie mają sensu. Ale skoro gra wyjdzie na PS5 pro, to w teorii 7800x3d + 4090 Ci starcza spokojnie do grania W sensie w 4k Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
special5 10 Napisano 31 Lipca Dziękuję bardzo panowie za odpowiedz.Szczerze to poczekam jak się wszystko rozwinie.Tyle czasu nie składałem kompa to mogę jeszcze poczekać trudno. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiPoLiNiO 1392 Napisano 31 Lipca Na overlock.net w temacie Crosshair X670E od wczoraj przybywa ludzi z 0d Ja dziś kontynuacja testów. Po nocy i totalnie zimnym starcie, przez cały dzień 16 restartów i dalej zero problemów bez apki Asus. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Send1N 6677 Napisano 1 Sierpnia 14 godzin temu, Jenot napisał: Zainstaluj OpenRGB i tyle. Małe, szybkie, FLOSS i oprócz płyty głównej obsługuje masę innego sprzętu (klawiatury, myszki itp.). Ja ostatnio kolejny raz natknąłem się na sprzęt którego open czy ten drugi soft (signal rgb) nie ogarniają, tez polecam open bo to bardzo lekki sofcik który nie wymaga nawet instalacji ale nie zawsze dany komponent jest wykrywany Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach