Aktualizacje systemowe spowalniają windowsa a po drugie teraz można wymienić na szybsze ramy dyski ssd co daje czasem lepsze rezultaty. Tez mam 10 letniego laptopa wymieniłem ram i dołożylem ssd na systemie windows 10
Witam, Chciałbym się zapytać was, dlaczego starsze laptopy i komputery aktualnie dzisiaj chodzą wolniej?
Np. mam 2 laptopy na który jest naklejka że był windows 7 i z tego co pamiętam kiedyś te laptopy chodziły o wiele szybciej niż dzisiaj po zainstalowaniu tego windowsa. Czy to jest wina tego że podzespoły się wypalają? tracą swoją moc obliczeniową? czy może dlatego że systemy które się instaluje teraz po aktualizacjach są bardziej wymagające? Ale co do systemów to przecież goły windows 7 np. świeżo po zainstalowaniu powinien przecież śmigać dobrze tak jak śmigał kiedyś? Dlaczego tak się dzieję, bardzo mnie to ciekawi i chciałbym znać odpowiedź. Pozdrawiam.
@seba84_2005Sprawdzę ten bios. A zasilacz właśnie dokładnie ma 230w. Też cały czas używam go z wyjętą baterią. Włożę ją i potestuje. Jeśli z baterią nie będzie już restartów to już bez wątpliwości będziemy wiedzieli, że to wina zbyt słabego zasilacza, prawda?
edit Lapek podpięty jest pod UPS na którym mam pobór. Odłączyłem wszystkie inne urządzanie i podczas wymagających gier zauważyłem skoki poboru do około 220w.