Ale jakie łamać? Kulturalnie i systemowo - praca przymusowa z zamianą na wyrok śmierci. Egzekucja to dalej praktykowana kara w wielu cywilizowanych krajach. A patologią jest żeby kraj który to ścierwo niszczy, utrzymywał to chodzące na dwór nogach gówno za frajer.
Z wami się rozmawia jak z dziećmi. Oni naprawdę mają wywalone na to czy jest to legitymizowane prawdą czy kłamstwem. Maszynka mieli i mielić będzie. A zachód będzie sobie mógł tak samo jak Ty potrząsać traktatami i pociskać pierdoły o prawach człowieka.
Ja proponuje zrównanie ich w dół. Bo ludzie z założenia nie są równi. A ci konkretni zrównali się z bydłem.
Nie pomijam. To jest problem. Ale nie Ukrainy i nie moich poglądów. Problemem jest właśnie ten aspekt polityczny, prowadzony przez zachód perspektywy galarety. Rozmazanej, szaroburej pasty pieprzącej, że "tak się nie godzi".
Tak, ale instalacja 10 kWp da "tylko" 11% prądu potrzebnego do zasilenia kopalni 10 kW Oczywiście stawianie większych instalacji stoi pod znakiem zapytania, nie tylko pod kątem stopy zwrotu, ale także sytuacji gdzie kopanie się kończy, a my zostajemy z elektrownią na działce (o ile było na nią w ogóle miejsce).
Ja tylko zwróciłem uwagę, że fotowoltaika nie jest magicznym rozwiązaniem na tani/darmowy prąd do zasilenia WSZYSTKIEGO co nam się wymarzy, co mogło wynikać z posta @foxymf To znaczy w teorii może tak być, ale rzeczywistość wygląda ździebko inaczej.
Co do magazynów off-grid to przy starym sposobie rozliczania nijak się to nie opłacało, bardziej jako ciekawostka dla pasjonatów. Przy nowym sposobie rozliczeń też wątpię żeby taki magazyn kiedykolwiek się zwrócił.
Sopocki dwór. 70m2, dwa poziomy. U góry część sypialniana i fajna łazienka. Na dole tylko klopik.
24-27.05 za 850zl z parkingiem ogrodzonym na pilota. Bardzo czysto.
A weekend tu. https://apartamentelie.nocowanie.pl/
Brak pogody nie odstrasza. Ważne, że razem.