Skocz do zawartości
Zamknięcie Forum PC LAB

Szanowny Użytkowniku,

Informujemy, że za 30 dni tj. 30 listopada 2024 r. serwis internetowy Forum PC LAB zostanie zamknięty.

Administrator Serwisu Forum PC LAB - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie: wypowiada całość usług Serwisu Forum PC LAB z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia.

Administrator Serwisu Forum PC LAB informuje, że:

1. Z dniem 29 listopada 2024 r. zakończy się świadczenie wszystkich usług Serwisu Forum PC LAB. Ważną przyczyną uzasadniającą wypowiedzenie jest zamknięcie Serwisu Forum PC LAB
  2. Dotychczas zamowione przez Użytkownika usługi Serwisu Forum PC LAB będą świadczone w okresie wypowiedzenia tj. do dnia 29 listopada 2024 r.
  3. Po ogłoszeniu zamknięcia Serwisu Forum od dnia 30 października 2024 r. zakładanie nowych kont w serwisie Forum PC LAB nie będzie możliwe
  4. Wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, tj. dnia 29 listopada 2024 r. nie będzie już dostępny katalog treści Forum PC LAB. Do tego czasu Użytkownicy Forum PC LAB mają dostęp do swoich treści w zakładce "Profil", gdzie mają możliwość ich skopiowania lub archiwizowania w formie screenshotów.
  5. Administrator danych osobowych Użytkowników - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie zapewnia realizację praw podmiotów danych osobowych przez cały okres świadczenia usług Serwisu Forum PC LAB. Szczegółowe informacje znajdziesz w Polityce Prywatności

Administrator informuje, iż wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, dane osobowe Użytkowników Serwisu Forum PC LAB zostaną trwale usunięte ze względu na brak podstawy ich dalszego przetwarzania. Proces trwałego usuwania danych z kopii zapasowych może przekroczyć termin zamknięcia Forum PC LAB o kilka miesięcy. Wyjątek może stanowić przetwarzanie danych użytkownika do czasu zakończenia toczących się postepowań.

Isharoth

Windows 11

Rekomendowane odpowiedzi

Z zasady tak ale każde działa z różnymi grami.

Edytowane przez bourne2008

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz ten cały anty szit w systemie ? Widzisz go w panelu dodaj/usuń ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tego nie widać w dodaj/usuń. Np. zainstalował się z FC24. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, leven napisał:

Mocno podobne :]

No jak dla Ciebie to jest podobne to fajnie testować musisz xD

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy jest możliwość zainstalowania najnowszej aktualizacji 24H2 inaczej niż przez Windows Update??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Windows Update jeszcze tego nie ma. Wróć 1-2 strony do tyłu i tam koledzy piszą przez co to instalują.

• Like 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, Passt napisał:

Czy jest możliwość zainstalowania najnowszej aktualizacji 24H2 inaczej niż przez Windows Update??

Pobierasz plik ISO jak do nagrania na płytę ze strony Microsoftu, z linku który podał kolega leven, po pobraniu montujesz ten plik, klikasz na przycisk Setup i instalujesz system jako uaktualnienie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 3.10.2024 o 12:17, leven napisał:

4.jpg

Ten Uninstall Manager jakiej jest firmy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze Wise Care 365 jest bardzo dobry. Jest czyszczenie rejestru, dysku, uninstall i wiele innych. No i jest FREE.

Edytowane przez bourne2008

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Używał ktoś z was skryptu od wowo na tej 24h2? dzień wcześniej przed oficjalną wersją miałem insidera i zastanawiam się czy to nie czasem przez niego nie dało się sterowników chipsetu od amd zainstalować bo coś się może gryść z nową wersją :E 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja miałem skrypt od WOWO, ale nie mam konieczności instalacji sterownika chipsetu :E Jak na razie jestem dalej na wersji insider i (odpukać) wszystko działa jak należy.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 6.10.2024 o 04:27, Send1N napisał:

Używał ktoś z was skryptu od wowo na tej 24h2? dzień wcześniej przed oficjalną wersją miałem insidera i zastanawiam się czy to nie czasem przez niego nie dało się sterowników chipsetu od amd zainstalować bo coś się może gryść z nową wersją :E 

Ja instalowałem na normalnej wersji, użyłem opcji 2,4 i 8. Problem wystąpił jak się chciało aktualizować pada, error i error, do tego jak obrazek zassałem z neta to w jakimś dziwnym formacie i nie szło otworzyć. Chciałem wrócić do stanu przed skryptu(oczywiście zrobiłem punkt przywracania) i dupa. Myślałem aby napisać o problemie, ale zrobiłem formata (szybciej mnie pewnie wyszło niż czekanie na odpowiedź)i nigdy więcej takich wynalazków. Ręcznie wyłączać pierdoły jak to robiłem przy win10 i święty spokój. Nie żebym pisał że ten skrypt to dziadostwo, może gdzieś coś źle zrobiłem, ale jak przy trzech opcjach? a jak mi coś nie działa to wiem że format jest szybszy niż czekanie lub szukanie odpowiedzi 🙂

• Thanks 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. A tak zapytam się z ciekawości. Wiadomo - na Ryzen 5 3600 z chipsetem B550 Windows 11 24H2 będzie działał bez problemu.

Ale mam też takiego laptopa Dell Inspiron 15 3567. On na pokładzie ma procesor i3 6006u oraz zintegrowaną grafikę Intela - czyli niewspierany procesor, ale ma także fizyczny moduł TPM 2.0. I czy przy instalacji od zera da się zainstalować Windows 11 24H2? W BIOS ma też zaszyty klucz od Windows 10 Home, także powinien się aktywować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, AndrzejTrg napisał:

Ja instalowałem na normalnej wersji, użyłem opcji 2,4 i 8. Problem wystąpił jak się chciało aktualizować pada, error i error, do tego jak obrazek zassałem z neta to w jakimś dziwnym formacie i nie szło otworzyć.

Dzięki za info, czyli wychodzi na to że to problem ze skryptem bo miałem podobne akcje przy instalacji niektórych paczek np jeden plik zapętlał się i instalacja nie dobiegała końca, oskarżyłem insidera a to pewnie ten skryp coś się gryzie z 24h2 ale nawet mnie to nie dziwi skoro autor go stworzył z myślą o poprzednich wersjach

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może tak jest, ale ja już się w takie rzeczy nie mam zamiaru bawić, bo sobie więcej szkody narobiłem, niż było pożytku, ale jak mówię zrobiłem opcje 2,4 i 8, i później powrót do ustawień przed skryptu , nie zadziałał. A bardziej z ciekawości testowałem, choć nawet już się przyzwyczaiłem do Win11, ale Ja  tylko grę odpalam i ewentualnie przeglądarkę także ten tego :)  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie co jeśli ktoś go użył na 23H2 i zaktualizuje do 24H2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miliony komputerów mają iść na śmietnik. Krytyczną datą 14 października

Ale pierdololo, mam na kilku starszych PC W10 i tam on zostanie długo, dopóki przeglądarki przestaną działać, na swoim też mam W10 i nie zamierzam zmieniać na W11 póki co, jak ja lubię takie dziennikarskie pitolenie, niech sam się dziennikarzyna wyrzuci na śmietnik.

• Haha 1
  • Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uuuu a lubiłem ich czasem czytać, takie artykuły mnie mocno irytują. 

• Like 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie rozumiem tej mody na wymuszanie zmiany systemu. Przecież nigdy nie było to tak agresywnie perswadowane. Nie blokowano kiedyś przez lata samego używania określonej konfiguracji oprogramowania i ludzie używali ich często przez kilkanaście lat...

Ja rozumiem zmiany, ale bez przesady. Od kilkudziesięciu lat po prostu wystarcza stary sprzęt i jakoś trzeba nakręcać rynek. Przepraszam, ale patologia to jest jakaś dla mnie.

Blokowanie Steam np. na Windows 8 - nawet nie skomentuję takich poczynań.

Nic nowego i innowacyjnego się nie pojawiło, a od userów wymagają wymiany całej platformy.

Windows 11 to jest to samo w innym opakowaniu, ale zauważcie, że schizofrenia z panelami sterowania pozostała nadal i podejrzewam, że nigdy tego nie zmienią, a nawet bym w sumie nie chciał. Panel sterowania to po prostu tak jak Finder w macOS.

Edytowane przez Filip454
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tymczasem użytkownicy windows 7

a man with a beard is smiling and looking up

• Haha 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi