Skocz do zawartości
Isharoth

Windows 11

Rekomendowane odpowiedzi

4 godziny temu, Stjepan666 napisał:

Miliony komputerów mają iść na śmietnik. Krytyczną datą 14 października

Ale pierdololo, mam na kilku starszych PC W10 i tam on zostanie długo, dopóki przeglądarki przestaną działać, na swoim też mam W10 i nie zamierzam zmieniać na W11 póki co, jak ja lubię takie dziennikarskie pitolenie, niech sam się dziennikarzyna wyrzuci na śmietnik.

Dokładnie, 90% laptopow które serwisuje w swojej okolicy mają wgrany win7 lub zmodowane starsze buildy w10 aby jakoś to działało :E nikt niczego nie zamierza wyrzucać a liczy się tylko to aby "kółko się nie kręciło" i filmy w przeglądarce nie zacinały 🙃

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Send1N napisał:

Dokładnie, 90% laptopow które serwisuje w swojej okolicy mają wgrany win7 lub zmodowane starsze buildy w10 aby jakoś to działało :E nikt niczego nie zamierza wyrzucać a liczy się tylko to aby "kółko się nie kręciło" i filmy w przeglądarce nie zacinały 🙃

Ja mam w kanciapie lapka do siedzenia w necie, Toshiba Satelite C660 z i3 380M, 6GB DDR3 i 120GB SSD, wgrany najnowszy W10 i da radę jutuba oglądać, filmy na serwisach streamingowych w 720p, nic więcej od niego nie oczekuje i konsumować treści. :E 

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dalej sfc /scannow nie naprawione. :E 

• Haha 2
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, caleb59 napisał:

Dalej sfc /scannow nie naprawione. :E 

Przecież już chyba z rok naprawiają "Metadata staging failed - Event ID 131" w Windows 10/11 i nic, a Ty byś chciał żeby tak od razu naprawili "sfc /scannow". Apeluję o odrobinę rozsądku i cierpliwości, na wszystko przyjdzie czas (ewentualnie). :szczerbaty:

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na Win10 wczoraj dostałem październikową aktualizację i zauważyłem, że dodali aplikację Zdjęcia do autostartu. Po co? Nie wiem. Oczywiście wyłączyłem, gdyż nie widzę powodu jej uruchamiania wraz z systemem w tle :hmm:

Edit.: Cofam, to sama aplikacja w swojej aktualizacji dodała taką "nowość". Aktualizacja Windowsa nie ma nic z tym wspólnego, tylko złożyło się w tym samym czasie akurat.

Edytowane przez Pawelek6

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzeczywiście utworzył się plik ponad 7GB [:|]

1.jpg

Zaraz spróbuję go "usunąć" 

EDIT: oczyszczanie dysku spod Windowsa nie usunęło WU a jeszcze dodało z 1GB   :lol2:

2.jpg

Edytowane przez leven
  • Haha 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę, że atrakcje w Windows 11 przybierają na sile i rozmachu, a explorer dalej działa jak "hovno". Ale trzeba przyznać, że 24H2 wydaję się być trochę żwawszy, chociaż to nadal system-mem pod względem funkcjonalnym. :szczerbaty:

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Próbowałem wyszukać w necie sposobu na pozbycie się tego pliku WU, ale nic nie działa. Zawsze jest te 8GB i kropka. Nie mam pojęcia, co powoduje niemożność usunięcia tego pliku. Nie potrzebnie zajmowane miejsce, a 8GB jest całkiem sporym rozmiarem nawet przy 120GB dysku systemowym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamiętam podobne akcje na win 2k8 server .. Trza bylo cos doklepać w rejestrze i dopiero sie to dawało usunąc .. Ale być może tez nie wszystkie bo ostatni miesiąc to on chyba trza od tak ..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja póki co siedzę na 23H2 ale z tymi poprawkami ostatnimi.

W sumie to mi nawet info o 24H2 nie wyskakuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi