Zawsze odradzam Inno3D z dwoma wentylatorami i już nie pierwszy raz się z czymś takim spotkałem, że HS w tych kartach jest wysoki. Różnice w cenie tych kart w stosunku 3 wentyli jak tak mała, a później przynajmniej taka karta dużo lepiej reaguje na nawet lekkie UV, nawet gdy trafiło się sztukę z gówniana pastą @Lameismyname Ty je często polecasz, mówiąc, że 4060/4070 ma taki mały pobór, że w zupełności wystarcza. Tutaj ewidentnie spotkało Cie chyba to co nie jedną osobę, zdarza się u różnych producentów, że pasta bardzo szybko straciła swoje właściwości, bo pewnie nie masz jej zbyt długo ? Taki Asus podobno nawet HS 105 stopni potrafił odrzucać, że w normie, mimo, że karta wyła. Tutaj może być różnie, PNY gdzieś kiedyś czytałem, że wymienia w takich wypadkach z miejsca pastę. Tutaj chyba nie pozostaje jak wymiana samemu, albo pogodzić się z tym, że karty się chwile nie będzie miało i próbować wysyłać i liczyć na to, że wymienią.
Na co dzień z jakim UV jej używasz i jakie ma temperatury ?
Tragedii jeszcze może nie ma, ale przez HS na poziomie 97 stioni, wentyle lecą na 2200rpm, co wyobrażam sobie jak to musi wyglądać.
No i mają, AOC ma 3 z tego co pamiętam.
AOC tak, Philips nie wiem, zależy jaki ma overdrive. Taki AOC 25G3ZM ma równie niskie smużenie co ten AOC MiniLED, a kosztuje 100 zł mniej bez promocji niż te dwa które wysłałem.
Od siebie dodam, że nikt ci nie uzna takich temperatur jako nieprawidłowe w procesie GW - potrzymają kartę jakiś czas, a na koniec i tak powiedzą, że mieści się w specce i do widzenia. Także albo zostawiasz jak jest i idziesz w uv, albo kasujesz gw, wymieniasz pastę i termopady. Moim zdaniem nic póki co nie ruszaj, tylko zrób uv.