No normalnie nie Jesli chodzi o chlodzenie laptopow to kluczowym problemem nie jest przekazanie ciepla z procesora do radiatora ale wlasnie schlodzenie tegoz radiatora. Rzecz jasna mozna ciekly metal zalozyc ale przy TDP procesora powiedzmy takim jak dla serii P 12th gen czyli 28W to nawet jesli podniesiemi PL1 i PL2 to roznica miedzy standardowa Noctua a takim liquid metalem bedzie niewielka jesli chodzi o finalne temp CPU.
Sam z siebie splynac to nie splynie Jednak jak pisalem wczesniej o warunkach termicznych panujacych w laptopach czyli duza delta miedzy Tmin a Tmax + czeste przenoszenie, potrzasanie itd - to nie sa optymalne warunku dla cieklego metalu
Optymalna jasność jest taka jaka będzie się Tobie podobać:) Ja mam 90 do gier, do filmów 35.
Też mam ciepłe 20, wg mnie odpowiada ustawieniom "ciepły" z Sony.
Ustawienia loga znajdziesz w: wsparcie>ochrona OLED>ochrona panelu OLED.
Mapowanie tonów jest chyba dostępne tylko w trybie HDR w menu jasność.
Jest aktualnie coś opłacalnego i mało problematycznego pod 5700X lub 5600X? Prawdopodobnie kupię 5700X ale 5600X też biorę pod uwagę, najważniejsze, żeby płyta posiadała złącze optyczne pod audio i 4 Sloty RAM, reszta raczej mało istotna bo nie planuje OC.