Skocz do zawartości
Zamknięcie Forum PC LAB

Szanowny Użytkowniku,

Informujemy, że za 30 dni tj. 30 listopada 2024 r. serwis internetowy Forum PC LAB zostanie zamknięty.

Administrator Serwisu Forum PC LAB - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie: wypowiada całość usług Serwisu Forum PC LAB z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia.

Administrator Serwisu Forum PC LAB informuje, że:

1. Z dniem 29 listopada 2024 r. zakończy się świadczenie wszystkich usług Serwisu Forum PC LAB. Ważną przyczyną uzasadniającą wypowiedzenie jest zamknięcie Serwisu Forum PC LAB
  2. Dotychczas zamowione przez Użytkownika usługi Serwisu Forum PC LAB będą świadczone w okresie wypowiedzenia tj. do dnia 29 listopada 2024 r.
  3. Po ogłoszeniu zamknięcia Serwisu Forum od dnia 30 października 2024 r. zakładanie nowych kont w serwisie Forum PC LAB nie będzie możliwe
  4. Wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, tj. dnia 29 listopada 2024 r. nie będzie już dostępny katalog treści Forum PC LAB. Do tego czasu Użytkownicy Forum PC LAB mają dostęp do swoich treści w zakładce "Profil", gdzie mają możliwość ich skopiowania lub archiwizowania w formie screenshotów.
  5. Administrator danych osobowych Użytkowników - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie zapewnia realizację praw podmiotów danych osobowych przez cały okres świadczenia usług Serwisu Forum PC LAB. Szczegółowe informacje znajdziesz w Polityce Prywatności

Administrator informuje, iż wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, dane osobowe Użytkowników Serwisu Forum PC LAB zostaną trwale usunięte ze względu na brak podstawy ich dalszego przetwarzania. Proces trwałego usuwania danych z kopii zapasowych może przekroczyć termin zamknięcia Forum PC LAB o kilka miesięcy. Wyjątek może stanowić przetwarzanie danych użytkownika do czasu zakończenia toczących się postepowań.

Marcelex12

Spadek wydajności karty graficznej.

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć. Niecały tydzień temu pojawił się u mnie problem z kartą graficzą, a mianowicię spada mi wydajność kary graficznej. Podczas grania spadają mi fps'y z 80 do 8. Gdy postanowiłem włączyć menedżer zadań żeby zobaczyć wydajność procesora, RAM'u itp. Zauważyłem, że w momencie spadków fps obciążenie karty graficznej spada z ok. 30% do 5%. Ma ktoś na to radę?

• Sad 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie, pełna konfiguracja + gry.. 

• Thanks 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, Ronin69 napisał:

Ludzie, pełna konfiguracja + gry.. 

Nie rozumiem, rozwiniesz myśl?

• Sad 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawsz podaje się konfigurację sprzętową i szczegóły dotyczące problemowej sytuacji, czyli np o jakie gry chodzi i w jakich momentach te problemy się zdarzają. Nikt tutaj nie jest wróżką i bez tych danych nikt nic nie doradzi

Edytowane przez addept

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CPU: Intel Core i5-7200U 2.50GHz GPU: Intel HD Graphics 620 4 GB RAM: 8 GB System: Windows 10 Home x64 (Nie podaję za dużo szczegółów, ponieważ jest to laptop i nie wiem skąd wziąć niektóre szczegóły), a gry, to dotychczas Minecraft, LoL i CarX Drift/ Drift Racing Online. Np. momenty w LoLu są losowe. Użycie karty graficznej spada z 60% do 15%.

Edytowane przez Marcelex12
  • Sad 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej nie, laptop normalnie się zachowuje, tylko w losowych momentach są spadki. Próbowałem aktualizować, ale nic się nie poprawiło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapewne jednak throttling. Może jednak podaj temperatury w trakcie grania w gry np. po 20 minutach od startu. Bo ciężko coś diagnozować bez podstawowych danych.

Edytowane przez Master Bruce Lee

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgłębiłem problem i okazało się, że to wina mocy przesyłanej do karty graficznej i procesora. Pobrałem aplikacje do monitorowania postępowania procesora i karty graficznej. Okazało się, że temperatura jest w normie, jednak moc karty graficznej z 6W spada do 0.1W, a procesor z ponad 16W spada do 5W. Czy ktoś miałby rozwiązanie tego problemu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grasz z podłączonym zasilaczem? jaki plan zasilania masz ustawiony?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi