Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć wszystkim,

Dwa dni temu, złożyłem nowy komputer, od czasu jego pierwszego uruchomienia mam problemy z internetem. Gdy skanuje w poszukiwaniu problemów wyskakuje komunikat, że mój kabel może być źle podłączony lub jest uszkodzony, po kupnie nowego kabla błąd nie znika, co ciekawe, czasem pojawia się internet i nie ma żadnych problemów, jednak po jakimś czasie znów go nie ma, czasem jest 10 minut, czasami nawet pare godzin. Oczywiście próbowałem rozwiązać ten problem sam, jednak po wielu różnych próbach, poddałem się i stwierdziłem, że poszukam pomocy. Co zrobiłem do tej pory? 

-Instalacja najnowszych sterowników karty sieciowej, płyty głownej oraz instalacja najnowszego biosu

-Odinstalowanie karty sieciowej i ponowna instalacja

-Format komputera

-Wiersz polecenia (Nie pamiętam dokładnie jakie to były komendy, robiłem to z pomocą poradników)

Płyta główna MSI MPG Z490 GAMING PLUS Płyta główna

Dziękuje wszystkim za poświęcony czas

 

 

Karta sieciowa.png

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Sprawdź czy do płyty nie ma nowego biosu.  Ja ostatnio miałem problem z sieciówką na płycie MSI B450 TOMAHAWK MAX II, gdy płyta miała ustawiony tryb bootowania na UEFI to przestawała działać sieciówka. Była widoczna w menadżerze ale nie wykrywała kabla. Po przełączeniu na tryb CMS sieciówka zaczynała działać poprawnie. Update BIOSu rozwiązał problem.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Kolega dobrze mówi, może sobie dla świętego spokoju wrzucić Linuxa na pena i sprawdzić czy gniazdo pracuje prawidłowo.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

  • Odpowiedzi

    • Barbarzyńca. Brutalna siła i wytrzymałość zgniotą każdego na drodze. Zero pajacerki w jakieś czary tylko okładanie młotem wszystkiego co się rusza 😂
    • Elegancko. Wymęczyłem calaka. Giera dobra, ale poza tym przegiętym wyścigiem jest za łatwa na klasycznym. Tak - trzeba grać ostrożnie, bo hp szybko schodzi, ale wystarczy dobrze się ustawić za osłoną i pykać na spokojnie headshoty. Finałowa misja była trudniejsza w oryginale jak w remaku na klasycznym. Raz tylko padłem i to od własnego molotowa bo mi się odbił od ściany . Widać dużą pracę włożona w odtworzenie miasta. Sporo detali i fajnych miejscówek, ale jest pusto. Miasto podoba mi się bardziej niż w gta5. Szkoda zmarnowanej pracy, bo to wydmuszka.  Mogli to lepiej wykorzystać w trybie swobodnym. Dodać coś więcej od siebie. Pewnie kasy i czasu brakło.
    • Ja miałem wersje 630w (bronze)tego psu i z hd 7950 w parze z fx-8350 @ 4.6ghz jeszcze bylo w miarę, pozniej przy r9 290 jak zobaczyłem pod obciążeniem w gpu-z 11.39v to myślałem że program pokazuje bzdury, wpiąłem się sondami najpierw w wiązkę atx 24pin i pod obciążeniem było 11.70v ale na przewodach idących do karty faktycznie było te 11.40v mimo to komp jeszcze chodził  mimo wszystko zmieniłem ten zasilacz a smart se 630 chodzi sobie do dzis u kumpla z o wiele mniej żrącym cfg ( r5 2600 @ 4.1ghz + GTX 1660Ti). W pózniejszym czasie wyszła wersja Gold tego zasilacza z DC-DC podobno nieco lepiej się zachowywał ale też nic specialnego.
    • Możliwe Panowie, że oryginalne termopady wysiadły po 2 miesiącach kopania? Przy takich samych ustawieniach, ale niższej temperaturze otoczenia mam 102* na 3080 suprim. Wcześniej przy wentylach na 70% było 94-96, teraz 80% i 100-102*.
  • Aktywni użytkownicy

×
×
  • Dodaj nową pozycję...