Jakaś masakra. Właśnie przejrzałem swoje faktury z 2009 roku i materiały na elektrykę to było nie więcej niż 4000 ówczesnych PLN. Robota po znajomości, więc nie pamiętam ile, ale też było dość tanio. Coś w tym jest, bo dwóch znajomych wstrzymało budowy. Jeden z a drugi bez kredytu budują. Ten z kredytem dogadał się jakoś z bankiem, ale nie znam detali tej umowy.
Tutaj wlasnie bardzo sensownie powiedziane
Ogladalem ten stream z Computexa i tez odnioslem takie wrazenie, AMD sie kryje z prawdziwa wydajnoscia ZEN 4 po to zeby Intel nie dopakowal na maxa swojego Raptor Lake'a.
Na stronie producenta jest następująca lakoniczna informacja:
WLAN 802.11 a/b/g/n/ac 2,4 G + 5 GHz, VHT80
Prawdopodobnie łączysz się co prawda w paśmie 5GHz, w standardzie Wi‑Fi 5 (802.11ac), ale tylko jednym strumieniem. Żeby było szybciej telefon musiałby potrafić łączyć się dwoma strumieniami. Router UPC na pewno to ogarnia.
Co robić, jak żyć? Przyzwyczaić się albo zmienić telefon na taki który to ogrania. Ale nie pytaj jaki telefon kupić bo nie wiem.
Temperatura normalna dla tej karty, na RX 5700 dochodziło mi ponad 100C, a w RTX 2060 Gaming Z 90 parę stopni. Wymiana pasty i termopadów deczko obniża temperaturę. Jeśli jest po gwarancji przesmaruj ją dobrą pastą i zmień tą śmieciową budę która nie jest dobrze wentylowana. Wymiana obudowy na większą i przewiewną w RX pomogła zbić temperatury o około 10C , też było to takie małe dziadostwo SG1 TG gdzie wylot powietrza z karty był prosto na szybę która była 2 może 3 cm od karty... szkło robiło się aż gorące.
Guzik prawda ja miałem 2.5 rocznego RTX 2060 Gaming Z i temperatura na hot spot dobijała do 96-98C. Dodatkowym problemem jest tutaj obudowa która jest złomem.