Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

First True Powerful Next-Gen Game. PlayStation 5 is amazing or something like that ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, azgan napisał:

First True Powerful Next-Gen Game. PlayStation 5 is amazing or something like that ?

Coo? :E

Mi szczena nie opadła, zero, to nie jest Quake 1 pokazany w 1995 roku, ani Crysis w 2006, gdzie wtedy zbierałem szczękę z podłogi.

• Like 2
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podobno pierwszy gameplay niedługo będzie pokazany:

Może już na tym evencie:

Mam nadzieję, że się sprawdzi!

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam nadzieje ze to nie będzie  taki gniot jak Majk morales ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Wygląda świetnie, aczkolwiek spodziewałem się większego przeskoku graficznego biorąc pod uwagę, że wychodzi tylko na PS5. Szkoda, że wciąż bez dokładnej daty.

Edytowane przez Jaycob

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może to tylko kwestia kiepskiej jakości streamu, ewentualnie gameplay był nagrywany w trybie wydajności bo patrząc np na Milesa Moralesa, to nie widzę tutaj dużych różnic graficznych. Natomiast sama sytuacja z Venomem może namieszać, może przez to gra już nie będzie taka cukierkowa, gdyż po stronie Petera dojdzie inny wachlarz emocji ;) 

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gameplay w 4K:

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aż sobie później obejrzę. Wydaje mi się, że jakość wczorajszego showcase'u była raczej słaba, w sensie jakość obrazu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja k dla mnie to wyglada jak duze DLC a nie nowa czesc, graficznie tak samo bez rewelacji, myslalem ze cos poprawia skoro tylko na PS5. Jak tkos sie swietnie bawil w poprzednie czesci to sie odnajdzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

.

Edytowane przez Phoenix.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Nie potrzebnie powielasz.

Ja się bawiłem bardzo dobrze, także przy tym pewnie będzie to samo. Jeszcze więcej tego samego i nowe moce Venoma także wydają się być interesujące.  Szkoda, że bez daty premiery, a tylko "jesień". To może być wrzesień czy listopad.

Edytowane przez Jaycob

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie twierdze ze bedzie to zla gra ale mam lekki niesmak, brakuje jakiej wisienki na torcie, ktora by rzeczywiscie odroznila na tle poprzedniczek :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze mialem za duze oczekiwania :D

Ale Venom super sprawa, to bardzo na plus :D

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Momentami duży przeskok, szczegónie w porcie na wodzie są lepsze animacje.  W niektórych miejscach dużo słabiej:

Screenshot-2023-05-25-at-13-06-31-Spider

Co tu się odwaliło z teksturami. :E

Poruszanie się na sieci też dużo szybsze. :thumbup: Tylko czy mocarny dysk SSD wyrobi z wczytywaniem? :E

Do premiery jeszcze trochę czasu zostało. Także na razie nie ma co też mocno krytykować.;)

Edytowane przez Jaycob

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Zastanawiam sie dlaczego oni klepia trzeci raz to samo miasto zamiast dac nowe? To bylaby naprawde duza zmiana. Ja wiem ze spiderman to nowy jork ale :D

Na plus bardzo duzo mroczniejszy klimat :D

Edytowane przez Phoenix.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawsze akcja Spidera była w NYC umieszczona. Czy ja czegoś nie wiem? Poza tym w grze z tego co pamiętam tylko część miasta była do zwiedzania. Tutaj widać było jakieś przedmieścia z niższymi budynkami. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
32 minuty temu, Jaycob napisał:

Zawsze akcja Spidera była w NYC umieszczona. Czy ja czegoś nie wiem? Poza tym w grze z tego co pamiętam tylko część miasta była do zwiedzania. Tutaj widać było jakieś przedmieścia z niższymi budynkami. 

Masz racje, za duzo oczekuje ale mogl np pojechac do dziewczyny do innego miasta :lol2: A tak powaznie to ogladnalem na spokojnie ten gameplay i jest soczyscie tylko po prostu ja mam cos w glowie takiego ze jak widze 3x ta sama mape to mnie to po prostu gryzie, moze przez to ze nigdy nie bylem przywiazany do tego uniwersum i wlacza mi sie mysl typu recykling i to juz bylo.

To na PC pewnie wyjdzie za jakies 2lata. Bo port sprzedal sie bardzo dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja liczę, że przez to, że będzie Venom to klimat będzie trochę cięższy niż w pierwszej części. Pewnie i tak będzie po prostu więcej tego samego. Dla mnie must have, w pierwszą część grało mi się świetnie.

Mółbym jedynie odpuścić gdyby stwierdzili, że to półroczny (max) ex na PS5 a potem gra wyjdzie na PC, ale mimo wszystko pewnie co najmniej rok, jak nie więcej trzeba będzie poczekać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Phoenix. napisał:

Masz racje, za duzo oczekuje ale mogl np pojechac do dziewczyny do innego miasta

No mogli by zrobić Spider-mana np. w Paryżu i bujał byś się po Wieży Eiffla albo w Warszawie gdzie skakał byś po Pałacu Kultury.

:E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Jaycob napisał:

No mogli by zrobić Spider-mana np. w Paryżu i bujał byś się po Wieży Eiffla albo w Warszawie gdzie skakał byś po Pałacu Kultury.

:E

Niestety znacznie łatwiej i szybciej zrobić kolejną grę na już gotowym mieście, podmienić parę texturek, trochę nowych assetów, kilka efektów graficznych i nowa gra gotowa :E

Ale mi osobiście i tak to lata. Pająk to nie moja bajka. Pierwszą część męczyłem z doskoku miesiącami czy nawet z blisko rok :E i gdzieś w połowie gry już całkiem dałem sobie spokój z dalszym graniem  :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie tak było. Miasto gotowe Spider-man także, dodali kolejnego w skórce Venoma i nowe umiejętności.  Dodali nowych złoczyńców i cyk kolejna część. :D :E ;)  Insomaniacy z tego co ostatnio słyszałem rozrosło się do 500 pracowników to mogą sobie pozwolić na tak szybkie wydawanie gier.

avNBHnr.gif

:cool:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No może i tak jest, ale jak coś działa, to po co sobie komplikować życie? To jest dopiero druga część więc, nie ma co się dziwić. Powiedzcie to Ubi gdzie FC od części 3 jest taki sam, nawet mapa się nie zmienia...nie wspominając już o AC ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, lukadd napisał:

Niestety znacznie łatwiej i szybciej zrobić kolejną grę na już gotowym mieście, podmienić parę texturek, trochę nowych assetów, kilka efektów graficznych i nowa gra gotowa :E

Ale mi osobiście i tak to lata. Pająk to nie moja bajka. Pierwszą część męczyłem z doskoku miesiącami czy nawet z blisko rok :E i gdzieś w połowie gry już całkiem dałem sobie spokój z dalszym graniem  :E

Ja teraz przysiadlem, a kupilem na premiere :D Niby otwaty swiat ale ta gra poza fabula nie ma nic ciekawego poza milionami znajdziek wiec lece fabule zeby tylko skonczyc i miec odchaczone.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi