Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Do niedawna był jeszcze jedi survivor. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tam 60 fps było bardzo umowne. Mam nadzieję, że w Insomniac się bardziej przyłożyli do tego trybu :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie będzie podobnie jak w moralesie.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

1440p + RT i 60FPS, ale nie wiem w końcu czy z odblokowanym fpsem na TV 120Hz z VRR? Tak jak w GOWR jest 1440p i 60fps+, jak sprawdzałem to wyciskałem 78-90 w zależności od akcji, więc tu też fajnie by było bujać się na sieci w 90fpsach. I on w ogóle mówił, że 1440p RT 60fps chcą dodać do poprzednich części bo obecnie śmigają na1440p bez RT 60fps, dadzą na launcha dwójki albo nawet wcześniej. Choć i tak słabo to wygląda już teraz bez RT jak bawiłem się tymi trybami tryb 120hz już tak brzydko wygląda, że nie wiem czy to nawet 1080p jest.

BTW zauważyłem, że coraz więcej spojlerów się pojawia już na YT z gry jakieś Boss Fight, więc ja powoli chowam się w cień z przeglądaniem info o nowym pająku bo pewnie zaraz mi wyskoczy jakiś Final Boss Fight.

Edytowane przez Gronek31
  • Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jednak gow to raczej korytarz. Nie spodziewam się trybu 120 hz w spidermanie. 

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Ale tutaj pisaliśmy o odblokowanych fps plus 60 fps więc nie napisałem niczego nieprawdziwego, bo te 120 hz w tv to do trybu dla 40 fps. 

A i powinieneś dostać minusa bo musiałem wejść na ten ściek żeby przeczytać tego linka. 

Edytowane przez lpcl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
6 godzin temu, lpcl napisał:

Ale tutaj pisaliśmy o odblokowanych fps plus 60 fps więc nie napisałem niczego nieprawdziwego, bo te 120 hz w tv to do trybu dla 40 fps. 

120hz odnosi sie na konsoli zawsze do trybu 40fps. Nie przypominam sobie zeby poprzedni spiderman mial tryb 120hz czyli 120fps.

W dniu 17.09.2023 o 17:43, lpcl napisał:

Nie spodziewam się trybu 120 hz w spidermanie. 

A jak widac tryb 120hz jest ;)

Edytowane przez Phoenix.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli jak masz tv 120 hz i powyżej 60 fps w grze na konsoli to nie da rady i tylko 40 fps, tak? xd

No ja też sobie nie przypominam, dlatego napisałem, że teraz też go raczej nie będzie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma odblokowanego klatkarzu w jakimkolwiek trybie. Sa 3 sztywne tryby.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W poprzednich jest 60fps+ w trybie wydajność i wydajność RT. Ale oczywiście kosztem jakości i dupy nie urywa bo to jest zaledwie 77-90 fpsów po mieście około 100 fpsów w bardziej zamkniętych przestrzeniach oczywiście w trybie wydajności.

Tu możecie zerknąć na resztę -> https://photos.app.goo.gl/CnZ8PctKtb4t84JGA

ADCreHdiaA7LKGHdFVSVwpkxybg-3Ak7AklxvFBG

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No 90 fps to całkiem spoko, ciekawe jaka rozdziałka? Pewnie coś koło full hd. Może po jakimś czasie dodadzą taki tryb w 2 tylko bez rt. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
44 minuty temu, lpcl napisał:

No 90 fps to całkiem spoko, ciekawe jaka rozdziałka?

Tak na oko porównując, grając tryb wydajność bez trybu 120Hz a wydajność ze 120Hz to budynki w tle te coraz dalsze są rozmyte, samochody zaczynają tracić koła, w trakcie bujania na sieci jest w sumie najgorzej bo wtedy są i nierówności w klatkach bo skaczą jak szalone 60-90 i do tego jeszcze takie rozmycia obiektów, w tym wypadku przy takim otwartym świecie się to nie sprawdza. To właśnie nie jest jak taki GOWR gdzie akcja dzieje się w takiej a nie innej scenerii i raczej jest mniej dynamiczna jeśli chodzi o szybką zmianę otoczenia.

Ja osobiście we wszystkich grach preferuje tryb wydajność i 60fps minimum, inaczej gry nie tykam. Coś tam sprawdzę i chwilę się pobawię na tym ładnym 4K i tych powolnych 30 klatkach, ale docelowo grę przechodzę na wydajności. Jeśli gra oferuje tryb 120Hz VRR to jeszcze lepiej ale też nie lubię przesadzać, bo jeśli mam mieć 20 klatek(i jeszcze skaczących) więcej kosztem jeszcze gorszej grafiki to już wolę to maksimum 60fpsów(stabilnych).

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
W dniu 26.09.2023 o 21:21, Gronek31 napisał:

W poprzednich jest 60fps+ w trybie wydajność i wydajność RT. Ale oczywiście kosztem jakości i dupy nie urywa bo to jest zaledwie 77-90 fpsów po mieście około 100 fpsów w bardziej zamkniętych przestrzeniach oczywiście w trybie wydajności.

Tu możecie zerknąć na resztę -> https://photos.app.goo.gl/CnZ8PctKtb4t84JGA

ADCreHdiaA7LKGHdFVSVwpkxybg-3Ak7AklxvFBG

Do tego trzeba dodać , że w trybie high framerate ps5 przechodzi z Full RGB Chroma Chroma  4:4:4 do trybu chroma 4:2:2 więc banding na tv oled będzie znacznie bardziej widoczny , szczególnie na Lg Oled w trybie obrazu Gra , ponieważ opcja zmiany płynnej gradacji jest zablokowana .

Edytowane przez ronaldo864

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
11 godzin temu, ronaldo864 napisał:

Do tego trzeba dodać , że w trybie high framerate ps5 przechodzi z Full RGB Chroma Chroma  4:4:4 do trybu chroma 4:2:2 więc banding na tv oled będzie znacznie bardziej widoczny , szczególnie na Lg Oled w trybie obrazu Gra , ponieważ opcja zmiany płynnej gradacji jest zablokowana .

Powiem Ci szczerze, że próbowałem się doszukiwać różnic na różnych trybach wydajność, jakość w 60Hz 4:4:4 i 120Hz 4:2:2, oglądałem już nawet kwiatki w doniczkach na Times Square😅 i ciężko jest jakąś zauważalną różnicę dostrzec. Może mam oczy przeciętnego szarego człowieka i dla mnie czarno białe jest kolorowe🙃.

A co do trybu obrazu to ja gram czy oglądam filmy w trybie obrazu Standardowym ustawionym pod siebie, bo właśnie w tych innych trybach jest dużo po blokowane albo przekłamane. VRR 120Hz nie działa tylko w trybie gra, więc nie jest to wymagane. A te inne tryby poza tym, że da się je też ustawić pod siebie to mają np od górnie jakieś przesycone kolory np tryb żywy, albo zbyt zimną albo ciepła barwę w trybach sport i kino, pomimo że są na 0.

Ogólnie mam i tak wszystkie tryby zrobione na (ustawienia użytkownika) pod siebie. Ogólnie w LG głupie jest też to, że dopiero jak odpalisz coś w HDR czy Dolby Vision to to są jako osobne tryby obrazu, które też trzeba ustawić pod siebie. Na początku jak kupiłem TV, poustawiałem wszystko fajnie, tak jak chciałem, nagle odpalam film co się załączył w Dolby Vision...🤨co jest?...wchodzę w tryb obrazu a tam Dolby Vision Standardowy, później to samo z HDR. Ciekawi mnie czy ludzie co nie kumają i kogoś poprosili o skalibrowanie "na sucho", zauważyli w ogóle, że mają inną jasność, kolorki itd od czasu do czasu w jakiś filmach z HDR, na pewno się tacy znajdą.

Edytowane przez Gronek31
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

https://spidersweb.pl/2023/10/recenzja-marvels-spider-man-2-ps5-opinie.html?fbclid=IwAR1IeANi1eD2dUo6Vfx749_EIZpqnYmKH9TI3eVUiOgqHOPMG2IXAR4NuHQ

Embargo złamali? xD bo zadnych recek nie widze, mialy byc o 16:00 dziś.
kilka dni temu jakaś zagraniczna redakcja też nie ogarneła.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak, pewnie złamali, bo nie sądzę, że mieli dogadaną z Sony publikację przed resztą świata :) 

Co do samej gry, byle do piątku. Liczę, że ME będzie wysyłać już w środę-czwartek egzemplarze. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I tak mniej niż 85% nie ma co się spodziewać. :E 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Pavel87 napisał:

No tak, pewnie złamali, bo nie sądzę, że mieli dogadaną z Sony publikację przed resztą świata :) 

Co do samej gry, byle do piątku. Liczę, że ME będzie wysyłać już w środę-czwartek egzemplarze. 

Przy media expert nie zdarzyło mi się jeszcze żeby giera doszła później/wcześniej , zawsze wysyłają dzień przed premierą i jest na premierę , zakładając że kurier nie wjedzie gdzieś w pole po drodze, z kilkanaście razy już zamawiałem u nich giery

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

utlimate-spider-man-yes.gif

Yeah!!! W końcu ps5 włączę :E 

Z iksem byłoby tak samo gdyby nie fakt, że to moja główna platforma do grania w fifę w coopie :P 

Jak tak dalej pójdzie to trzeba będzie sprzedać plejkę i kupić pod koniec generacji wersję PRO (jeśli się takowa pojawi) i sobie ograć te max 10 gier, które wyjdą tylko na konsolę $ony ;) 

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za dużo gier, nie wiem czy będę grał na premierę. :E  Jak przejdę Lordsów to może wtedy, ale jeszcze jutro startuje nowy sezon w Diablo4 i także chciałbym popykać. 

Edytowane przez Jaycob
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marvel's Spider-Man 2 – wybrane oceny

GRYOnline.pl – 9/10

Gamepressure.com – 9/10

VideoGamer – 10/10

VGC – 5/5

GamesRadar+ - 5/5

Game Informer – 9,5/10

TechRaptor – 9,5/10