Skocz do zawartości
Frex

Łatwa w czyszczeniu obudowa

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,
Szukam obudowy do komputera. Najważniejsze, żeby dobrze chroniła przed kurzem i była łatwa w czyszczeniu - łatwy demontaż paneli, dobry dostęp do siatek mesh, siatki na magnesach itd. na wyglądzie i wyciszeniu w ogóle mi nie zależy. Co do przepływu powietrza, to w sumie nie wiem. Nigdy nie walczyłem o super niskie temperatury. Mam R5 2600 ze stockowym chłodzeniem i RX 580 od Gigabyte. Płyta główna to MSI B350 TOMAHAWK, a zasilacz OCZ600MXSP. Wszystko zamknięte w obudowie Zalman Z9. Z dodatkowych rzeczy, to by się przydało gniazdo USB C na froncie, bym mógł podpinać gogle VR, ale nie jest to konieczne.
Aktualną obudowę "uszczelniłem" gdzie się da siatką mesh przyklejoną na taśmę dwustronną. W sumie spełnia to swoją funkcję, ale jest irytujące w czyszczeniu. Obudowę czyszczę przynajmniej raz w miesiącu i przez to np. przedni panel już się nie trzyma na zaczepach. Chcę teraz kupić jakąś solidną konstrukcję łatwą w demontażu, tak, by starczyła na kolejne 10~ lat.
Budżet to ok. 300 zł, ale jak będzie trzeba, to mogę i wydać więcej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super, dzięki za propozycje. Między tymi dwoma modelami są jakieś znaczące różnice, czy raczej patrzeć tylko na cenę?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Frex

Kwestia czy chcesz kolorowe świecące wentylatory czy zwykle czarne. 

Edytowane przez seba1995x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdecydowanie mi na tym nie zależy. Wygląd jest zupełnie obojętny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi