Skocz do zawartości
azgan

Gry z PlayStation będą trafiać na PC

Rekomendowane odpowiedzi

Cytat

Ja nawet nie wiem jak to skomentować... Już czuję lineup na przyszłe 10 lat:
2025 God of War: Kratos Beard Definitive Edition
2026 Spider-Man ReRematered
2027 PS5 Remastered
2028 Gran Turismo 7: ReRainbow Edition
2029 Spider Man: Morales Parker Edition
2030 The Last of Us: Cordyceps Evolution Remastered
2031 God and the War Rok na Gna Atreus Edition
2032 Spider Man 2 BLM Edition
2033 Ratchet and Clank Part a Rift Remake
2034 Ghost of Tsushima, Yasuke Edition
2035 The Us of Last, Joel Rebirth (and Death) Deluxe

:rotfl:

• Haha 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam chętnie w to zagram, lepiej żeby taki Remaster się pojawił niż nie pojawił. Zakup przecież jest opcjonalny ;)  

• Like 2
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez tak mysle i nie rozumiem dlaczego ludzie z tego robia problem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Ludzie po prostu by woleli, by zajęli się za odświeżanie starych gier, a nie dopiero co wydanych. 

Kiedy remaster Astro - zima 2025 ? 

Edytowane przez Element Wojny
  • Like 2
  • Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Sheenek napisał:

Tez tak mysle i nie rozumiem dlaczego ludzie z tego robia problem.

Bo takie studio, zamiast zająć się tworzeniem nowego IP, traci czas na remaster'a.
A potem wychodzi że 2/3 studiów Sony robi remastery, a 1/3 robi gry typu concord.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niby tak, jakies nowe IP by sie przydalo. Ale ten remaster zajmie im ulamek czasu produkcji w porownaniu do nowego IP, podejrzewam ze pewnie beda podzielone zasoby na rozne projekty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydanie remastera w żaden sposób nie sprawi że nowe IP pojawia się szybciej lub będą opóźnione ;) Do tego to są nadal świeże gry dla osób które jeszcze w to nie grały. Rozumiem, remaster Horizona może komuś nie pasować ale jakby taki przykładowo Bloodbourne miał wyjść to by niektórzy dupa klaskali i nie byłoby problemu.

No ale faktem jest, że każdy by chciał nowe IP lub chociażby kontynuację obecnych. 

Godzinę temu, kanon7 napisał:

Bo takie studio, zamiast zająć się tworzeniem nowego IP, traci czas na remaster'a.
A potem wychodzi że 2/3 studiów Sony robi remastery, a 1/3 robi gry typu concord.

Tak tak bo Ty myślisz, że całe studio robi Remaster i nie robią nic innego 🤣

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widać to po braku exclusivów AAA od Sony od 4 lat na PS5 :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko, że Bloodborne ma 9 lat i nigdy nie wyszedł na PC, a HZD już tak w najlepszej wersji na PC i to 4 lata temu. Chyba jest różnica nie? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sony ma w produkcji wiele nowych IP i kontynuacji lecz niestety produkcja takich gier to 4-6lat. To tylko pokazuje jak późno się za to wzięli i jak nietrafionym pomysłem były gry usługi. MS też jak dawno wiele gier zapowiedział i zaraz stuknie 4-5lat bez ich wydania.

Teraz, Jaycob napisał:

Tylko, że Bloodborne ma 9 lat i nigdy nie wyszedł na PC, a HZD już tak w najlepszej wersji na PC i to 4 lata temu. Chyba jest różnica nie? 

Różnica polega na tym że tobie się to nie podoba a co się sprzedaje to już Sony dobrze wie i w to inwestuje ;)  Ty myślisz z pozycji gracza a Sony z pozycji zarobków. Nic na to nie poradzimy, możesz po prostu gry nie kupić. 

Ale jak chcą to niech sobie wydają, krzywdą mi się nie dzieje przez to ;) 

• Haha 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież to oczywiste. Zarobki Sony mnie nie obchodzą. :E 

A Ty kupuj dalej remastery 4 letnich gier pokazując Sony jak bardzo łatwym kosztem można zarobić i mieć gdzieś kontynuację/nowe IP, bo po co jak można walnąć leniwy remaster. :E  

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrobili by remastery gier od czasów PSX do PS3, a nie HZD które bardzo dobrze wygląda na PC.

• Like 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
9 godzin temu, Sheenek napisał:

Ale ten remaster zajmie im ulamek czasu produkcji w porownaniu do nowego IP,

Ciekawe czy wypuszczą go w cenie ułamka do ceny nowej gry z nowym IP. 🙃

8 godzin temu, Phoenix. napisał:

Różnica polega na tym że tobie się to nie podoba a co się sprzedaje to już Sony dobrze wie i w to inwestuje

Najlepiej to obrazuje Concord zamiast np. days gone 2.

Edytowane przez Kabor
  • Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
17 godzin temu, MroczneWidmo napisał:

Gran Turismo 7 by dali, a nie tak bronią tej gry przed PC. 

Bo z interesujących tytułów które zachęcają do PlayStation i nie są już wydane lub mają trafić na PC w zasadzie tylko GT7 zostało. Osobiście sam nie widzę sensu kupowania PS5 PRO lub posiadania teraz PS5.

https://www.ppe.pl/news/351949/ps5-to-generacja-remasterow-i-remakeow-gracze-punktuja-sony-i-wymieniaja-odswiezone-gry.html

Edytowane przez azgan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, Stjepan666 napisał:

Zrobili by remastery gier od czasów PSX do PS3, a nie HZD które bardzo dobrze wygląda na PC.

No wlasnie, na PC wyglada OK, ale na ps5 juz kiepsko. Maja podrasowane asety z wersji PC i silnik po 2, takze ukleja sobie z tego tytul pokazowy dla prosiaka.

I wiadomo ze przydaly by sie remastery starszych gier, tyle ze to calkiem inny naklad pracy. A tutaj odetna sobie kuponik po taniosci, chociaz pewnie mega duzej sprzedazy nie spodziewal bym sie.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Kabor napisał:

Ciekawe czy wypuszczą go w cenie ułamka do ceny nowej gry z nowym IP. 🙃

No jasne najlepiej za darmo bo to stara gra 🤣

Dla powodzian za pół ceny. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Dla mnie remaster HZD jest potrzebny jak psu na budę, gra źle nie wygląda, na PC jest ładna, ja to ograłem na PS4 i nie widziałem sensu grania ponownie w to samo, mimo lepszych FPS itp. Jest wiele gier z PS3/PS4 które powinny dostać remake/remaster w pierwszej kolejności aniżeli dobrze wyglądające gry. Ale jak tam uważają, to niech sobie wydają, nie zagrałem w wersję na PC, to i nie zagram w wersje "remaster", bo gra raczej nie nadaje się do ogrywania powtórnie, potrójnie, jakbym ograł na PC, a teraz ponownie remaster... :rotfl: Tak samo nie ograłem TLOU Part 1, wystarczy, że zagrałem na ps3 i ps4, może kiedyś jak mi się odwiedzie to kupię na PC i zagram, ale to jeszcze nie ten czas.

Edytowane przez Reddzik
  • Like 1
  • Upvote 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
39 minut temu, Sheenek napisał:

No wlasnie, na PC wyglada OK, ale na ps5 juz kiepsko. Maja podrasowane asety z wersji PC i silnik po 2, takze ukleja sobie z tego tytul pokazowy dla prosiaka.

I wiadomo ze przydaly by sie remastery starszych gier, tyle ze to calkiem inny naklad pracy. A tutaj odetna sobie kuponik po taniosci, chociaz pewnie mega duzej sprzedazy nie spodziewal bym sie.

Też jestem tego zdania bo to ma być Remaster a nie Remake jak zrobili to z The Last of Us Part I na PS5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak się cieszyłem że gry z PS będą wychodzić na PC... I co GoW olany, a kiedyś jak nawet nie było mowy o wydawaniu gier z PS na PC, to strasznie mi się podobało... GoT również... jako jedynie co ograłem to Uncharted i chciałbym więcej... Co bym jeszcze chciał to gry od fromsoftware, jednak Soulsy zmieniają gracza i postrzeganie gier, gdzie człowiek myślał że mu tylko AC został :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
55 minut temu, AndrzejTrg napisał:

jednak Soulsy zmieniają gracza i postrzeganie gier, gdzie człowiek myślał że mu tylko AC został :) 

Jeszcze może coś odnajdziesz jak popróbujesz. Może jakieś rogaliki :E Hades naprawdę wciąga jak się ogarnie na czym to polega i masę frajdy sprawia jak się robi postępy. Strategie jakiś np. Workers & Resources soviet republic też potrafi dać masę zabawy.

• Like 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Właśnie, jak spróbujesz, tylko u mnie to z czasem jest problem, a nie z chęciami, gdzie dziennie jak 2h pogram to już jest cud, o weekendach nie mówię bo one są całkowicie wyłączone. I jak zaczynam grę to muszę skończyć, bo to już nie czasy gdzie ogrywało się parę gier na raz.  Citybulidery czy tym podobne to chyba ostatnie co mi sprawiało frajdę to był Rollercoaster Tycoon o ile można to pod tego typ gry podciągnąć, ale to nie dla mnie. Rogaliki też nie patrzę na tego Hadesa. Tak się dziwię że w ogóle soulsy zacząłem bo tyle ile razy się od DS3 odbijałem to masakra jakaś, a jak oglądałem jak grają to niesamowicie mi się podobały, ogólnie desing świata, fabuła to jest coś pięknego. Następny w kolejce jest ER, ale po skończeniu DS2 i trylogia będzie zaliczona w ciągu ~ pół roku. Także tak to u mnie z graniem wygląda, może by człowiek chciał, no ale nie może.

Edytowane przez AndrzejTrg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
34 minuty temu, lukadd napisał:

Jeszcze może coś odnajdziesz jak popróbujesz. Może jakieś rogaliki :E Hades naprawdę wciąga jak się ogarnie na czym to polega i masę frajdy sprawia jak się robi postępy. Strategie jakiś np. Workers & Resources soviet republic też potrafi dać masę zabawy.

Obydwa Hadesy są świetne :thumbup:

• Like 1
  • Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Bloodborne dawac na pecety! 10 lat juz stuknelo :E 

PS. I Killzone 1 oraz Killzone 2. To jedne z najlepszych fps ever. Nostalgia mode ON :E Kiedy sie wkladalo plyte do napedu i zaczynala leciec muzyka... ciary! :)

Edytowane przez amsztel
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Ja drugiej części Hadesa jeszcze nie ruszam, czekam, aż wyjdzie z EA.

Edytowane przez lukadd
  • Like 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Spoko, ta gra w EA ma więcej zawartości niż większość pełniaków.

Edytowane przez ditmd
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi