Skocz do zawartości
uSki

3080ti strix - problem

Rekomendowane odpowiedzi

No w tym rzecz że nie :E można sterować wszystkim na raz tylko a ten pasek wali tak po oczach że oślepnąć można i o nawet przy przyciemnianej szybie w budzie ? jak się ustawi kolor biały to jakbyś dostał flashbang'iem w csie ?

Drugi sposób jest taki aby wyłączyć całkiem ledy to wtedy bez oklejania się obejdzie ale ja chciałem aby napis jednak świecił a niebiesko, ledy są jeszcze w koło wentyli od spodu ale akurat tego nie widać a wygląda całkiem spoko, ten pasek tylko jest odpustowy.

Edytowane przez Send1N

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, Send1N napisał:

No w tym rzecz że nie :E można sterować wszystkim na raz tylko a ten pasek wali tak po oczach że oślepnąć można i o nawet przy przyciemnianej szybie w budzie ? jak się ustawi kolor biały to jakbyś dostał flashbang'iem w csie ?

Drugi sposób jest taki aby wyłączyć całkiem ledy to wtedy bez oklejania się obejdzie ale ja chciałem aby napis jednak świecił a niebiesko, ledy są jeszcze w koło wentyli od spodu ale akurat tego nie widać a wygląda całkiem spoko, ten pasek tylko jest odpustowy.

Miałem cichą nadzieję że jednak jesteś jedną z tych osób co rzyga ledami, stąd to oklejenie ? Spoko że można wyłączyć wszystko w trio, będę to miał na uwadze  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tęczy rgb nienawidzę ale klasykę z jednym stonowanym kolorem i lekko podświetlonym napisem lubię ? w budzie mam przyciemnioną szybę i ustawione przyciemnione białe podświetlenie żeby było delikatnie xD ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Send1N napisał:

Tęczy rgb nienawidzę ale klasykę z jednym stonowanym kolorem i lekko podświetlonym napisem lubię ? w budzie mam przyciemnioną szybę i ustawione przyciemnione białe podświetlenie żeby było delikatnie xD ?

Ja lecę na czerwonym kolorze ściemnionym maksymalnie, ale ten duży pasek daje tak mocno  jak w jakimś burdelu. 4 takie Z Trio się włączyłoby to jak nocny klub.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego go ładnie równo od linijki okleiłem ? folia jest spoko bo nie zostawia kleju jak czarna taśma izolacyjna :E a w OpenRGB można zmieniać kolory lub całkowicie wyłączyć ledy, rozjaśniać/sciemniać ja na razie się nie da, syfu od msi nawet nie wgrywałem bo bo świeży system mam, nie chciałem rozwalić ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Send1N napisał:

Ja swoją trio troszkę okiełznałem, zakleiłem ten śmieszny długi pasek z ledów czarną matową folią i ustawiłem jeden kolor napisu msi :E 

Ale masz przygody z tymi kartami, trzeba było kupić kartę bez RGB. ?

Chyba można na stałe wyłączyć to kiczowate podświetlenie w MSI ?

W dniu 8.10.2021 o 09:54, uSki napisał:

Witam serdecznie. Ja wiem, że piszczenie cewek to rzecz normalna. Jednak czy w takim stopniu mozna to tolerowac?

https://www.youtube.com/watch?v=0oCEi6HOOu8

Czy to sie kwalifikuje na zwrot gwarancyjny?

Jestem juz na skraju wyczerpania, odechciewa sie grac........

Gorzej trafić nie mogłeś, ja bym zrobił zwrot, miałem już kartę, która podobnie grała, słuchawki mnie ratowały podczas grania. :E

Edytowane przez Doamdor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, Doamdor napisał:

Ale masz przygody z tymi kartami, trzeba było kupić kartę bez RGB. ?

Chyba można na stałe wyłączyć to kiczowate podświetlenie w MSI ?

Tu miałem ofertę z odbiorem osobistym blisko a samo chłodzenie jest rewelacyjne 1300rpm na sztywno i jak karta bierze 240-250W to więcej jak 63c nie ma ;) 

można w openrgb jednym kliknięciem ale wtedy wygląda "łyso" ? jakby ledy sie popsuły, logo msi wygląda ok bez paska ? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

małe karty to i małe rpm .Tak bylo od zawsze i bedzie do zawsze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No raczej nie :E nie wiem skąd taką teorię wytrzasnąłeś poprzednia 2070S od gb w dodatku też po UV przy 180w z 3 wentylami musiała kręcić 1600rpm abym nie przekraczał 70c, sporo ludzi ma problem przy 3060ti na słabszych modelach z biosem 220w aby to schłodzić bez suszarki (to są tylko takie przykłady jedne z wielu na świecie) Nie wspomnę o modelu rtx ventus 2060 niby jeszcze "mniejsza" karta jak to ująłeś a na stocku odrzutowiec i 75c bez okiełznania manualnie.

Edytowane przez Send1N

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja teoria moze byc przeciętna ale 2070s to odpowiednik dzisiejszej 3070ti a nie 3060ti wiec twój przykład tez dziurawy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To po prostu zalezy od chłodzenia a nie od segmentu karty danej serii ;) wiele "sześćdziesiątek bez Ti czy bez S dostaje takie pazdzierze że bez +1500rpm i konkretnego UV nawet nie ma co używać. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 10.10.2021 o 07:51, AndrzejTrg napisał:

Dlatego jak pisał Odin, komp pod biurko i święty spokój, no ale jak ktoś lubi świecidełka, i tym się jara no to mamy problem. Aż mnie dziwi jak ludzie dostają fioła na punkcie rgbt?

Strixy potrafi być słychać i z pod biurka z zamkniętej budy i to z kilku metrów. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, Griszah napisał:

Strixy potrafi być słychać i z pod biurka z zamkniętej budy i to z kilku metrów. 

Chyba jak ktoś podłączy mikrofon zamiast głośniczka w środku budy. Pokaż taki egzemplarz, bo pół youtuba przeleciałem i takiego przypadku jaki opisujesz nie znalazłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, Send1N napisał:

nie wiem skąd taką teorię wytrzasnąłeś

on już coraz głupsze teorie wymyśla

przykładem jest taki "mały" strix 3060ti który ma max PL 325W

Edytowane przez Tornado3
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, AndrzejTrg napisał:

Chyba jak ktoś podłączy mikrofon zamiast głośniczka w środku budy. Pokaż taki egzemplarz, bo pół youtuba przeleciałem i takiego przypadku jaki opisujesz nie znalazłem.

Jak komuś słoń na ucho nadepnął to już nic nie poradzę. 

PS. świat rzeczywisty poza-yutubowy też istnieje, właściwie to przede wszystkim on istnieje. 

Edytowane przez Griszah

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Griszah napisał:

Jak komuś słoń na ucho nadepnął to już nic nie poradzę. 

PS. świat rzeczywisty poza-yutubowy też istnieje, właściwie to przede wszystkim on istnieje. 

Akurat co rok mam badany słuch i takie docinki do mnie nie trafiają. A muszę wyciągać ładowarkę od fona na noc bo nie zasnę, ponieważ lubi sobie piszczeć.

Więc może grzecznie dasz przykład takiego odrzutowca cewkowego? Bo wiesz na razie, to pokazałeś TYLKO tyle ile mi YT. Więc jak argumentów konkretnych nie masz, to wiedz, że błogosławieni którzy nie widzieli(uslyszeli) i uwierzyli, już dawno w tym świecie nie działa ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, AndrzejTrg napisał:

Akurat co rok mam badany słuch i takie docinki do mnie nie trafiają. A muszę wyciągać ładowarkę od fona na noc bo nie zasnę, ponieważ lubi sobie piszczeć.

Więc może grzecznie dasz przykład takiego odrzutowca cewkowego? Bo wiesz na razie, to pokazałeś TYLKO tyle ile mi YT. Więc jak argumentów konkretnych nie masz, to wiedz, że błogosławieni którzy nie widzieli(uslyszeli) i uwierzyli, już dawno w tym świecie nie działa ?

Miałem w sumie 4-5 szt. Strixa 3080, wiem co słyszałem i to piszę, a Ty widziałeś Strixy na yotubie wiec sobie daruj i się nie ośmieszaj. 

Edytowane przez Griszah

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, Griszah napisał:

Miałem w sumie 4-5 szt. Strixa 3080, wiem co słyszałem i to piszę, a Ty widziałeś Strixy na yotubie wiec sobie daruj. 

A ja miałem po 5 szt 3080 i 3090 i wiem co słyszałem, więc sobie daruj. Koniec.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, AndrzejTrg napisał:

A ja miałem po 5 szt 3080 i 3090 i wiem co słyszałem, więc sobie daruj. Koniec.

na youtobie miałeś

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, Griszah napisał:

na youtobie miałeś

Przepraszam Panie Barciaku Większy(Galleria mellonella) ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie to samo. Ta sama karta. Tzn ciężko określić czy w większym czy w mniejszym stopniu bo to kwestia jak przykładasz mikrofon do karty. Na Corsair RM1000 tak samo jak na nowym Dark Power Pro 12. Mam nawet puszczony każdy PCI-e na osobnej linii z zasilacza. Absurdalne pieniądze za kartę a tu takie uwstecznienie. Ogólnie może nie powinno ale spłynął mi ten temat. Podobnie było z Corsair H150i cappelix. Nowe pompy 2x głośniejsze niż w starej serii. Uwsteczniamy się technologicznie płacąc za to 3x więcej ... Faktem jest, że zostawiając tak temat przyczyniamy się do takich sytuacji w przyszłości ale szczerze chyba jestem już stary i po prostu macham ręką na to :(

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, RuFiK napisał:

U mnie to samo. Ta sama karta. Tzn ciężko określić czy w większym czy w mniejszym stopniu bo to kwestia jak przykładasz mikrofon do karty. Na Corsair RM1000 tak samo jak na nowym Dark Power Pro 12. Mam nawet puszczony każdy PCI-e na osobnej linii z zasilacza. Absurdalne pieniądze za kartę a tu takie uwstecznienie. Ogólnie może nie powinno ale spłynął mi ten temat. Podobnie było z Corsair H150i cappelix. Nowe pompy 2x głośniejsze niż w starej serii. Uwsteczniamy się technologicznie płacąc za to 3x więcej ... Faktem jest, że zostawiając tak temat przyczyniamy się do takich sytuacji w przyszłości ale szczerze chyba jestem już stary i po prostu macham ręką na to :(

UV do ok. 0,875V mocno pomaga ale nie zawsze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę pomoże, ale to co wrzucił autor, to już jest prawdziwy jazgot i zejście nawet do 0,7 pewnie nie wystarczyłoby.

Dla mnie zwrot. 

• Like 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, kowallosu napisał:

Trochę pomoże, ale to co wrzucił autor, to już jest prawdziwy jazgot i zejście nawet do 0,7 pewnie nie wystarczyłoby.

Dla mnie zwrot. 

Jeśli ktoś szuka dużego chłodnego klocka to już lepszy Suprim X - mniejsza szansa na uciążliwe cewki 

Edytowane przez Griszah
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrobilem uv karty i dalem locka na 120 fps (gram w 4k) i praktycznie cewek nie slychac. Poki co sprobuje ja wygrzac na boost i potem zadecyduje czy wysylac na gware. Pewnie i tak nie stwierdza problemu, a nie usmiecha mi sie czekac miesiac bez karty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi