Skocz do zawartości
Phoenix.

God of War na PC

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki, właśnie mi przypomniałeś. No to racja też na nich szedłem mimo, że nie nie miałem odpowiedniego sprzętu. :E   ale to jest dodatkowe wyzwanie, nie trzeba tego robić w tej grze.  Grając główną ścieżką fabularną nie trafi się na nich, tak samo jak na walkirie. 

Edytowane przez Jaycob

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
49 minut temu, Jaycob napisał:

GoW 2018 to imo także "slasher". 

No widzę tam fascynację soulslike. A i to machanie siekierą, no niech idzie rąbać drewno na, podpałkę, kratos mocno zdziadział. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Później legendarne ostrza także wracają także jak nie chcesz to nie musisz używać siekiery. 

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszyscy się starzeją :cry:@JaycobGrałem w to tak dawno temu że nie pamiętam czy podczas normalnej gry można było trafić na przeciwników z czaszkami, wiem że były chyba trzy kolory przeciwników, czerwony, czyli normalne moby do tłuczenia, i elity które miały żółty i fioletowy pasek, i chyba te ostatnie powyżej twojego levelu miały czaszki. 

• Sad 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja sobie nie przypominam przeciwników z czachami w "normalnej grze". Nic nie trzeba tutaj grindować jak nie chce się robić dodatkowych wyzwań i zdobywać lepszy sprzęt. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 minuty temu, Jaycob napisał:

Później legendarne ostrza także wracają także jak nie chcesz to nie musisz używać siekiery. 

Są ale ta kamera mi nie podeszła, walka, jakaś drętwa się wydawała, tj. może bardziej nie pasująca do tej serii. A, i zapomniałem o typie z lodówką na plerach w 5 kolorach. Może teraz będzie więcej sub bossów. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak pamiętam zabiłem jedną Walkirię i tyle, na resztę nie polowałem, wyzwania na czas też zrobiłem do pewnego momentu, resztę odpuściłem, najważniejsze było przejść fabułę i w miarę się uzbroić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 31.10.2022 o 18:15, *** ChOpLaCz *** napisał:

Dasz jakiś link? 

BTW. IMO GoWR jest przykładem na gównianość - albo devów (raczej), albo samego PS5.
GOWR - jak dla mnie PC lamera - jest kontynuacją GOW, ot - ciut fajniejszy GOW.

Nie zabija "różnicami", ale... czy przypadkiem PS5 nie jest x kilka (10?) wydajniejsze od PS4?
W grach tego niestety nie widać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 31.10.2022 o 22:03, *** ChOpLaCz *** napisał:

Spoko.
Czekam i na jedno i na drugie i na TLOU ;)
Uważam, że (ex) exy ;) z ps jednak wymiatają.
Póki co, żadem nie nie zawiódł.

God of War Ragnarok ma lepsze questy niż Wiedźmin 3? Twórcy nie ukrywają: taki był nasz cel https://www.eurogamer.pl/god-of-war-ragnarok-ma-lepsze-questy-niz-wiedzmin-3-tworcy-nie-ukrywaja-taki-by-nasz-cel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 3.11.2022 o 13:32, lpcl napisał:

Ale chyba wolałbym jednak egipski klimaty.

Możliwe, że będzie egipski klimat później. 

Cory sam mówił o tym:

Wycięta scenka. 

Bogowie mogli by wyglądać np. tak:

Anibus

HD-wallpaper-anubis-1-egypt-god.jpg

Apep:

7250a01eafb2b808b891c4ce1875d589fcb44f45

Horus

be96c85b-c5cb-4ff8-a613-f514632ce8c0.jpg

14 minut temu, azgan napisał:

God of War Ragnarok ma lepsze questy niż Wiedźmin 3? Twórcy nie ukrywają: taki był nasz cel https://www.eurogamer.pl/god-of-war-ragnarok-ma-lepsze-questy-niz-wiedzmin-3-tworcy-nie-ukrywaja-taki-by-nasz-cel

Nie wierzę w to. RPG questów imo nie można porównać do tego "akcyjniaka". 

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym tempie to w tym egipcie kratos na wózku inwalidzkim będzie popylał. Może jakiś reboot by się przydał, bo teraz to wygląda jakby synalek miał przejąć schedę. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Cytat

God of War Ragnarok has finally dethroned The Witcher 3 with the best side quests I’ve played in an adventure game. The game’s coolest fights, most heartfelt stories and grandest areas are in the side quests. Do not skip them.

Niedługo się przekonamy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 5.11.2022 o 11:31, Jaycob napisał:

Nie wierzę w to. RPG questów imo nie można porównać do tego "akcyjniaka". 

Obejrzałem kilka recenzji i wynika z nich że jednak jest 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawiam się czy czekać na wersję PC, czy brać na PS4 Pro, którego chłodzenie podobno rozpędza się jak odrzutowiec ? (tak było przy poprzedniej części ?)

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, .PaVLo. napisał:

Zastanawiam się czy czekać na wersję PC, czy brać na PS4 Pro, którego chłodzenie podobno rozpędza się jak odrzutowiec ? (tak było przy poprzedniej części ?)

Załóż Headset i po problemie.

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
45 minut temu, ombre070 napisał:

Tak też grałem w "jedynkę", bo nie dało się sluchać tego szumu, zwłaszcza jak konsola stoi przy monitorze ?

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, .PaVLo. napisał:

2 godziny temu, ombre070 napisał:

Godzinę temu, .PaVLo. napisał:

Tak też grałem w "jedynkę", bo nie dało się sluchać tego szumu, zwłaszcza jak konsola stoi przy monitorze ?

:E

ale ograć można chociaż z pewnością na PS5 byłby większy komfort 

• Haha 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 3.11.2022 o 15:08, Reddzik napisał:

Jak pamiętam zabiłem jedną Walkirię i tyle, na resztę nie polowałem, wyzwania na czas też zrobiłem do pewnego momentu, resztę odpuściłem, najważniejsze było przejść fabułę i w miarę się uzbroić.

Gracz pokonał najtrudniejszego bossa God of War w 13 sekund. Wystarczyło poświęcić 1000 godzin na ćwiczenia https://www.eurogamer.pl/gracz-pokona-najtrudniejszego-bossa-god-of-war-w-13-sekund

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 7.11.2022 o 21:54, azgan napisał:

Gracz pokonał najtrudniejszego bossa God of War w 13 sekund. Wystarczyło poświęcić 1000 godzin na ćwiczenia https://www.eurogamer.pl/gracz-pokona-najtrudniejszego-bossa-god-of-war-w-13-sekund

To jeszcze nic, zobacz to, walka trwała  5 godzin  :szczerbaty:    https://www.youtube.com/watch?v=dppLUIY5Y5I&t=2s

• Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie do konca , filmik trwa 5 godzin. Gosc na poczatku walczy jeszcze z inna Walkiria a potem kilkanascie razy ginie. Sama walka gdzie pokonuje bossa bez zgonu trwa ok 35min. Ale i tak szacun za wytrwalosc bo ja przy krolowej juz mialem cala fabule za soba zeby sie przykoksowac a i tak po paru godzinach  meczarni w tej walce wspomoglem sie trainerem:( ehh juz nie ta cierpliwosc co kiedyś:p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, raven92 napisał:

Ja pierdziele to juz trzeba byc zboczencem fetyszysta zwyrolem totalnym :E podziwiam za checi takich ludzi 

Suma by szybciej w pojedynkę z wody wyciągnął.  ;)

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi