Przyszedłem tu sobie znowu na mały rant czy inna tyrade
W związku z obecną sytuacją Diablo 4 gdzie wylewają się na tą grę takie pomyje to czasami wrzucam tu i ówdzie komentarz, że gra jest lepsza od D3 jakie było na premierę w 2012 roku i pytam się czy ludzie pozapominali i gdzie byli wtedy hejterzy. Jeden z użytkowników tego forum napisał, że może byli zbyt młodzi żeby to pamiętać i kurde dzisiaj jeden z youtuberów prowadzących kanał o D4 odpisał, że on nie pamięta bo miał 13 lat jak diablo 3 wyszło.
Kurde czy ja jestem tak stary (rocznik '90)? Dla mnie odległe czasy to jest premiera diablo 2 jak miałem 10 lat i nagle się stykam z tym, że ktoś był dzieckiem jak wyszło diablo 3 albo, że jego pierwsze herosy to była 5 część. Dziwne uczucie powiem wam.
No ale skłoniło mnie to do pewnej refleksji też, powiedzmy przy porównaniu tego hejtu jaki się wylewa na diablo 4 w porównaniu na diablo 3. Czy to nie znaczy, że obecne pokolenie graczy ma w sobie więcej jadu i zawiści? Człowiek teraz czyta o nowych grach komentarze to tam jest tyle nienawiści, że dramat. Przecież powiedzmy te 10-12 lat no był jakiś hate w internecie ale nikt mi nie powie, że było to na taką skalę jak obecnie.
Mam takie pytanie do znawców tematu, Rosja oferuje swoim żołnierzom którzy biorą udział w wojnie napastniczej pensje , nagrody , ubezpieczenia, mieszkania itd
Co oferuje Ukraina dla swoich żołnierzy i ludzi którzy pomagają na różne sposoby powstrzymać ruskiego najeźdźcę czy ktoś dostał już tam jakieś nadania ziemskie , mieszkania , zakłady itd ?
Rozmawiam z Ukraińcami którzy uciekli do Polski głównie dzięki łapówką i część z nich brała udział w wojnie i nie słyszałem od nich żeby coś dostali w zamian za swoje poświęcenie i służbę, natomiast słyszałem od nich tylko o ogromnej korupcji urzędników państwowych i wysoko postawionych wojskowych i polityków którzy kradną na potęgę i dorabiają się na krzywdzie własnych rodaków , ile oligarchowie przeznaczyli na powstrzymanie najeźdźcy?
Wypowiedzą się znawcy tematu ?
Jeśli akceptujesz dwa monitory i masz miejsce to jasne, u mnie był z tym problem i zaryzykowałem z WOLED. Dam znać po pewnym czasie czy od pracy się wypala i są efekty.
Z drugiej strony miniled w SDR bez local dimming też się sprawdzi, do grania/filmów HDR i local dimming, tylko na Xiaomi chyba trzeba przełączać ręcznie, słabo.