Skocz do zawartości
Tombycz

Intel Raptor Lake / Meteor Lake - 14 generacja

Rekomendowane odpowiedzi

Efekt dużej ilości mefedronu. Polecam spróbować. Człowiek zaczyna dostrzegać wady Intela. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
45 minut temu, PiPoLiNiO napisał:

W ogóle gadka jaki to jestem pechowy, jakie to niemożliwe i to całe bla bla bla bo 17 procków nie działało. No nie działało. To są fakty. 

Kupiłem 1 procek AMD i działa sobie LEGANCKO i to też jest fakt. 

Co trzeba mieć w głowie żeby wyjść z założenia , że jak gość miał 3-4 sztuki i mu nie działają to faktycznie coś jest nie tak, ale jak miał 17 to już nie możliwe. Tylko idiota może posłużyć się taką retoryką 🙃

Czemu powtarzasz te kłamstwa, że 17 procesorów ci nie działało?

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tu widze, że Choroszcz puka coraz bliżej dla niektórych.

• Sad 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, SebastianFM napisał:

Czemu powtarzasz te kłamstwa, że 17 procesorów ci nie działało?

No i teraz dochodzimy do tego, że jakiś no name z forum, wie lepiej co mi działało, a co nie działało na podstawie swoich urojeń albo postów które sobie interpretuje jak chce, dodając do nich własne teorie :) Dobra, biorę przykład z @rybek i Ciebie też dodaje do ignorowanych. Pozdro 

• Confused 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Ten temat powinien być zamknięty na jakiś czas ale mod chyba śpi. Nie dość, że od dłuższego czasu ta dyskusja to ciągłe powielanie tego samego to te personalne wycieczki są już zwyczajnie nudne.

Edytowane przez bourne2008
  • Upvote 6

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się :) Zwłaszcza, że po co komu temat o generacji która w całości padnie 😎

• Haha 1
  • Confused 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobry temat: z pośmiewiska powoli już robi się rynsztok. Na trzeźwo nie da się tego czytać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
21 minut temu, PiPoLiNiO napisał:

No i teraz dochodzimy do tego, że jakiś no name z forum, wie lepiej co mi działało, a co nie działało na podstawie swoich urojeń albo postów które sobie interpretuje jak chce, dodając do nich własne teorie :) Dobra, biorę przykład z @rybek i Ciebie też dodaje do ignorowanych. Pozdro 

To ty masz urojenia a nie ja. W tych twoich odpowiedziach, które ostatnio zacytowałem, nie ma żadnego pola do intetpretacji. Pisałeś dokładnie co ci działało a co nie. Część procesorów wymieniałeś tylko ze względu na to, że kontroler pamięci nie pozwalał na skrajnie wysokie OC pamięci DDR5.

Czemu nazywasz mnie noname? Wiem co ci działało a co nie, ponieważ sam mi o tym pisałeś w prywatnych wiadomościach, m. in. o przedostatnim procesorze Intel, i7-14700K, który zdegradowałeś poborem mocy ponad 300 W.

Edytowane przez SebastianFM
  • Haha 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
45 minut temu, andrzej1971 napisał:

UWIELBIAM swojego intela i będę go bronił do krwi ostatniej.  Irytujące jest to że najbardziej po procesorach 13 i 14 generacji jadą ludzie którzy mają ryśki.

Mnie znów bardzo śmieszy, że użytkownicy tych CPU (oczywiście nie wszyscy) bardzo personalnie odbierają to jechanie :D

• Like 1
  • Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 minut temu, SebastianFM napisał:

To ty masz urojenia a nie ja. W tych twoich odpowiedziach, które ostatnio zacytowałem, nie ma żadnego pola do intetpretacji. Pisałeś dokładnie co ci działało a co nie. Część procesorów wymieniałeś tylko ze względu na to, że kontroler pamięci nie pozwalał na skrajnie wysokie OC pamięci DDR5.

Co Ty gadasz, przecież Pipolinio nie może się mylić, że 100% jest wadliwych :E

• Haha 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@PiPoLiNiOtak mi przypomniał teraz @SebastianFM i coś faktycznie z początków 14gen mi się kojarzy, że wymieniałeś CPU jak rękawiczki bo nie robiły wysokiego zegara dla pamięci :hmm:

• Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
8 minut temu, krzysiak napisał:

Mnie znów bardzo śmieszy, że użytkownicy tych CPU (oczywiście nie wszyscy) bardzo personalnie odbierają to jechanie :D

Dokładnie i mają jeszcze klapki na oczach, że nic się w temacie na świecie nie dzieje, ale dzieję się tylko z innego powodu. Mnie z jednej strony to śmieszy, ale z drugiej nie, powtarzał się już nie będę. Po prostu niektórych ignoruję. Lipton nie ma w polecanych tych procesorów, pewnie X-kom dał znać, żeby ich nie polecać nie chcą się bujać z dużą ilością reklamacji, zrobili promocję to i7 czy i9 też nie ma. Zrobili za to na 7800X3D.

Edytowane przez ZiOLONwE
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, krzysiak napisał:

@PiPoLiNiOtak mi przypomniał teraz @SebastianFM i coś faktycznie z początków 14gen mi się kojarzy, że wymieniałeś CPU jak rękawiczki bo nie robiły wysokiego zegara dla pamięci :hmm:

Tak. To też był problem. Tylko niektórzy nie rozumieją, że te 2 problemy występowały razem. Raz, że ram nie ogarniał, dwa był błąd shader od procka :)

• Like 1
  • Confused 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
5 minut temu, ZiOLONwE napisał:

Dokładnie i mają jeszcze klapki na oczach, że nic się w temacie na świecie nie dzieje, ale dzieję się tylko z innego powodu. Mnie z jednej strony to śmieszy, ale z drugiej nie, powtarzał się już nie będę. Po prostu niektórych ignoruję. Lipton nie ma w polecanych tych procesorów, pewnie X-kom dał znać, żeby ich nie polecać nie chcą się bujać z dużą ilością reklamacji, zrobili promocję to i7 czy i9 też nie ma. Zrobili za to na 7800X3D.

Czy sprzedaz G4M3Ra zostala wstrzymana? Czy odmawiaja skladania indywidualek na Intelu? Nie, x-kom z decyzja Piotrka nie ma nic wspolnego. Ale ja z tej grupy specjalnej i urojonej, nie znam sie :)

Edytowane przez rybek
  • Like 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ZiOLONwEwydaje mi się że herbata czy czarno-biały sami z siebie te decyzje podjęli, po co ma się za nimi później ciągnąć smród, że polecali potencjalnie wadliwy sprzęt?

• Like 1
  • Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Ok, ok, to tylko przypuszczenie moje było, dla sklepu też może nie być dobra sytuacja, klienci w razie kłopotów mogą wyskakiwać z rękojmią i zwrot $, zresztą jak u mnie coś zacznie się odwalać to sam będę składał reklamację z tytułu rękojmi.

Edytowane przez ZiOLONwE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie do tych normalnych od ryśków a zwłaszcza tych od 7950x3d a dodatkowo mają jeszcze rtx 4080s. Możecie podać mi wyniki z r23 single oraz mult a także 3dm time spy dx12?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, ZiOLONwE napisał:

Ok, ok, to tylko przypuszczenie moje było, dla sklepu też może nie być dobra sytuacja, klienci w razie kłopotów mogą wyskakiwać z rękojmią i zwrot $. 

No właśnie błędny mikrokod który degradował procki i oksydacja czy to już nie podpada pod wady ukryte?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 minut temu, PiPoLiNiO napisał:

Tak. To też był problem. Tylko niektórzy nie rozumieją, że te 2 problemy występowały razem. Raz, że ram nie ogarniał, dwa był błąd shader od procka :)

Teraz tak twierdzisz, kiedyś twierdziłeś inaczej, także ten tego... ;)

• Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

@JuanDeagle - tego nie wiem, ale nikt nie informował przed zakupem, o jakiś super wytycznych co do ustawień(powinien działać bez ingerencji użytkownika ) czy o oksydacji. Tylko "My" jeśli kupowaliśmy procki w sklepach xyz, to rękojmie możemy składać w sklepie w którym kupiliśmy, a ile jeszcze firm jest po drodze to nie wiem.  

Edytowane przez ZiOLONwE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda, że temat o ZEN5 nie cieszy się takim zainteresowaniem. 😁

Nawet 15gen została w cieniu. 😂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O czym tam pisać, jak nic się nie dzieje? :lol2:

Ale jeszcze chwila i temat ożyje :E

• Haha 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
33 minuty temu, ZiOLONwE napisał:

Ok, ok, to tylko przypuszczenie moje było, dla sklepu też może nie być dobra sytuacja, klienci w razie kłopotów mogą wyskakiwać z rękojmią i zwrot $, zresztą jak u mnie coś zacznie się odwalać to sam będę składał reklamację z tytułu rękojmi.

Ty chyba sie wczoraj o tym sklepie dowiedziales :D Logiki postepowania ja bym u nich nie szukal, nie bez powodu sie ewakuowalem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
42 minuty temu, PiPoLiNiO napisał:

Z tamtego okresu zakodowało mi się tylko, że chodziło o pamięci... ale może i też pisałeś o shaderach. Nie wiem, ale i też nie chce mi się teraz cofać w temacie i szukać postów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, krzysiak napisał:

Z tamtego okresu zakodowało mi się tylko, że chodziło o pamięci... ale może i też pisałeś o shaderach. Nie wiem, ale i też nie chce mi się teraz cofać w temacie i szukać postów.

O shaderach to on pisał dopiero po tym, jak już zdegradował danego procka. 🙂

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi