To u mnie delikatnie lepiej, pewnie przez duża obudowę, bo nigdy nie przekroczyłem 80 stopni w CB23, mam 79-80 i trzyma równo 4450MHz. Teraz nawet jeszcze mniej, bo jesień przyszła i moje upragnione 19 stopni w pokoju nastało
Ja mam w 90% gier singiel player w które gram okolice 50+/60+ stopni. Ale podczas budowania shaderów to jak w CB23 pod 80 skoczy, to samo Battlefield w którego nie gram, ale testowałem, bo słyszałem, że tak jest i widać, że Frostbite tak ciśnie, bo to samo było w Need for Speed. Na pewno wiele gier jeszcze by się znalazło, ale 3/4 gier singiel player AAA, które wychodzi to mam jak poniżej. Na pewno u Ciebie 4090 jak poleci w mało przewiewnej budzie to też robi spora różnice. Ja nigdy nie miałem AIO i powiem szczerze z sentymentu tak lubię chłodzenia powietrzne, że jakbym składał nową platformę to bym sobie chyba tą najnowszą Noctue NH-D15 G2 kupił Ale stary Grandis też się dobrze trzyma, bo widziałem jak nie jedna osoba w CB miała na sporym AIO praktycznie takie same.