Tu już są różne idee na konfiguracje. Wg mnie najlepiej zostawić AIO na górze i żeby wentyle wyciągały powietrze ze środka budy, a wentyle z dołu i boku zaciągały świeże powietrze.
Same hz to malutkie różnice jeśli chodzi o wyświetlacz. To GPU czy CPU będzie cisnąć bez locka fps.
A w wyświetlaczach to właśnie wysoka jasność najwięcej ciągnie. Można grać w SDR na niskiej jasności Mój 42" 120hz oled jak dobrze pamiętam ~30-35W wtedy bierze
A w HDR też można jasność przykręcić. Ja jak gram sesje godzinami w BG3 to nie jestem w stanie na 100% jasności HDR lecieć tak godzinami bo mi gały wypala Więc ustawiam i kalibruję pod ~50% jasności HDR.
Ja też niedługo zacznę BG3, ale od nowa, choć save'a mam na poziomie wejścia do 3 aktu.
Mój save był tak zabugowany, że żaden patch go nie naprawi. W Wieśku 3 miałem to samo, musiałem zaczynać od nowa, po ponad 30 zainwestowanych godzinach (game-breaking bug na Skellige, patch go naprawił ale trzeba było grać od początku).
Oferta fajna za 299zł https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/podzespoly-komputerowe/obudowy/obudowa-corsair-4000d-airflow?ceneo_spo=false&ceneo_cid=efd1be29-9fcd-dda2-c1da-9c0d2dc1c23b