Hej, jak pisałem: latam na DCS, MSFS, czasem Crusader Kings 3, Horizon zero dawn, HL:Alyx, Stellaris, Elden Ring, Everspace 2, Star Wars Squadrons.
Celuję w 4K, ew. 1440P.
Everspace2 z dlss, Elden ring itp w 4k chodzą OK. HZD - nawet daje radę w 4K, ew 1440P. Tytuły od Paradoxu - wiadomo, że pójdą na 4k.
DCS i MSFS na VR. DCS po przejściu na OPEN XR daje radę na Pixel Density 1.0 na medium. Msfs - czekam na DLSS, bo tu wiadomo jak jest, dość słabo.
Grafa: 3070 TI
MB: Asus tuf Gaming x570 PLUS
VR: Reverb G2
Sferis: super cena, ale jak pisałem mam 400 zł do odbioru w RTV Euro Agd i mogę z tego skorzystać, dlatego tego sklepu się trzymam. Do Sferis nie mam takiego upustu.
Po prostu nie wiem czy warto dopłacać do X, skoro na 5800X3D raczej nie uzbieram, a znowu płacić extra za te 200 Mhz, które w teorii wykręcę... stąd moje pytanie.
Czy ktoś widział w necie np. jakieś wrażenia z overclockingu 5600 itp itd... ew. kiedy na taki zakup się przygotować jak za rogiem jest AM5, a nie widzi mi się wymiana całej platformy, tym bardziej obecnie, gdzie to nowa platforma i może być z tym różnie.
THX za pomoc.
Dzisiaj napływają do na Ukraińcy, a za dwie dekady będą napływać emigranci klimatyczni z dzisiaj ciepłych, a, kiedyś zbyt ciepłych krajów. IMO inwestycja a w mieszkanie w dużym mieście jest niezagrożona. A nawet jeśli miałoby coś się zmienić - to będzie powolny proces, więc przez x lat taka inwestycja będzie świetnie trzymać wartość plus zarabiać na wynajmie, a w odpowiednim momencie zawsze można sprzedać. Mieszkanie nie jebną z dnia na dzień o naście procent.
To jest jakaś dodatkowa ochrona po za AV, żeby zabezpieczyć swój komputer przed takimi wirusami, które nie były użyte w dziczy?
Po za tym jakbym niby mogła złapać takiego wirusa, skoro nie pobieram i nie otwieram żadnych plików typu .exe? A w nich słyszałam, że są kejlogery i inne syfy.
No dobra, to skoro np. bałabym się, że jakiś serwer VPNa zostanie kiedyś shakowany to mogłabym teoretycznie połączyć się najpierw z proxy, a póżniej z VPN i finito Chyba mało prawdopodobne, że ktoś shakowałby obie.
Czyli będąc na stronie https jestem bezpieczna? niż jakby to było w przypadku http?