Monitor jest plug&play. TV nie każdy bezproblemowo działa z PC, do tego trzeba przestawić kilka opcji, skonfigurować dodatkowy soft, żeby się włączał/wyłączał razem z komputerem, dokupić kabel HDMI bo przeważnie nie ma w zestawie a displayport brak. Oraz doinwestować w uchwyt Vesa jeśli chcesz mieć jakieś możliwości regulacji położenia ekranu, bo telewizory mają nieruchome podstawki.
Ale cena za metr kwadratowy powierzchni jest po stronie TV
Samo nalezenie do organizacji zachodnich nie zmieni faktu ze ukry mentalnie to praktycznie ruscy. Sami widzimy jak sie zachowuja i nowa afera z grozbami smerci dla lokalnych wlodarzy godzacych sie na strajki przeciw ukrom czy grozenie smiercia rodzinom Slowakow ktorzy chcieli strajkowac to tylko dowod na to ze ukry to dokladnie to samo co ruskie.
Jest mentalnie roznica miedzy Polakami a ukrami, i jest to na pewno o wiele wieksza roznica niz miedzy Polakiem a Niemcy, a ukrem a Ruskim. Dokladnie ta sama mentalnosc bestialstwa i glupoty. Najwazniejsze dej dej dej.
Jemu nie chodzi o sam wynik glosowania, a fakt ze do glosowania moglo dojsc. Czy kaczory by nie chcialy tego glosowania? Ciezko stwierdzic. Karakany jak i tuski mysle ze dosc podobnie mysla takze sadze ze z nimi wtedy u wladzy tez Polska by weszla do NATO/EU.
Mam komputer HP Prodesk 600 G3 z procesorem i3 7100. Dodatkowo kupiłem opcjonalny port HDMI w celu przecyłania audo True HD do amplitunera. Wszystko było dobrze, dopóki oglądałem wszystko w 1080p, jako odtwarzacz używam Kodi na windows 10. W tym tygodniu zmieniłem telewizor na TCL 55C805, mam jeszcze amplituner Denon X2200W. Niestety pojawił się problem z odtwarzaniem filmów 4k HEVC 10 bit. W sumie to nie wiem nawet czy 8 bit działa. Na TV wszystko działa, ale wiadomo, że dźwięk lipa, więc do tego mam X2200W. Telewizor ma nawet HDMI earc, niestety, amplituner tylko stare arc, więc True HD czy DTS HD odpadają. Musiałbym wymienić amplituner, a nie chcę tego robić z tego powodu.
Z HP Prodesk HD audio ładnie działało na amplitunerze, niestety nie odpalają filmy 4K, Ekran gaśnie, dopóki nie wyłączę filmu, wtedy wraca menu kodi.
i3 7100 to Kaby Lake, więc chyba powinno odpalić 4k HEVC 10 bit, łącznie z HDR10 i Dolby Vision. Ten model miał HDMI jako opcjonalny port podłączany do płyty głównej. Mam to HDMI i 1080p działa OK, łącznie z Dolby True HD i DTS HD. System windows 10, odtwarzacz Kodi. Na linuksie nie mogłem ogarnąć HD audio.Niestety nie wiem jaki to port, czy 1.4 czy 2.0. Można to jakoś sprawdzić?
Pytanie, czy to wina HDMI? Może to moje jest tylko 1.4, a do HDR wymagane jest chyba 2.0? A może to tylko wina kabla HDMI? A może Kaby lake nie obsługuje jednak Dolby vision i HDR 10?