@Stjepan666Nagranie albumu nie wymaga zaangażowania dużej ilości osób, można to w ciągu tygodnia zrobić, artyści mogą grać koncerty i z tego się otrzymywać, nie muszą non stop wydawać albumów, nawet to nie jest wskazane. Wszystko zależy też od kontraktu, niektórzy artyści po 20 latach mają jeszcze jakiś zaległy album do nagrania dla danej wytworni, nie wspominając że są praktycznie niewolnikami i nic nie mogą zrobić bez zgody z góry. Dla takiego przeciętnego artysty z chusteczkowym 360 kontraktem, to nie wiem czy nie jest lepiej w gamedevie, trzeba crunchować, ale w każdej chwili możesz odejść. W muzyce to wytwórnia rozdaje karty, maja prawa do wszystkiego, i mogą cie skutecznie zablokować, odsunąć od zarabiania i robienia muzyki.
Hej,
planuję zmienić monitor na 27'' (przesiadka z 10 letniego 24'' LG 23EA63) . Zastosowanie to prace biurowe (word/przeglądarka) oraz - nie mniej - gry. Zainteresowały mnie głównie dwa modele:
a) Iiyama GB2770QSU-B5
b) GIGABYTE M27Q - w rewizji 1 lub 2 (obie rewizje są chyba dostępne z tego co widziałem (?)
Zależy mi na dobrym obrazie (przez co rozumiem m.in. jak najmniejszy bleeding, dobrą czerń, ładne barwy) oraz na jak najmniejszym męczeniu oczów/ochronie oczów (prawdopodobnie jeden i drugi działa na oczy tak samo, ale wskazać mi nie zaszkodzi :D). Który byście z tych dwóch wskazali? W przypadku gigabyte czym różnią się rewizje? A może jeszcze jakiś inny monitor byście polecali w cenie do tych ~1500?
No a jak, skoro developer nie zna własnych możliwości to o czym tu mówić jak niekompetencji ?
Jak się buduje domki jednorodzinne to się nie rzucasz nagle na budowę wieżowca tylko dlatego ze ktoś ci zielonymi zamachał przed nosem.
Thermalright pa120 bardzo fajnie sobie radzi z 13600kf, w syntetykach nawet jest B.dobrze. fakt sztuka bardzo dobra, niski vid. Oc 1.2v 5.4ghz 4.2ghz ecore, ring 46x na alf2 mam niespełna 70* w r23 na tej i5. 25* w pokoju .
Niebawem będę wiedział, jak sobie alf2 radzi z 13700k