Skocz do zawartości
Janek Karasko

Problem z komputerem, czarny ekran, uszkodzony Rtx?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, posiadam problem, w którym egran gaśnie po włączeniu programu, brak sygnału, trzeba włączać pc od nowa. Czasami ekran wyłącza się po 5 min od włączenia, a czasami nawet po kilku godzinach użytkowania komputera. Aktualizowalem sterowniki, zmieniałem kabel, instalowałem windows od nowa, przejrzałem dużo poradników, widziałem że niektórzy też tak mają, ale niestety nic nie pomaga. Bardzo proszę o pomoc. 

Specyfikacja

I9 12900k, z690 Asus prime a, ddr5 trident z5 6000 cl36, Rtx 3080 Ti, zasilacz Seasonic 1000W Gold, chłodzenie be quiet silent loop 280mm.  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawet nie wiedziałem że seasonic znów ma problemy :> dopiero co ogarneli OCP na pierwszych wersjach focusa a tu znów głośno? :P 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki to program? Aktualny bios? Jaki jest błąd w raporcie windows?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym spróbował obniżyć jej taktowanie o jakieś 8% i sprawdzić czy problem nadal występuje bo mam identycznie w moim nigdy nie kręconym rx580.Karta po latach już chyba nie potrafi utrzymać fabrycznego taktowania 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Tematy

• Odpowiedzi

• duzo wyzszy numer wzgledem poprzednich 532.03 i waga sporo mniejsza niecale 700 mb przy poprzednich ponad 875 mb
    • https://www.money.pl/gospodarka/rzad-chce-przyspieszyc-z-inwestycjami-szykuje-sie-rewolucja-postanowienia-nie-bedzie-mozna-zaskarzyc-6903139590544000a.html Przy tym rządzie mnie chyba już nic nie zadziwi. Rząd chce przyspieszyć ważne inwestycje. Do Sejmu trafił projekt zmian w kilku ustawach. Jeżeli zostaną przegłosowane, to dla wybranych inwestycji nie trzeba już będzie zdobywać decyzji środowiskowej. Wystarczy postanowienie GDOŚ, którego nie będzie można zaskarżyć - donosi "Dziennik Gazeta Prawna". Ta ustawa cofa nas do epoki PRL. Wtedy budowało się mało, drogo, długo i źle, a władza wskazywała palcem, gdzie i co ma powstać. To też grozi kolejną awanturą na szczeblu Unii Europejskiej - mówi Robert Chwiałkowski z fundacji Dla Biebrzy, cytowany przez dziennik.
    • Nie wiem w co oni grali(mówię o tych co piszą o 35 godzinach), ale mi bez jakiegoś absolutnego ciśnienia, robiąc trochę pobocznych zadań aby wyrobić "renomę" cała kampania zajęła ~20 godzin. Pewnie nawet troszkę krócej.
    • współczuje ludziom ktory handlują telefonami wystawilem 6s plus-a za 150zł (srednio idą po 160-200zl) NIE DO NEGOCJACJI, NIE WYSYŁAM PRZEZ OLX, tylko przelew ponad 30oznych osob pisało połowa - czy pojdzie za 100zł, - wyleczyłem sie - nie odpisywalem nawet, jeden był wytrwały, przekonywał ze po tyle idą i co 3 dni pisał czy aktualne  i czy obnize duzo osob chciało tez kupic - wysyłkowo, po moim ok, "w takim razie prosze dodac wysyłke olx" - EPIC FACEPALM 5 osob chcialo kupic od reki, niestety ja nie mieszkam juz w krk i moglem dowieśc, - ale za 2 dni to juz zapozno, oni chca TU I TERAZ, a jak jechalem na nastepny dzien to ludziom nie pasują terminy, proponowalem dowoz pod dom bo mnie to i tak obojetne, to akurat nie mogą jeden gosc - WEZME na 100% tylko musi pan zarezerowac mi do poniedziałku (była sroda czy czwartek), to mówie ze rezerwacje to bezsensowna rzecz- bo jak bedzie kupiec i nie sprzedam bo rezerwacja, a w poniedazialek gosc mi powie ze jednak nie wezmie, to on sie odezwie w pon-  oczywiscie w poniedzialek juz nie zadzwonił w koncu ktos kupił dzis, chociaz nie bez komplikacji
    • Złapałem się za głowę jak zobaczyłem jaki jest pobór na moich ustawieniach w csgo -> 30-50watt, ~300fps, 1600x900  W wielu grach 4070Ti ciągnie średnio mniej niż poprzednia 3070 😮
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...