Skocz do zawartości
Mateusz2PL

Moja karta na allegro - dlaczego nie schodzi

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem jak było wcześniej ale najlepiej pudełko z kartą w 2 pudełko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, Killer85 napisał:

Ale jednak lepiej połączyć aby było taniej dla kupujących

Możesz zawsze dać standardową cenę dla kupującego, a 4 zeta dopłaty wziąć na swoją klatę. Przy pojedynczej sprzedaży za dwa czy czy koła żadna strata. Imo więcej warty będzie czas poświęcony na naukę, jak to zrobić. No chyba że ktoś zamierza sprzedawać więcej, to warto. Jedyny mankament jest taki, że kupującemu na Allegro nie pojawi się automatycznie link do śledzenia paczki i trzeba będzie mu go wysłać ręcznie w wiadomości.

5 minut temu, Mateusz2PL napisał:

Jak dodać więcej niż jedna metoda dostawy?

Musisz edytować lub stworzyć cennik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedno zdanie

unikaj takich połaczen słownych  "prawie nowa " ,"mało używana" ,"nigdy nie kopała" to sa wrecz irytujace opisy ktore bardziej rodzą pomysły ze cos mozesz kombinowac i  wychodza gorzej niz bys chcial(choc faktycznie mozesz miec dobre intencje i tak jest )

Edytowane przez Kubaś_30

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Karister napisał:

Możesz zawsze dać standardową cenę dla kupującego, a 4 zeta dopłaty wziąć na swoją klatę. Przy pojedynczej sprzedaży za dwa czy czy koła żadna strata. Imo więcej warty będzie czas poświęcony na naukę, jak to zrobić. No chyba że ktoś zamierza sprzedawać więcej, to warto. Jedyny mankament jest taki, że kupującemu na Allegro nie pojawi się automatycznie link do śledzenia paczki i trzeba będzie mu go wysłać ręcznie w wiadomości.

Można i tak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, Kubaś_30 napisał:

Jedno zdanie

unikaj takich połaczen słownych  "prawie nowa " ,"mało używana" ,"nigdy nie kopała" to sa wrecz irytujace opisy ktore bardziej rodzą pomysły ze cos mozesz kombinowac i  wychodza gorzej niz bys chcial(choc faktycznie mozesz miec dobre intencje i tak jest )

To jak napisać, że była tylko w celu testów używana przez kilak godzin? I jak odsunac podejrzenie kopania kryptowalut?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Mateusz2PL napisał:

To jak napisać, że była tylko w celu testów używana przez kilak godzin? I jak odsunac podejrzenie kopania kryptowalut?

Lepiej nic nie pisać bo to i tak nie jest do zweryfikowania

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, Mateusz2PL napisał:

teraz w wypadku kart graficznych pewne elementy jak kopanie jest z góry zakladane i te podjrzenia zawsze będą

Ale po co piszesz ze karta wyglada jak nowa? A jak ma wygladac ? jakby jak pies wszemrał i zwrócił?..napisz jak jest. czyli ze karta ma stan faktyczny jak na zdjeciach i zgadzasz sie na ew mozliwosc dosłania kolejnych w razie watpliwosci

po co okladasz karte tym opakowaniem,jak byla uzywana to nie ma sensu robic takiego zdjecia .

widzisz ,dzis sam sukces allegro to spójny opis i zdjecia ,ale fakt ten dual to nie jest ani zbyt cichy i ani zby chłodny wiec moze rozbija sie to zwyczajnie  o cene.

Edytowane przez Kubaś_30

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze poprawiłem. Coś jeszcze? Wysyłka darmowa bo i tak 20 zł dziś to nic. Tez zalezy czy  ceny kryptowalut podskoczą do góry.

Edytowane przez Mateusz2PL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bieda wersja, to raz. Dwa kto chce kartę do grania nie będzie się pakował w bieda edyszyn czyli to co posiadasz. A opis że w celu testów czy innych pierdół była wykorzystywana dla kupującego nic nie znaczy, ja jak widzę opis na 3 strony i wylewanie swoich żalów itp itd odrazu taką ofertę olewam... Mało kto patrzy na karty poniżej 3060Ti , jakby to powiedzieć wielu uzna że to karta do wyświetlania pulpitu.

• Like 1
  • Haha 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chciałem opisać w jakim stanie jest karta. Dawniej sprzedawałem rtx 3070 to zeszły bardzo szybko w dobrej cenie. Pewnie górnicy kupili

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 godzin temu, Mateusz2PL napisał:

A podziękowania za dobre rady to gdzie?(karta się sprzedała jak widzę)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak swoja drogą sprzedaż 3060ki  ze stratą 5 stów po 3 miesiacach eksploatacji to dość dziwny pomysł ?

Edytowane przez Tomcat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 7.02.2022 o 18:58, Killer85 napisał:

A podziękowania za dobre rady to gdzie?(karta się sprzedała jak widzę)

Bóg zapłać.:lol2:

• Haha 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzicie myślałem ,ze hossa na kryptowalutach będzie trwac dłużej. W ubieglym roku rtxy 3070 zeszły szybko za dobra cenę. A teraz musiałem sprzedać za bardzo niską cenę. W ten sposób mam gigabyte rtx 3080 gaming oc To widać jak rynek kart jest nasycony. Na ogól mysle czy sprzedawać nie lepiej np: na olx. Na allegro ta prowizja jest ogromna a sprzedaż słaba. 340 zł prowizji dramat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Mateusz2PL napisał:

Widzicie myślałem ,ze hossa na kryptowalutach będzie trwac dłużej. W ubieglym roku rtxy 3070 zeszły szybko za dobra cenę. A teraz musiałem sprzedać za bardzo niską cenę. W ten sposób mam gigabyte rtx 3080 gaming oc To widać jak rynek kart jest nasycony. Na ogól mysle czy sprzedawać nie lepiej np: na olx. Na allegro ta prowizja jest ogromna a sprzedaż słaba. 340 zł prowizji dramat.

Ja na olx prędzej sprzedałem niż na allegro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 godzin temu, Mateusz2PL napisał:

Widzisz, trzeba umieć pisać opisy, a do tego Ci brakuje. U mnie wszystko schodzi jak chcę. Trzymam cenę, a jak nikt nie kupi, to obniżam. Nie targuję się i preferuję Allegro. Wsadzam do paczkomatu i mam święty spokój.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, tylko ,ze musiałem sprzedać za bardzo niską cene. rtx 3060ti za 3199 zł i darmowa wysyłka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
37 minut temu, Mateusz2PL napisał:

Tak, tylko ,ze musiałem sprzedać za bardzo niską cene. rtx 3060ti za 3199 zł i darmowa wysyłka.

Życie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 7.02.2022 o 07:56, AndrzejTrg napisał:

Bieda wersja, to raz. Dwa kto chce kartę do grania nie będzie się pakował w bieda edyszyn czyli to co posiadasz. A opis że w celu testów czy innych pierdół była wykorzystywana dla kupującego nic nie znaczy, ja jak widzę opis na 3 strony i wylewanie swoich żalów itp itd odrazu taką ofertę olewam... Mało kto patrzy na karty poniżej 3060Ti , jakby to powiedzieć wielu uzna że to karta do wyświetlania pulpitu.

eeee... ze jak ? troche sie pogubiles albo zyjesz w innym swiecie ? piatkowe melo zbyt weszlo ?🙄

aa dobra juz wiem .. zarabiacie tu po 10 000+ i faktycznie mozna miec pozneij takie zdania ale jednak wiekszosc zarabia mniej i mysli inaczej mi sie wydaje

Edytowane przez AdRjiaN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
25 minut temu, AdRjiaN napisał:

eeee... ze jak ? troche sie pogubiles albo zyjesz w innym swiecie ? piatkowe melo zbyt weszlo ?🙄

aa dobra juz wiem .. zarabiacie tu po 10 000+ i faktycznie mozna miec pozneij takie zdania ale jednak wiekszosc zarabia mniej i mysli inaczej mi sie wydaje

Ty nie wyczuwasz sarkazmu, i wypisujesz pierdoły, właśnie... cytując post z poniedziałku...kogo tu jak to ująłeś " melo"(slang nie powiem kogo) poniosło...tylko i wyłącznie Ciebie. Nie Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Opis przedmiotu jest bardzo słaby, a w sumie brak. Osobiście bałbym się od ciebie tę kartę Graficzną. Skopiuj ten tekst: Asus RTX 3060 V2 DUAL OC 12 GB GDDR6 i klej go wyszukiwarce na allegro, znajdziesz inne aukcje. Zobaczysz, że inni drożej wystawiają, ale ja bym wolał już drożej kupić, ponieważ tam jest wyczerpujący opis i zdecydowanie lepiej to wygląda. 2799 zł to  spora kasa. Oczywiście to jest tylko moje zdanie.

Edytowane przez tomdob

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Inni to wklejają specyfikacje karty itd. Mają dużo komentarzy i prawo do zwrotu 14 dni. Doradztwo techniczne itd. Ja sprzedajac na allegro tego nie mam. Plus wysyłka w 24h. Raz zamówilem u jednego allegrowicza gigabyte  rtx 3080 gaming oc 6150 zł, czekałem kilka dni na wysyłkę. Sprzedawca kłamał. mówił,ze musi jechac na statek. W miedzyczasie pojawiła sie lepsza oferta w morele o 100 zł taniej. Oczywiście nie mogłem żadać zwrotu pieniędzy, ale sprzedawca pod presją allegro sie ugiął.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi