Nie bardzo
Wystarczy odpalić fastsync i będzie malina. Jak jest zapas mocy to top płynność oraz input będzie przy włączonym scaline sync z 120fps na 60hz.
Ale są wyświetlacze, które słabo śmigają bez włączonego synchro od strony wyświetlacza to wtedy rzeczywiście w/w metody nie będą sprawować się dobrze.
@leven Skalowanie do 4k nic nie dało. Naturalnie wykorzystanie gpu się zwiększyło ale dalej nie jest do końca płynnie.
Sprawdzałem jeszcze w Quake Champions i jest płynnie ale tam jest ponad 300fps więc trudno żeby nie było.
Natomiast co do kolorów to mam ustawiony pełny zakres.
Nie no, kolorów nie chce podciągać. Lubię naturalne kolory.
@Kyle_PL Tak właśnie mam ustawione. Kolory jednak wydają się bardziej nasycone niż na poprzedniej karcie. Nie wiem co jest grane. Czy mi się coś przywidziało czy jednak było bardziej naturalnie. Chyba spróbuje jeszcze przełożyć kartę amd na próbę.
Tylko co z tym zużyciem w spoczynku. Mógłby ktoś zerknąć jak to wygląda na waszych 3060?
W prawdzie nie grywam ale wieksze wrażenie robi rozdziałka niż hyrce mówię o masie gierek nie wyczynowych ,na youtube melony przykładów gdzie ludzie grają 60hz ,75hz