To nie takie proste przeciez, nie ma jednego glisu co gracze preferuja. Oczywiscie sa dane popularnosci modow ale to dalej nie jest jeden wlasciwy glos.
Co by devsi nie zrobili, majac mozliwosc mody zawsze beda robione, tysiace/miliony fanow to nie to samo co grupa pracujaca dla studia.
Fakt ze jak mowisz sa proste opcje, i napewno te filtry powinny do takich nalezec bo sa koszmarne.
HP3 to ~1750,00 zł za komplet (2022 produkcja max);
Ze świeżych opon, ale już ~1950-2000,00 zł za komplet masz:
- Firestone WinterHawk 4 - niekoniecznie lepsze
- Hankook Evo3 (brak RS3 w tym rozmiarze)
- nowe Falkeny HS02 Pro - asymetryczny bieżnik, brak testów
- Uniroyal WinterExpert - bieżnik bliźniaczy z wielosezonowym Barum
A potem wchodzimy na pułap ~2100-2450,00 zł (w tym nowe Goodyear UG Performance 3)
Stąd po prostu HP3 cena / jakość / hałas są najbardziej opłacalne.
Kupiłem i faktycznie przydałoby się ciut cieplejsze źródło. Niemniej wiele zmienia już podbicie bass na +1 chociażby, wtedy brzmi poprawnie i można używać słuchawki godzinami. Do muzy +1 treb / +2 bass najlepiej się sprawdza. W grach jeszcze potestuję. Ogólnie słuchawki mega wygodne mimo że noszę okulary. Dobra izolacja, jak rozmawiam przez mikrofon nie mam uczucia studni bez dna. Wcześniej miałem isk hd9999 i bez porównania jest lepiej.
Z otwartych miałem okazję testować HiFiMAN Deva Pro które super brzmiały na swoim dacu z jedną irytującą wadą. Poza tym po kablu z mx5 porażka według mnie tam wysokie tony dawały. Izolacji brak i potrafiły spadać z głowy. Jestem świadom że otwarte potrafią zagrać o niebo lepiej, ale potrzebuję wygodnych zamkniętych słuchawek. Co chwila ktoś wchodzi i wychodzi albo przy otwartym oknie wszystkie hałasy przeszkadzają. Jeśli w grach dobrze wypadnie to sobie zostawię Beyerdynamic DT 700 Pro X bo póki co jest dobrze.
Taaaaa, a swistak siedzi i zawija w te sreberka Roznica miedzy DDR5 6000 a 8000 jest powalajaca...
Przy RTX 4090 w 1080p . Jako, ze to nierealny scenariusz a w 1440p jest roznica praktycznie niezauwazalna - to smiem twierdzic, ze uprawiasz niezla mitologie tutaj