Skocz do zawartości
Camis

Audyt obywatelski - YouTube

Rekomendowane odpowiedzi

ooo widzę, że usuwamy posty niepasujące do narracji... powtóreczka z covida i ukrainy

• Confused 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Naucz się pisać bez obrażania innych to nie będą usuwane.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 6.08.2024 o 00:11, DjXbeat napisał:

Czy prowokacją jest legalne wykonywanie czynności zgodnie z obowiązującym prawem? Nie. Miał do tego pełne prawo by nagrywać i robić zdjęcia z miejsca publicznego a nieznajomość obowiązujących przepisów przez ochronę obiektu nie zwalnia ich z odpowiedzialności jaką poniosą. W swoich materiałach nie raz pokazywał ochronę, która była w pełni przeszkolona, znała prawo i nim się kierowała przy czynnościach jakie podejmowała. 

To że do czegoś ma się prawo, nie oznacza że w danej sytuacji trzeba to robić. Oprócz prawa jest jeszcze takie coś jak normy społeczne, czy po prostu nie bycie chamem.

Jesz sobie spokojnie w restauracji, jakiś gość zaczyna ci patrzeć w zęby. Prawa nie łamie, ale na pewno będzie cię irytować, być może do tego stopnia, że wywiąże się kłótnia.
Niby legalnie, niby nic ale jednak zachowanie prowokujące.

Tak samo, rozmowa nie jest nielegalna, ale odpowiednią intonacją, doborem słów, możesz kogoś wyprowadzić z równowagi, w szczególnym przypadku doprowadzić do szarpaniny czy pobicia.

W dniu 6.08.2024 o 00:20, Boldwyn napisał:

Kompletnie nie rozumiesz, czym jest prowokacja w sensie prawnym, to nie jest potocznie rozumiane "prowokowanie" (które i tak na tym filmie jest dyskusyjne).

Patrz wyżej, nie trzeba łamać prawa, żeby kogoś wyprowadzić z równowagi.

No nie czarujmy się, to że filmowaniem nie łamie prawa, nie oznacza, że swoim zachowaniem nie prowokuje do określonych działań, że nie idzie na konfrontację i wymuszenie złamania przepisów.
Na tym jego kanał polega, żeby na tyle nakręcić ludzi, że będzie co publikować. Tutaj nie ma się co czarować, że jest inaczej, więc nie wiem skąd ta dyskusja na kilka stron.

• Like 1
  • Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, Bono[UG] napisał:

Patrz wyżej, nie trzeba łamać prawa, żeby kogoś wyprowadzić z równowagi.

Zgadza się, komentowałem tylko w kwestii ew. odpowiedzialności audytora za prowokację z kodeksu karnego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
34 minuty temu, kadajo napisał:

Naucz się pisać bez obrażania innych to nie będą usuwane.

ta ? a to ciekawe bo ja się do nikogo personalnie nie odniosłem tylko napisałem specjalnie ogólnie a że użyłem słowa "debil" ? przecież to termin medyczny, który dokładnie obrazuje zatrzymanie się na pewnym momencie rozwoju i nie przyjmowanie rzeczywistości do świadomości...

p.s. tam kolega wcześniej tłumaczył jakie to forum gdzie się można wypowiadać... można pod warunkiem, że pasujesz do szablonu, w tym do szablonu moderacji

8 minut temu, Bono[UG] napisał:

No nie czarujmy się, to że filmowaniem nie łamie prawa, nie oznacza, że swoim zachowaniem nie prowokuje do określonych działań, że nie idzie na konfrontację i wymuszenie złamania przepisów.

człowiek pod bronią, teoretycznie specjalnie szkolony i przetestowany medycznie w tym psychologicznie i psychiatrycznie, łamie prawo podejmując interwencję nielegalno bo go sprowokował jakiś pajac robiący legalnie zdjęcia ?  śmieszne te wasze argumenty

• Confused 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To że się do nikogo personalnie nie odnosisz nie oznacza ze o innych użytkownikach jako grupie możesz sobie pisac "debile".
Jak uważasz inaczej to proponuje się zapoznać z regulaminem, jak się z nim nie zgadasz to opuść to forum.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie pisałem o konkretnych użytkownikach, zapoznałem się z regulaminem i tam nie jest nigdzie napisane, że mam przewidywać teraz w ogólnej wypowiedzi używając terminu medycznego czy ktoś poczuje się dotknięty czy nie, jakież piękne zobrazowanie sytuacji z audytorem... co by było gdyby i na dokładkę słynne przysłowie z nożycami...

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze termin medyczny, niech ci będzie. Podobieństwa do zachowań audytora zapewne nieprzypadkowe.

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a tego nie wiem, robi co robi, zarabia na tym, nie rozpatrywałem ani nie konsultowałem tego ze specjalistami, w przeciwieństwie zachowania panów na służbie

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobrze, przecież podobno zgłosił to gdzie trzeba. Z tego co prawda filmu już nie mamy ale nie ma powodu żeby mu nie wierzyć w sumie.

Tak sobie przeleciałem kanał audytora, filmy z ostatniego roku i mam wrażenie ze policja i nie tylko raczej za nim nie przepada :E

• Confused 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 3.08.2024 o 16:35, kadajo napisał:

Panowie nie linczujcie mnie, ja tez uważam ze ochrona pojechała po bandzie ale ten Audytor to po prostu typ ze zrytą banią trochę, no jaki normalny człowiek robi takie rzeczy. No dajcie spokój :)

Za darmo tego nie robi, widzisz ile mu wpłacają :E

• Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kanał przynajmniej pożyteczny . 

• Like 1
  • Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 7.08.2024 o 10:04, kadajo napisał:

Dobrze termin medyczny, niech ci będzie. Podobieństwa do zachowań audytora zapewne nieprzypadkowe.

Perfecto

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Ciekawe co teraz powiedzą ci co mówią że audytor prowokuje :) W sensie, jak na niego - był uległy

Edytowane przez FataIity
  • Like 2
  • Confused 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Władza" się zmieniła metody te same

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

oho kolejne asy do zwolnienia.  Takie teraz przyjmują bez kompetencji. 

Edytowane przez Crew 900

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Audytor chyba już miał doczynienia z tarnowską policją i ich ośmieszył. Teraz przyszli się zemścić.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, lokiju napisał:

Audytor chyba już miał doczynienia z tarnowską policją i ich ośmieszył. Teraz przyszli się zemścić.

Piękna ta ich zemsta, że za to polęcą xD Więcej takich :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, FataIity napisał:

Ciekawe co teraz powiedzą ci co mówią że audytor prowokuje :) W sensie, jak na niego - był uległy

Cóż ... stróże prawa/policjanci, zapominają, że są urzędnikami, którzy służą społeczeństwu. Zachowują się jak jacyś "nadludzie" którym wszystko wolno.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 minuty temu, Crew 900 napisał:

Piękna ta ich zemsta, że za to polęcą xD Więcej takich :D

Chcieli go upokorzyć co im się poniekąd udało a tarnowska policja sama w sobie będzie bronić tych gliniarzy. Tak już było nie raz. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Milicjanci z filmu rozpracowani włącznie z ich profilami na socjalach, ale już poblokowali konta :szczerbaty:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na pewno im to pomoże przed sądem hahaha

• Confused 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 10.08.2024 o 10:40, FataIity napisał:

Z takimi się nie rozmawia, bo inteligencja i wyobraźnia nie pozwalają im ogarnąć takiego tematu(co widać doskonale tutaj). Nawet przytaczanie prawnych artykułów dotyczących prowokacji i podżegania nie dociera, bo interpretacja ich jest dziwaczna :D, a nie faktyczna. Policjanty chciały zatrzymać i znalazły sobie powód :D. Przy okazji założyli niezgodnie z prawem kajdanki :D. Ciekawe co będzie w drugiej części i dlaczego "szpiega" wypuszczono, i nie postawiono mu zarzutów :D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprzężenie zwrotne. Wiedzieli do kogo podchodzą, a biorąc pod uwagę ich pewność siebie wiedzą, że będą chronieni. Widocznie już mieli wydane odpowiednie instrukcje jak mają postąpić z audytorem.

3 godziny temu, forfun napisał:

Z takimi się nie rozmawia, bo inteligencja i wyobraźnia nie pozwalają im ogarnąć takiego tematu(co widać doskonale tutaj).

"Błogosławieni ci co nie widzieli a uwierzyli". Typowy argument aby zamknąć twarz ludziom którzy myślą inaczej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, Suchy211 napisał:

a biorąc pod uwagę ich pewność siebie wiedzą, że będą chronieni. Widocznie już mieli wydane odpowiednie instrukcje jak mają postąpić z audytorem.

wróżysz ze szklanej kuli czy może jak matka Stallone-a ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi